Jackson Kelly KE3

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Slayer

Jackson Kelly KE3

Příspěvek od Slayer »

Zdravim,
Po dlouhe dobe jsem se pevne rozhodl pro koupi teto kytary. Nyni se na bazaru tohoto fora vyskytuje nova, dokonce o tretinu levnejsi nez z normalnich obchodu napr. katyry.cz. Je mi to trosku podezrele, pokud se ji majitel nechce vylozene zbavit.

Jsem v koupi kytar zacatecnik, a proto bych se vas chtel zeptat. I kdyz by mela byt uplne nova a bez chyb, tak si prece jen nejsem uplne 100% jisty s koupi. Zase to asi neni takove ryziko, jako kupovat ojety nastroj, ale i presto bych chtel vedet na co se pri koupi podivat, zamerit atd..

Pozadam o foto, kdyztak ho sem pak vlozim.

Zatim si ji sice nemohu dovolit, ale snad bych to do konce leta mohl dat dohromady. Jestli ji bude stale mit. Nechci udelat chybu, pro me je to docela velky obnos.. Diky tomu ze se nyni vyskytuje ve sleve, ale pritom by mela byt stale nova, je mi blize nez nova ktera by vysla pres 18 000, proto jsem nad tim zacal vazne premyslet.
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Jackson Kelly KE3

Příspěvek od DL »

Slayer píše:Zdravim,
Po dlouhe dobe jsem se pevne rozhodl pro koupi teto kytary.
Měl jsi něco podobného už v ruce? Není to příliš standartní tvar těla.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

nova kellyna stoji 18 ? To sou docela velké změny v ceně. Kamoš ju cca rok zpátky kupoval za 11K. Zkus se mrknout na neco co neni ten novy model, ty sou predrazeny.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

real_dead_one píše:Zkus se mrknout na neco co neni ten novy model, ty sou predrazeny.
Ono to je z části tím, že k tomu dávají nově kufr.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Ano byly levnejsi, ale jak pise DL jsou drazsi tim ze je s nimi u kufr. Jen tak namatkove jsem se podival do "zbozi" na seznam, a vsude jsem ji videl pouze s kufrem.

Uz je to sice davno ale hral jsem na ni.

Jinak vazim si vasich odpovedi, ale bych bych rad, kdyby jste mi mohli poradit neco k veci..
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Slayer píše:bych bych rad, kdyby jste mi mohli poradit neco k veci..
Tak za mně se koukni na tu bazarovou. Tím, že je teď za 10 nebo kolik, se s ní budeš míň strachovat, kdes ji škrábnul a kde zamatlal a podobně.

Podle mně bude rozdíl od nové nula a na funkci rostlináře to nebude mít vliv. Akorát za ni dáš míň.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

To jsem rad. Protoze je to podle me trosku blbe, ze se ted ty jacksonky prodavaji pouze s kufrem. Takto ji mam aspon vic na dosah. Diky za radu.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Tak už ji mám konečně doma, a chtěl bych to tady trošku oživit a zároveň se podělit s nabytými dojmy.

S floyd rose tremolem jsem se zatím nesetkal, takže ji mám s defaultními strunami a ne zrovna moc seřízenou.
Ale i tak na mě působí jako dobrý nástroj s příjemným krkem a dohmatem.

Mírně mě však zařáží její přepádávání na hlavu. Je to sice více než očekávatelné u atypických tvarů kytar, ale co jsem četl, tak by přepadávat neměla. Doufám že za to může můj pás. Mám jen takový né moc široký, dost hladký. Materiálově něco jako bezpečnostní pás z auta, nicméně i tohle mi starou kytaru drželo v pořádku.

Nebo snad padá jen ta moje ? :x

V brzké době budu měnit struny a seřizovat kytaru. Mám tady z fóra a i od jinud načteno, ale chybí praxe. Nezdá se mi to tak složité, jen bych si to chtěl trošku ujasnit.

Podložím tremolo, vyndám staré struny, natáhnu nové, pak naladím, a nakonec ze zadu povolím pružiny a mělo by to být. Jen je mi nejasných pár věcí... Když vytáhnu staré struny a kobyla bude volná, tak ty dolaďovací kolíky mám nějak točit ? Jde mi o to jestli před tím než natáhnu nové struny jestli je mám např povyšroubovat nebo víc zašroubovat, nebo jen tak nechat "uprostřed" což se mi zdá nejrozumější, aby při dolaďování byly stejné možnosti na obě strany :D

Pak další nejasnosti mám ohledně pružin. Podle čeho mám zvolit jejich počet a směr ? Narazil jsem na různé obrázky kde jsem viděl 3 pružiny vedle sebe, nebo 1 uprostřed a 2 našikmo nebo 2 na kraji, uprostřed mezera a na druhém kraji taky 2, nebo dokonce 3 a na jednom kraji našikmo. Je mi jasné, že jsou tam kvůli tomu aby drželi tremolo v optiální poloze,oproti strunám, ale nevím podle čeho se mám rozhodovat kolik jich tam dát. a jestli našikmo nebo rovně či jak ? A je lepší mít třeba víc pružín a méně dotažených, než méně pružin víc utahlích ? Nebo je to jedno ? Já to mám teď jak to bylo, čili jednu uprosřed a dvě našikmo takže to tvoří toto /I\ :D
A ještě jeden dotaz ohledně pružin. V které fázi výměny strun bych je měl dotáhnout aby kobyla nelítala ? Protože potom až tam budou nové struny tak po akci na konci bych měl pružiny povolit ale nevím kdy je mám dotáhnout.

Heh, jak se tak dívam. Ono to spíš vypadá jak "pomozte mi prosím s tremolem" :D než "jak to hraje.." ale až ji seřídím tak snad něco dopíšu. Každopádně díky za každou radu.
real_dead_one

gratuluju ke koupi :-) určitě dobrej nástroj.

no a jinak to přepadávání na hlavu. ta kellyna prsotě přepadává protože má špatně zvolené umístěnní strap pinů. dělá to i RR3 ale tam sem to elegantně vyřešil: Na kellyně to de udělat uplně stejně. Musíš tam ale dát delší šroub. Má trošku jiný závit než klasika. Ve spojovacím materialu to ale bez problemu seženeš.

Obrázek

O tom tremolu už tady téma někde je tak se mrkni. Já sem poslední dobou zlenivěl a dokonce in a výměnu strun to nosím ke kytaráři :D On mi to vždy i vyčistí. Toťkaj mi i vyměnil matku na ladící mechanice aniž bych se prosil.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

No právě když jsem letmo hledal o těch pružinách, tak jsem nic nenašel. Zkusím to víc prohledat, protože to by mě právě hodně zajímalo.

Já tady v okolí kytaráře neznám musel bych si pár kilometrů zajet, což by ani tak nebyl problém, ale spíš bych si to chtěl udělat sám. Abych to pochopil,a časem tomu jakože "rozumněl".

Jinak, já jsem si myslel že bude přepádávat. Ale co jsem četl, tak právě psali že nepřepadává, tak jsem byl udiven, no ale teď vidím, že je tomu jinak. To s tím delším šroubem jsem taky viděl, ale zatím do toho nechci vrtat :D Zkusím koupit nový pás, třeba pomůže. Tady na fóru je to hodně doporučované, tak uvidím. Ale díky za návrh.
real_dead_one

no tak pružiny si dej jak potřebuješ :-) ono to má sice trošku vliv na ten tah, ale podle mě ne až takový aby si musel řešit jestli je dáš rovně nebo šikmo.. já mám dvě rovně a jednu šikmo protože se mi to tak povedlo natahnout.

Jinak seřizování tremola je vcelku eazy... na začátku pružiny trošku přitahneš aby se tremolo zakolnilo kousicek dozadu potom ho pakou zvednes do pozice kde chces aby bylo a zablokujes (lzickou sroubovakem baterkou... co te napadne)ted by se teoreticky nemelo pohnout ani na jednu stranu. takze s klidem muzes vymenit struny a naladit. Až máš naladěné, tak pomalu povoluuješ pružiny dokud se ti ten šroubovák žlička nebo cokoliv čim to blokuješ neuvolní. pak ten blok vyndáš a znovu doladíš. pak to zamkneš a doladíš na fine tuners na kobyle :-) (doporučuju struny řádně vytahat než to zamkneš)...

takle to dělám já

snad to pomůže
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Jo jo, díky. Já zhruba vím, jak bych na to měl jít. Jediné v čem nemám jasno jsou ty pružiny, jak píšu víše. Prostě, nevím podle čeho se rozhodnout jak je tam dát.

Když šteluju např dohmat tak vím, že kobyla dolů - nižší dohmat. Kobyla nahoru - vyšší dohmat např. ale...
Pružiny na šikmo ... efekt ? Méně pružin víc dotažených ... ? Více pružin méně dotažených ... ? Nebo je to jedno jak je tam dám a neni v tom zas taková věda ?

Snad víš co mylís, doufám, že někdo bude vědět, jinak tot ak asi tak nechám :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Více pružin méně dotažených = v krajních polohách tužší chod, méně pružin více dotažených - méně tuhý chod v krajních polohách; pružiny našikmo = celkem k ničemu. Více či méně pružin, to je víceméně jedno - on ten rozdíl není tak velký, prostě to nějak seřiď a když budeš potřebovat o jednu pružinu víc nebo naopak by se hodilo o jednu méně, uděláš to podle oka.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Stručné a výstižné, děkuji :D Snad si s tím teda nějak poradím.
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Říkal jsem si,.. natáhnu nové struny pošteluju to trošku a bude to dobré, ale nedávno jsem je vyměnil, kytaru jsem seřídil a naladil a musím konstatovat že to nějak není ono.

Nemám z ní prosě takový dobrý pocit, nevím, jak to napsat. Léta jsem poctivě šetřil a hrál, aby až se naučím trošku lépe hrát, abych si mohl koupit dobrý nástroj a dál se posunul ve hře, ale nemám z toho pocit, že tohle je to, na co jsem roky čekal.
Zpětně vidím, že jsem se moc nadchl a ukvapil. Jednou jsem ji měl v rukách a ten tvar mi vyhovoval, hmatník je taky příjemný, a myslel jsem si, že to stačí, snímače jsou dobré SD, dobrá kobylka budu si hrát s pákou, ale není to tak jak jsem čekal.
Moc to s tím floydem neumím, nějak si na to nemůžu zvyknout A celkově prostě nemám z toho dobrý pocit. Hrál jsme u kamaráda na jeho kytaru z podstatně nižší cenové kategorie a i když to nebylo kdo ví co, někdo by řekl šunt za pár šupek, tak mě se hrálo přijemně, a tehdy jsem si říkal, že když si koupím něco z ještě vyšší řady, že to bude uplná nádhera. Ale omyl. Celkově vzato, nějak si s ní nerozumíme.

Je vlastně téměř nehraná, se zanedbatelnými známkami používání, a nepatrnými oděrkami. Od té doby co jsem ji koupil jsem na ni párkrát brnkal, a jinak jsem ji měl schovanou v kufru. Včera jsem ji šteloval, a zahrál jsem si, struny si ještě ani pořádně nesedli. Není v tom žádný podvod. Prostě... můžu s klidem říct že je vše v pořádku akorát mi nesedí*, ale to jsem zjistil až po době užívání doma. Když jsem si s ní vklidu sedl, a přemýšlel. I když že se mi moc líbí, na obrázku vypadají věci jinak než ve skutečnosti, a prostě... Udělal jsem chybu, a mám zkušenost do života... Dvakrát měř a jednou řež.

*Psal jsem zde o ní, že snímače šumí což je pravda. Ale je to mím nsatavením efektu. Jsem zvyklí dávat hodně gainu když se to ubere tak na 3/4 tak je to v pořádku. Možná je tam i nějak špatně udělaná elektřina, ale já nejsem technicky zdatný natož elektrikář, tak se v tom nechci rýpat.

Ještě znovu napíšu že se jedná o Kelly Jackson KE3 pro serie, made in japan - černé provedení + kufr

Obrázek

Koupil jsem za 13 000, na ceně se můžem domluvit 11 000 - 12 000. Je to vlastně 2/3 původní ceny, s minimálním používáním / poškozením. Snad někomu pomůže.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Spíš napiš do Tržiště, tady se to ztratí...

trziste/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Díky za tip, ale už jsem ji předal dál, tak není třeba.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“