Squier - agathis nebo olše?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Pompo

Squier - agathis nebo olše?

Příspěvek od Pompo »

Zdravím!
Mám otázku ohledně své stávající kytary. Jedná se o Squier Standard Stratocaster, podle výrobního čísla byla vyrobena v květnu 05 v továrně Cortu v Indonesii. S kytarou jsem spokojený, pouze mi vrtá hlavou jedna věc - dost dlouho jsem žil v přesvědčení, že tělo je olšové, ale na spoustě e-shopů je u standardů jako dřevo na tělo uváděn agathis. Lak je průhledný, takže si myslím že zkušenější oko by to mohlo poznat. Identifikujete prosím někdo z vás jednoznačně dřevo? Vím, že to není zas tak zásadní věc, hraje pěkně, ale prostě mě to zajímá :)

Obrázek
Obrázek

Jedná se o tu samou kytaru, první fotka je po koupi, druhá je současný stav - na těchto dvou fotkách je nejlíp vidět struktura dřeva.
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
Holajs

Re: Squier - agathis nebo olše?

Příspěvek od Holajs »

hele asi je to blbnost, ale napadlo me toto

http://www.mobilheimcentrum.cz/imgs/Olse.jpg

http://www.merbau.com/images/agathis.jpg

to tvy se mi spis zda jako olse carkovany
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Je to olše... a já bych to měl vědět, vzhledem k tomu, že jsem ze Zlatý Olešnice :-D
Pompo

Příspěvek od Pompo »

díky, to je vše co jsem chtěl slyšet...
edit: ještě jedna drobná otázečka... je agathis a akát jedno a to samý dřevo?
Squier Standard stratocaster (neck: SD SSL-2, middle: Fender HOT Alnico III, bridge: R.M. Bridge), ZOOM Power Drive, VHT Special 6
loos

Příspěvek od loos »

Pompo píše:díky, to je vše co jsem chtěl slyšet...
Ne-e...a hledej, myslim, že se tu o tom vedla poměrně rozsáhlá diskuze :idea:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
panedge

Příspěvek od panedge »

charliealpha píše:Je to olše... a já bych to měl vědět, vzhledem k tomu, že jsem ze Zlatý Olešnice :-D
Zlatá Olešnice u Trutnova? :shock:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pompo píše:díky, to je vše co jsem chtěl slyšet...
Ne, není. Agathis je damaroň, neboli kauri.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mesiah

Příspěvek od mesiah »

Ja vlastním asi tak 22 - ročného Squiera a ani len netuším, čo tam je za drevo. Ale pre dcéru som kupoval Squier Standart a tam je uvedené "agathis". Čítal som od najväčších majstrov na svete, že sa z toho robia v indonézii rakvy a palety a iné bludy.(Ako by sa u nás zo smreku, alebo z javora nerobili a pritom sa z nich vyrábajú aj majstrovské husle). Takže čakal som, čo za strašný zvuk to bude. Po zoštelovaní gitary a výmene strún som nechápal. Neskutočne pekný, plný, vyvážený tón, a to prosím je tremolo dvojzvratné, čiže vo "vzduchu" ( čo mne osobne vadí, lebo som zvyknutý mať ruku na tremole). Ale keď porovnám kresbu na tej dcérinej gitke a tvojej, tak to vyzerá úplne inak.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“