otazecka - Basa do kytarového komba?

Baskytarová aparatura ...
kodl258

Re: otazecka - Basa do kytarového komba?

Příspěvek od kodl258 »

jasně, přesně takhle to plánuju udělat. odpojovat ingerní a připojovat externí, ať už ručně (přehozením drátů) nebo automaticky (zastrčením konektoru).
spíš se trošku obávám toho high-pass filtru. to asi zjistím, až pozdě. nebo to poznám i přes ten kytarový reproduktor? zkusím si někde půjčit basu a zkusím to. snad ho za tu chvilku na malou hlasitost neodpálím.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Půjč si basu, zapoj, vyzkoušej a snad uslyšíš :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Přes kytarový reprák to podle mě moc neuslyšíš, protože jeho citlivost na frekvencích zasahovaných filtrem také prudce klesá. Půjč si od někoho basovou, PA nebo hi-fi bednu a na té to zkus.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No to by akorát muselo jít propojit preamp s tím poslechovým zařízením, což si nejsem jist, jak je VS vybaven.

Na kolik Hz myslíš, že by te HPF mohl být nastaven?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
majmo

Příspěvek od majmo »

kodl258 píše:primárně hraju na kytaru, ale chtěl bych doma začít trápit sousedy i basou. mám asi 15 let staré kytarové pololampové kombo Marshall Valvestate 8040. je tam ještě originální nečínský 12" celestion G12L, o který bych nerad přišel. je dobrý nápad stlouct si z dřevotřísky externí basovou bedýnku, třeba s tímto: http://kytary.cz/celestion-bl10-100-x/HN082488/
nebo případně s něčím levnějším a připíchnout to při hraní na basu místo interního repráku do komba?
tomu zesilovači by to snad vadit nemělo nebo jo? 8ohmů jako 8 ohmů.
Podobne jsem to udelal na mem Peavey kytarovem kombu a docela pekne to hralo, pokud nemas penize na kombo tak je to docela dobre, ale provizorni reseni. :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:No to by akorát muselo jít propojit preamp s tím poslechovým zařízením, což si nejsem jist, jak je VS vybaven.

Na kolik Hz myslíš, že by te HPF mohl být nastaven?
Těžko říct, možná že ani nebude mít moc velkou strmost, že by spodní basy ořízl úplně, ale mohlo by to být slyšet jako nechuť basovat.

Ne, myslel jsem píchnout do toho pasivní bednu, prostě nějaký reprobox schopný hrát basy, šlo by to normálně z koncáku...
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

vlastně mám doma sloupový magnaty, zkusím to píchnout k jednomu z nich. akorát mají asi horší citlivost nějak jsem na ně úplně zapomněl - manželství zabíjí muziku :?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Tak na ně zapomeň raději úplně jestly to sou Hifi bedny.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

dalabo píše:Tak na ně zapomeň raději úplně jestly to sou Hifi bedny.
Proč?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jinak je rychle zničí.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

dalabo píše:Jinak je rychle zničí.
Proč?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ve Ferrari nebudeš vozit cihly na stavbu, ju ? Neřeš, nech být, uvidíme :-)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

dalabo píše:Ve Ferrari nebudeš vozit cihly na stavbu, ju ? Neřeš, nech být, uvidíme :-)
To jsi taková svině že víš a nepovíš nebo takový sráč že nevíš a radíš?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

woro90-1 píše:
dalabo píše:Ve Ferrari nebudeš vozit cihly na stavbu, ju ? Neřeš, nech být, uvidíme :-)
To jsi taková svině že víš a nepovíš nebo takový sráč že nevíš a radíš?
Mne neřeš, začni u sebe, ju ?

Ber jako fakt - basa do basového aparátu ne do kytarového ne do hifi beden.

P.S.: sráče a svině si nechej příště od cesty rádče.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

dalabo píše:Ber jako fakt - basa do basového aparátu ne do kytarového ne do hifi beden.
Na to se tu ale nikdo neptá. Smyslem tohoto tématu je, jestli to jde, a jak. Opakuji proto otázku - proč by se hi-fi bedny měly zničit když do nich pustíš signál z basového aparátu?

Sráče a svině si nechám od cesty, pokud se tak nebudeš chovat.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Protože jejich bassáky mají malou účinnost: to tě nutí zvyšovat výkon aparátu: a ty repráky na to vůbec nejsou dělané. Už si viděl hořet hifi bedny plamenem ? Já vícekrát.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud do toho nebudeš prát větší výkon než na jaký je to stavěné, nemůžou hořet. To jsi potřeboval sedm příspěvků na to, abys tohle napsal? :roll: Navíc v tomto případě by ty bedny stejně sloužily jen k tomu, aby se na nich odzkoušelo, jestli ten zesilovač má nebo nemá HP filtr, tedy jestli je použitelný i na basu, pokud by se k němu připojil basový box. Tedy podle mě to záleží jen na tom, jestli se k nim kodl258 bude chovat slušně nebo bude prase a pustí do toho plný výkon.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No vidím těch 7 příspěvků bylo třeba jak tě čtu.
Protože to bude hrát hodně slabě tak to za chvilku vokouří a bude po nich. Takovejch už bylo :-(. Ale ty víš že se mu to nestane tak nevyskakuj.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

No... K tomu, že problém je v tom, že to svádí k tomu, že to ohulí, jsme se mohli dostat hned na začátku :wink: Ale co, dohrabali jsme se, tak už se nemrač :wink:
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

no flame.
zesík v kombu má výkon 35w sinus do 4 ohmů. bedny mají každá 150w sinus a 4ohmy.
o víkendu to zkusím a dám vědět.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“