2x12 vs 4x12

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
citizen.one

Re: 2x12 vs 4x12

Příspěvek od citizen.one »

aha, tak to je zahadnej problem...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Mozna i prispivaly ty stare struny. Dneska jsem je vymenil po delsi dobe, takze uvidim jak se to spolu vyporada.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Solstice

Příspěvek od Solstice »

mmjuz píše:já až zas tak moc Engelů nepotkal, ale kdykoli jsem to někde zvučil, tak mi přišel zvuk dost středový. Možná jsem měl smůlu na uživatele, kteří rádi "brousili", ale mám tak nějak zažité, že Engl moc nebasuje, třeba ve srovnání s Mesa, nebo většími Fendery ( Twin a pod. )
S tím musím souhlasit a taky se nesetkávám s tímhle názorem poprvý...je fakt že Engl boxy jsou spíš středovější, dobře je to slyšet i třeba na tomhle známém (i když pro někoho kontroverzním a možná poněkud zavádějícím) testu, kde všechno s boxem Engl zní středověji. Podle mě třeba Mesa opravdu víc basuje, možná i takovej Marshall....
čímž nepopírám, že Engl má kvalitní boxy, který se poslední dobou hodně používají i ve studiích...
Naposledy upravil(a) Solstice dne 2.11.2009 20:56, celkem upraveno 1 x.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak Engl je znamy svymi stredy u zesaku, takze se je bude asi snazit zvyraznit i temi boxy.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

pridam nazor do oftopicu - box engl kterej sem zkousel, byl tak priserne prebasovanej, ze sem dal basy na 2, a i na klasicky ladeni to stejne priserne basovalo. je pravda ze byl par tydnu novy, takze zvuk jeste neusazeny. zvuk sem si tam absolutne nenasel, at sem kroutil jak sem kroutil. mesa boogie basu dost, ale ne tolik a ne tak protivnych jak ten engl. ale box byl vyhrany par let. zvuk byl vyvazeny, zpivalo to a taky sem to mel dyl, na toho engla sem odehral nastesti jen jednu zkousku a koncert. 1960ka mi prijde ze vsech tady tech nejstredovejsi.. tak nevim. asi zalezi kolik ma clovek v sobe skopku .. a jak se zrovna probudil.. a jesi je treba uplnek.. nevim.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

teda jednak nevim v cem by mel byt ten test na instrumentu zavadejici (maximalne ve stylu), podle me se kluci docela trefili :) engl boxy hrajou dobre, ale mesa nebo takovy orange me bavi vic. zas hraju jiny styl nez jsou ty ukazky a s jinyma zesikama. ja na engl neumim hrat, vzdycky mi z toho lezl bezstredovy studeny zvuk ale kdyz posloucham nektery nahravky na nej udelany tak jsem z toho docela na vetvi :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

mě pobavila ta změna zvuku na valvestatovy pouhým eg a gainem... až neuvěřitelný,ale já to říkám furt.... zkus s tím nejdřív otočit, než to hodíš do řitě..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
bjjz

Příspěvek od bjjz »

jelikoz jsem nedavno zjistil ze nejvetsi vliv na zvuk ma opravdu box je to tedy prome primarni investica.. resim uz jen jedno dilema a to jak jiz nazev topicu napovida .))
mam rad el34 zesaky a trochu tech basu co jim prome chci vykompenzovat boxem.. rozhoduju se mezi orange 212 - 412 (black verzi precejen ta oranzova je name moc oranzova .)).. a jelikoz to muzu mit za srovnatelnou cenu tak presto bych radeji sahl po 212.. nedokazu si predstavit to neustale tahani po klubech (a nekterejch silenejch schodech) s 50kilo - coz je prome teda dost zasadni.. to jak to vypada chuj stym a este ktomu je tam jen 20cm rozdil ve vysce ale hlavne je tam ten 22kg rozdil..
ale to hlavni co mi vrta hlavu - rozmery 412 - 78 x 74 x 38cm .. 212 - 78 x 53 x 38 .. jediny rozdil je ve vysce a kdyz to tak nakym tym selskym rozumem prepoctu tak mi zkratka vychazi ze ve 212 spada naty dva repraky vetsi objem jak ve 412.. nejsou timto trochu vyrovnane ty sily takyjici se hutnosti? :o
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 16.09.2010 14:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: DA: smazán double post
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No, mám 2x12 i 4x12 s cca stejnými rozměry jako ty orange (212 je dokonce větší, má 60cm) a kecy o hutnosti už mě dávno nějak nebaví... ale... Víc repráků prostě víc hraje. Nikdy jsem si nepřipadal nějak ošizený s 212 na jakkoliv velkém podiu (no, na Mastru jsme zatím nehráli... :-) ), ale když můžu - tzn že se vejde do auta a nebudu to tahat do druhého patra, tak si vemu 412 prostě pro ten pocit větší "zvukoplochy"
Jinak na 212 mám udělaný stojan, aby nebyla horizontálně na zemi, protože vertikální postavení mi nevyhovuje - hraje to málo do šířky a zbytečně do nohou...
mira

Příspěvek od mira »

No já mám za sebou 4*12,tak i 2*12,teď momentálně 2*12,rozdíl tam je to je jasný,spíš mě zaráží ten stojan na 2*12.Vždycky jsem se snažil mít bednu přímo na zemi(PODLAZE)i kolečka jsem sundával,zem prostě hraje.
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

mira píše:No já mám za sebou 4*12,tak i 2*12,teď momentálně 2*12,rozdíl tam je to je jasný,spíš mě zaráží ten stojan na 2*12.Vždycky jsem se snažil mít bednu přímo na zemi(PODLAZE)i kolečka jsem sundával,zem prostě hraje.
Já jsem nikdy až do takových detailů nešel a někdy je to spíš na škodu že hraje i podlaha... Na betónu venku to taky nic neřeší... a kolečka jsou prima. Chci se dobře slyšet a to mi 212 naležato na zemi 1,5 metru za zadkem moc dobře neumožňuje - pokud tedy má být na podiu snesitelně a chci být zadobře se zvukaři. Samozřejmě velké pódium je trochu něco jiné, ale kluby a malé kulturáky jsou velmi často tragické.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tyhle dva boxy jsem vedle sebe nemel, ale hral jsem na oba a hrajou oba skvele. nebal bych se jit ani do jednoho, ta 212 je asi nejlepsi 2x12 bedna co jsem zatim slysel. 4x12 jsem nemel proti zadny bedne postavenou ale taky hrala suprove a vypada jeste lip :)

jinak box na zemi bez kolecek akorat vic duni, nic vic v tom neni. ja osobne se bez toho klidne obejdu, akorat tyhle bedynky stejne kolecka nemaj (ja mam kolecka, potazmo svy zada rad :)). rozdil v 2x12 vs 4x12 je mimo zvuku a fyzickych parametru ten ze vic repraku vykreje vetsi plochu - s fullstackem se jde dobre slyset bez odposlechu i na pomerne velkym podiu (otazka pak je co na to zvukari), 4x12 to uz vykrejva taky pekne. 1x12 jsou tezce smerovy.

jinak 2x12 si davam taky primo na zem, akorat ze ji nepokladam horizontalne nybrz vertikalne. napis marshall otoceny o 90° je cool :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Osobně se mi nejvíc líbí 2x12 vertikální, hrál jsem na 2 HOTy a ten zvuk i konstrukce je naprosto vyhovující. Chvilku jsem sháněl i MB box, ale zjistil jsem, že u nás je to nemožné.
S tou směrovostí u 1x12 je to svatá pravda, stačí krok a zvuk u upa někde jinde. Přes všechny nevýhody 4x12 není nad pořádnou stěnu za sebou.
OT: minulý týden, forman a dvě 4x12 na zadních sedačkách, opravdu nevšední stěhovácký zážitek :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

akorat v malejch klubech je 4x12 fakt kontraproduktivni, dobrej kompromis je ta 2x12 za cenu horsiho vzhledu a mensiho vykryti velkyho podia :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Kinx píše:akorat v malejch klubech je 4x12 fakt kontraproduktivni, dobrej kompromis je ta 2x12 za cenu horsiho vzhledu a mensiho vykryti velkyho podia :)
proc je to kontraproduktivni? jakoze to na malem podiu udela spise neporadek?
mira

Příspěvek od mira »

PROTOŽE ZVUKAŘ NA TEBE BUDE STEJNĚ PŘÁD ŘVÁT AŤ SI TO ZESLABÍŠ,ŽE MU S TÍM PŘEŘVÁVÁŠ PA. :lol:
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja kdyz chodim na koncerty do emnsich klubu tak se dycky koukam na zvuceni atd..a 99% lidi tam miva 4x12 a ze po nich zvukar rval at to ztissi, to sem slysel asi dvakrat a to u te same kapely :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak, dela to vetsi bordel a hur se to zvuci.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

McKozias píše:ja kdyz chodim na koncerty do emnsich klubu tak se dycky koukam na zvuceni atd..a 99% lidi tam miva 4x12 a ze po nich zvukar rval at to ztissi, to sem slysel asi dvakrat a to u te same kapely :D
Pokud ma zvukar talkback do odposlechu (coz ma drtiva vetsina), tak si vubec ani nemusis vsimnout, ze kytaristovi neco rikal. To leda ze bys stal nalepenej u podia :)

U tech 4x12 si myslim, ze je hlavni problem vetsi zaber na basech, coz je zvlaste na malych poodich, resp. v malych klubech celkem problem. On je velmi casto problem slusne nazvucit kopak a basu, aby oboji hralo pekne, natozpak kdyz do toho basuje jeste kytara (coz jde osetrit v signalu, co jde do PA, ale ne v tom, co leze primo z aparatu). Vetsi rozptyl taky udela svoje, ale u 2x12 a 4x12 to nebude drastickej rozdil.
Ja mam 2x12 rad predevsim kvuli dostatecne basove slozce a pritom rozumnym rozmerum (a hmotnosti).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Wohma píše:
McKozias píše:ja kdyz chodim na koncerty do emnsich klubu tak se dycky koukam na zvuceni atd..a 99% lidi tam miva 4x12 a ze po nich zvukar rval at to ztissi, to sem slysel asi dvakrat a to u te same kapely :D
Pokud ma zvukar talkback do odposlechu (coz ma drtiva vetsina), tak si vubec ani nemusis vsimnout, ze kytaristovi neco rikal. To leda ze bys stal nalepenej u podia :)
ja vim, byl jsem :) ale jako tim nehcci tvrdit ze stim nejsou problemy, jenom em udivuje ze sem an to jeste nenarazil
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“