Vykonova brzda - dummy load

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
citizen.one

Vykonova brzda - dummy load

Příspěvek od citizen.one »

Po celoodpolednim zkouseni jsem se rozhodl ponechat si Orange, potiz je v tom, ze je strasne hlucny a defakto likviduje vlastni repraky v kombu. Uvazuju teda o nejaky powerbreak brzde.

Nepotrebuju zase shodit vykon moc, proto se zaobiram resenim, ze bych do jednoho vystupu zesilovace vrazil repraky a do druheho naplno utlumenou brzdu.

Tak se chci zeptat jestli nevite o nejaky brzde ktera by tohle umoznila, co jsem cetl, tak Weber Mass funguje na principu repraku bez membrany, proto teoretizuju jestli by to nebylo to pravy.
citizen.one

Re: Vykonova brzda

tak update, v mem pripade se asi jedna o zarizeni Load-Box, ted jsem jenom silne zvedavej, do jaky miry takovej LoadBox dokaze prevzit pul vykonu.
kubog

Re: Vykonova brzda

Příspěvek od kubog »

Neurobí to to isté ako keby si repráky, neviem kolko majú ohmov trebárs 8, dal do výstupu na 4 ohmy(ak máš teda?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vykonova brzda - dummy load

Příspěvek od Nero »

Citizen: hledej Dummy Load, to je to, co potřebuješ.

Nicméně umí to i třeba takový THD HotPlate, lze u něj nastavit útlum na nekonečno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

diky, akorat jsem to chtel napsat ze jsem uz nasel smer :D

Jinac zesilovac tohle pokud vim neudela kdyz vrazil 16Ohmu reprak do 8Ohmu vystupu...
citizen.one

a btw. nekde jsem cetl ze ty resistorove brzdy likviduji konce zesilovacu, potazmo koncove lampy, cili idealni by asi byl nejaky ten weber?
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Weber to umí, měl jsem ho doma, ale nezkusil jsem to.
citizen.one

jj, uz jsem ho objednal,tak snad...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Jen pro zajímavost - jakej model?
citizen.one

a safra, myslim Mass Lite nebo tak nejak, umi i tu brzdu do 100w, nicmene to nevim jestli vyuziju.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak až dojde, tak určitě poreferuj, ty Webery jsou rozhodně zajímavé, ale moc lidí je tu nevede.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

taky pofrci az z USA, tak uvidim, powerbrakum moc neverim, i kamaradovo THD me nepresvedcilo...cili jen ta volba dummy load.
mazzi

Příspěvek od mazzi »

citizen.one píše:a btw. nekde jsem cetl ze ty resistorove brzdy likviduji konce zesilovacu, potazmo koncove lampy, cili idealni by asi byl nejaky ten weber?
Je to sice OT, ale nedá mi to :)

Nedokážu si dost dobře představit, jak může odporová zátěž (výkonový rezistor = odporový drát navinutý na keramickém tělísku = má nějakou minimální indukčnost a kapacitu) likvidovat "konec zesilovače" (co konkrétně, trafo, lampy, ...).
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mazzi píše:
citizen.one píše:a btw. nekde jsem cetl ze ty resistorove brzdy likviduji konce zesilovacu, potazmo koncove lampy, cili idealni by asi byl nejaky ten weber?

Nedokážu si dost dobře představit, jak může odporová zátěž (výkonový rezistor = odporový drát navinutý na keramickém tělísku = má nějakou minimální indukčnost a kapacitu) likvidovat "konec zesilovače" (co konkrétně, trafo, lampy, ...).

ona ta brzda sama nic nelikviduje... a ta brzda nemusí být vůbec jen výkonový rezistor, dělá se i ten "reprak bez membrany", který teď bude zkoušet citizen. jde o to, že když někdo používá brzdu, tak má samozřejmě zesilovač vyhulený víc, než kdyby tu brzdu neměl... a některé zesilovače (bohužel i ty rádoby kvalitní...) to prostě nesnesou, aby jely tak dlouho na plný kotel a proto se prostě odporoučejí :) čili jdou do haje v některých případech trafa, ve většině případů lampy - samozřejmě že když se ty lampy ždímají co to jde, tak vydrží daleko míň, to je logické.
citizen.one

nevim no, s vyrazem ze likviduji jsem to asi prehnal, ale nekde jsem cetl ze to ma nejak neblahej vliv, kdybych nebyl uz moc unavenej, tak bych snad i zahledal, ale jdu spat :D
mazzi

Příspěvek od mazzi »

qwer píše:
mazzi píše:

ona ta brzda sama nic nelikviduje... a ta brzda nemusí být vůbec jen výkonový rezistor, dělá se i ten "reprak bez membrany", který teď bude zkoušet citizen. jde o to, že když někdo používá brzdu, tak má samozřejmě zesilovač vyhulený víc, než kdyby tu brzdu neměl... a některé zesilovače (bohužel i ty rádoby kvalitní...) to prostě nesnesou, aby jely tak dlouho na plný kotel a proto se prostě odporoučejí :) čili jdou do haje v některých případech trafa, ve většině případů lampy - samozřejmě že když se ty lampy ždímají co to jde, tak vydrží daleko míň, to je logické.
Samozřejmě plně zatíženej konec nemusí dlouhodobě zatížení snášet (poddimenzovaný výstupní trafa lze vidět v dost zesilovačích, např. M/B 20/20 má pěkně malý výstupáky, buďto jsou použity nějaký super trafoplechy nebo trafo pracuje za ohybem hysterezní smyčky), ale jestli je brzda rezistorová není příčinou zničení koncáku. Jen mě zarazilo tvrzení
citizen.one píše:nekde jsem cetl ze ty resistorove brzdy likviduji konce zesilovacu, potazmo koncove lampy
Ti co se v problematice nevyznají to pak budou rozhlašovat všude a přitom je to nesmysl.

Osobně mám z německýho ebaye THD Hot Plate 8ohm verzi, je to pravda trošku dražší věc, ale nemůžu si stěžovat. Mám ji většinou nastavenou na útlum -12 dB nebo -8 dB. -16 dB už začíná měnit zvuk.

Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
citizen.one

jasne no, me to THD v kombinaci s Twinem prislo ze signal meni pri jakymkoli nastaveni, nerikam nejak vyrazne, ale kdyz uz clovek resi maximalni mozny projev retezce, tak i trochu je znat...
ostatne meni to uz tim, ze je zapojena jako dalsi clanek mezi zesilovacem a boxem...

zase u twina mi to prislo ze je to skoro lepsi nez to bylo, nemam rad ten extremni tlak co z toho jinak leze...

a pravda ve studiu se to eventuelne da hrat bez brzdy a na zivo se to stejne nepozna...natoz pri nazvuceni...
mazzi

Příspěvek od mazzi »

Každý má jiný požadavky a je jinak náročný. Někdo byl v předchozím životě netopýr, někdo je hluchý :)

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Weber Mass je dobrá volba... koneckonců je to jen reprák bez membrány, takže se to chová celkem jako reprák.
Ale je na netu řada nářků, že to taky hodně žere, myslím, že u těch lidí vstupuje do hry ještě další element - když se to vyhulí, tak i jejich uši jdou do limitace a slyšej to jinak, než když se to ztiší. No a limitace repráku je taky přece půvabná - když nebude, zesik holt bude hrát jinak - teda bedna bude hrát jinak, ale svedeme to nazesik a umělou zátěž. Pak se na HC řeší, jak moc weber žere a jaký má zkreslení, ale jestli to není spíš tak, že díky menšímu vybuzení skutečného repráku. To, že limituje reprák, může být i součást zvuku, koneckonců svýho času se i u velkých hvězd občas hrálo do malýho comba na plný koule a to poskakující kombo i s přehuleným reprákem se sejmulo mikrákem a až ten šel do velkejch stacků s normální hlasitostí...
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

mazzi píše:Každý má jiný požadavky a je jinak náročný. Někdo byl v předchozím životě netopýr, někdo je hluchý :)
Hlavně mám dojem, že i u brzd a aparátů platí, že některé si sednou více a některé méně. Citizen třeba bude na THD v kombinaci s twinem nadávat, já ji budu chválit za spolupráci s Mesou a na mou stranu se asi přidá i Wohma, který ji zkoušel na Englovi...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“