Slap songy
Pravidla fóra
Slap songy
Ahoj,
začínám se slappingem (a poppingem) a potřebuju sehnat nějaký dobrý (lehký, ale časem i trochu těžší) songy, kde se slapuje. Zkoušel jsem Can't Stop, kterej v pomalejším tempu jakž takž dávám, ale ocenil bych i nějaký jednodušší skladby, jenže jich moc neznám.
Poradíte prosím?
Díky
začínám se slappingem (a poppingem) a potřebuju sehnat nějaký dobrý (lehký, ale časem i trochu těžší) songy, kde se slapuje. Zkoušel jsem Can't Stop, kterej v pomalejším tempu jakž takž dávám, ale ocenil bych i nějaký jednodušší skladby, jenže jich moc neznám.
Poradíte prosím?
Díky
Re: Slap songy
Durin píše:Ahoj,
Poradíte prosím?
Díky
Jedině Coffee Shop od RHCP
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)
Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
Mohl by jsi mi toho Sergia prosím upnout na http://www.durin.cz/?
Jediná stránka, na který jsem to sehnal odkazuje na rapid, kde už je to smazaný
dík
Jediná stránka, na který jsem to sehnal odkazuje na rapid, kde už je to smazaný
dík
Paradox je, ze Cant Stop je asi z tech jeho slapovych veci nejjednodussi... Co treba Tell Me Baby, to mi taky prijde dost lehky (hlavne teda myslim refren)...
Coffee Shop je blbost to se neuc, to je zbytecne tezky.. Co treba Symfonii v srdci od Where is my Summer?!
Promin vtipek
NEvim pokdu jde o nejaky skoly tak t mi nikdy moc nepomohly, spis jsem tenkrat proste drtil dokola ten jeden song (a myslim ze to byla zrovna Cant Stop) dokud jsem se to na tom nenaucil..
Coffee Shop je blbost to se neuc, to je zbytecne tezky.. Co treba Symfonii v srdci od Where is my Summer?!
NEvim pokdu jde o nejaky skoly tak t mi nikdy moc nepomohly, spis jsem tenkrat proste drtil dokola ten jeden song (a myslim ze to byla zrovna Cant Stop) dokud jsem se to na tom nenaucil..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti můžu doporučit, stáhni si nějaké školy, třeba od wootena, double thumb technique, a cvič to do zblbnutí, nemá cenu se hned učit songy, posereš si techniku a zlozvyky se špatně odnaučují...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Díky pánové
@KIWI: Včera jsem ten Can't Stop jel asi hodinu čistýho času a jak říkáš, dávám to teď s klidem.
@KIWI: Včera jsem ten Can't Stop jel asi hodinu čistýho času a jak říkáš, dávám to teď s klidem.
Tak sem našel odkud sem stahoval toho Sergia.
http://www.4shared.com/file/6050341/91f ... ff=7637829
PS: Třeba ten Can't stop mi furt nechce znít jak by měl
, třeba u Tell me baby je to pohoda
, ale Can't stop prostě ne. S hmatama nemam problémy, ale prostě tak ta čistota a přesnost slapu je děsivá
. Chce to prostě cvičit no.
S tim Coffee Shopem sem si delal srandu
, je to blbost ale strašně měl lákalo se naučit to solo závěrečný.
http://www.4shared.com/file/6050341/91f ... ff=7637829
PS: Třeba ten Can't stop mi furt nechce znít jak by měl
S tim Coffee Shopem sem si delal srandu
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny
To solo je šílený
Jinak díky za ten link
Jinak díky za ten link
Na slap snad není nic lehčího než Can´t stop 
Sandberg California TM 5 BB
TC electronic BH500 + Markbass Standart 151HF + Markbass Traveller 102p
-
John M. William
Aeroplane od RHCP .. myslím že se tam slapuje.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
To ale rozhodně není jedna z lehčích...John M. William píše:Aeroplane od RHCP .. myslím že se tam slapuje.
AHOJ.
- whisoure
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
- Kontaktovat uživatele:
vždyť je to to samý, co se týče pravý ruky tak tam moc rozdílu neni, akorát víc hraje levá.bukvice píše:To ale rozhodně není jedna z lehčích...John M. William píše:Aeroplane od RHCP .. myslím že se tam slapuje.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? 
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Viceme jo, ale jsou tak takove vetsi a mensi obmeny, a pokud to hrajes opravdu se vsim, ne jen ten zakladni motiv, neni to uplne lehke. Jinak tu pisnicku doporucuju si zahrat vsem, protoze je to fakt lahudka.
-
John M. William
Tak to já neumim porovnat, nejsem basák. Já jen že jsme to hráli s jednim kámošem, takže mně napadlo, že to sem hodim. Naučil se slapovat teprve nedavno a teď mu to jde v pohodě.bukvice píše:To ale rozhodně není jedna z lehčích...John M. William píše:Aeroplane od RHCP .. myslím že se tam slapuje.

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?
Tabulatury hudbě škodlivé.
Trošku mimo mísu ale peklo
http://www.youtube.com/watch?v=B2xJnvVN ... re=related
Sandberg California TM 5 BB
To není peklo to je RájBurton píše:Trošku mimo mísu ale peklohttp://www.youtube.com/watch?v=B2xJnvVN ... re=related
AHOJ.
U Sheehana mám problém s tím, že v tom co hraje není žádná duše. Připadá mi to jako exhibice všemožné techniky co zvládne, která je opravdu úžasná, ale celkově v tom vlastně není to "něco".
+1Ijen píše:U Sheehana mám problém s tím, že v tom co hraje není žádná duše. Připadá mi to jako exhibice všemožné techniky co zvládne, která je opravdu úžasná, ale celkově v tom vlastně není to "něco".
(Vlastně to ani není ukázka všemožných technik, ale pouze jedné techniky... taky by se dalo diskutovat nad tím jestli to vůbec je technika
AHOJ.
-
kristynatrochtova
Taky se tak trochu učím slapovat a zatím zvládám Hilikus od Incubus. Je jednoduchá a hrozně chytlavá..
Myslím, že se to v pohodě dá odposlouchat (a odkoukat) z coverů, ale i na netu je hromada tabů.
Myslím, že se to v pohodě dá odposlouchat (a odkoukat) z coverů, ale i na netu je hromada tabů.