Baskytara z více kousků - má to cenu ?
Pravidla fóra
Baskytara z více kousků - má to cenu ?
Tak předem se omlouvám , ale nad názvem tématu jsem přemýšlel dlouhé 2 minuty , a nenapadlo mě nic lepšího ..
K věci .. Mám možnost koupit krk z Fender Japan 51´ Precission za velmi pěknou cenu 4tisíc , od kamaráda , takže mám jistotu že tomu nic není .. No a tak mě napadlo tohle koupit (mechaniky na tom jsou) a od jenoho chlápka na zakázku si nechat postavit tělo (nevím kolik by to vyšlo peněz , ale tohle vše je zatím nápad .. ). Takže bych měl zakázkový tělo + Fender krk + bych do toho narval nějaké SM singly , elektroniku zřejmě vzal od toho , co mi udělá to tělo , říkal že sežene. Jednoduše - má otázka - vyplatí se tohle ? Nebude to paskvil ? Bude to aspoň trošku hrát ? Já vím , záleží na dřevě toho těla , ale prostě .. zda by jste do toho šli Vy ? ..
K věci .. Mám možnost koupit krk z Fender Japan 51´ Precission za velmi pěknou cenu 4tisíc , od kamaráda , takže mám jistotu že tomu nic není .. No a tak mě napadlo tohle koupit (mechaniky na tom jsou) a od jenoho chlápka na zakázku si nechat postavit tělo (nevím kolik by to vyšlo peněz , ale tohle vše je zatím nápad .. ). Takže bych měl zakázkový tělo + Fender krk + bych do toho narval nějaké SM singly , elektroniku zřejmě vzal od toho , co mi udělá to tělo , říkal že sežene. Jednoduše - má otázka - vyplatí se tohle ? Nebude to paskvil ? Bude to aspoň trošku hrát ? Já vím , záleží na dřevě toho těla , ale prostě .. zda by jste do toho šli Vy ? ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Baskytara z více kousků - má to cenu ?
A nechceš si spíš zkusit postavit něco sám? Krk máš, to je to nejtěžší, takže by si pak mohl zkusit něco udělat...
Samozřejmě že by takovýhle "složený" nástroj mohl stát za to a mohl hrát dobře. Samozřejmě záleží na tom, jak kvalitní komponenty seženeš. Kdybys chtěl, mohl bys třeba i poměrně výhodně koupit originál Fender tělo (na ebayi se válí pořád) a pak z toho více méně udělat Fendera, jen výrazně levněji.
Abych to neokecával - vyplatit se to může a šel bych do toho.
Samozřejmě že by takovýhle "složený" nástroj mohl stát za to a mohl hrát dobře. Samozřejmě záleží na tom, jak kvalitní komponenty seženeš. Kdybys chtěl, mohl bys třeba i poměrně výhodně koupit originál Fender tělo (na ebayi se válí pořád) a pak z toho více méně udělat Fendera, jen výrazně levněji.
Abych to neokecával - vyplatit se to může a šel bych do toho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ano , i to "udělat si sám" by sice nebylo doslovný , ale v tom smyslu , že bych nakoupil a složil já ..
Právě co jsem projížděl českej ebay , tak je opravdu hromada těl i krků , jak pb tak jazz Fenderů no a .. i Deluxe Active Mexico (což není jak USA,ani JP,ale lepší než standart) tak takový těla jsou tam kolem cen 6,500 kč .. i Krky , prostě .. to by nebyl problém. Já se bojím , jak to bude s poštovným. Kolem tisícovky bude jenom "poštovný" .. a když seženu dobrý tělo s cenou , a poštovným , tak jsem na ceně zhruba přes těch 7,000 , což je pořád krásný , ale co cly , a vlastně doprava z USA je komplikovaná .. Si myslím (nemám zkušenost , ale co kdo říkal) tak prostě , že když teď nepočítám cenu toho "těla" tak poštovný nebude kolem toho tisíce , ale daleko víc .. bojím se toho. Zatím nebyl člověk , co by mi řekl .. Tak , zaplatíš tohle a tohle , a tohlě tě to vyjde. Já prostě nevím
.. Nemáš s tímhle obchodováním z USA (s něčím větším , je jasný že struny,nebo kabel z USA vyjde na poštovný málo) zkušenosti Ty ?
Právě co jsem projížděl českej ebay , tak je opravdu hromada těl i krků , jak pb tak jazz Fenderů no a .. i Deluxe Active Mexico (což není jak USA,ani JP,ale lepší než standart) tak takový těla jsou tam kolem cen 6,500 kč .. i Krky , prostě .. to by nebyl problém. Já se bojím , jak to bude s poštovným. Kolem tisícovky bude jenom "poštovný" .. a když seženu dobrý tělo s cenou , a poštovným , tak jsem na ceně zhruba přes těch 7,000 , což je pořád krásný , ale co cly , a vlastně doprava z USA je komplikovaná .. Si myslím (nemám zkušenost , ale co kdo říkal) tak prostě , že když teď nepočítám cenu toho "těla" tak poštovný nebude kolem toho tisíce , ale daleko víc .. bojím se toho. Zatím nebyl člověk , co by mi řekl .. Tak , zaplatíš tohle a tohle , a tohlě tě to vyjde. Já prostě nevím
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Tak třeba (není to co chci , berte to jenom jako příklad ! ) tohle tělo http://viewitem.eim.ebay.cz/LOADED_2000 ... 51686/item .. Cena 5,8 + poštovný a jsme na ceně 7,000. Kolik myslíte , že když to u chlápka objednám , mě to vyjde celkově ? Myslím tím ty cly , a prostě všechno , dph ..
Protože kdyby ty cly nebyliy nijak vysoký , i to DPH .. tak by se to vyplatilo , takhle bych si složil "NADstandartního" Fendera , a mohl by slušně hrát ..
Protože kdyby ty cly nebyliy nijak vysoký , i to DPH .. tak by se to vyplatilo , takhle bych si složil "NADstandartního" Fendera , a mohl by slušně hrát ..
Kamarád má takhle postavenou basu. Sehnal si krk (mimochodem uplně obyč, ale seděl mu do ruky) a k tomu si u kytaráře nechal udělat tělo jako kopii Music Mana. Hraje mu to parádně.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
To zní dobře .. Mně jde o to si to složit , v té nejjednodušší verzi , prostě .. Koupit krk , hotovej , i s mechanikama (případně ty koupit) no a k tomu tělo , osazený el. , snímačema , vším , třeba jenom kobylku si vyměnit (nebo taky snímače , ale u Fender těla bych nechal původní). No a určitě vyjde koupit krk + tělo zvlášť , levnějš ... Holt jde o tu dopravu z USA , nikdo neví ? Tady po Česku je to těžký sehnat ..
- Nero
- Rádce
S kupováním z USA mám už nějaké zkušenosti - tahal jsem od tama jak špunty do uší, tak třeba i kytaru pro známého. A taky třeba nějakou speciální edici Monopolů pro ségru
Takže jestli máš nějaké otázky, tak se klidně ptej...
Ono samozřejmě že Fender tělo tě vyjde dráž, než kdyby sis to tady vysoustružil z nějaké fošny, ale pravděpodobně bude vyšší kvalita dřeva, plus to budeš mít nalakovaný atd. Obzvlášt u starších ročníků by to mohlo být zajímavé. Poštovné bych odhadoval na 50 - 150 dolarů, podle férovosti prodejce. Je to o tom, že celní limit je 150 EUR (přepočti si na USD), co je nad ním, platí clo (asi 3,5%) a DPH (20%) - pokud to tedy celník lapne, občas to může projít. Je též možné se s prodejcem občas domluvit, aby balík podcenil a ono projde pod limitem (takhle jsem přes celnici protáhl kytaru za 22 000 bez placení) - tím akorát člověk riskuje, že věc není naplno pojištěná.
Ono samozřejmě že Fender tělo tě vyjde dráž, než kdyby sis to tady vysoustružil z nějaké fošny, ale pravděpodobně bude vyšší kvalita dřeva, plus to budeš mít nalakovaný atd. Obzvlášt u starších ročníků by to mohlo být zajímavé. Poštovné bych odhadoval na 50 - 150 dolarů, podle férovosti prodejce. Je to o tom, že celní limit je 150 EUR (přepočti si na USD), co je nad ním, platí clo (asi 3,5%) a DPH (20%) - pokud to tedy celník lapne, občas to může projít. Je též možné se s prodejcem občas domluvit, aby balík podcenil a ono projde pod limitem (takhle jsem přes celnici protáhl kytaru za 22 000 bez placení) - tím akorát člověk riskuje, že věc není naplno pojištěná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nebál bych se jak nákupu na ebay tak ani toho si nechat tělo udělat. Pokud pročteš nějaké weby o nákupu na ebay tak zjistíš, že to není vůbec problém.
Já měl taky krk(japan fender) a tělo jsem si udělal sám. Výroba těla mě vyšla asi na 4500,-. Kytarář ti to udělá určitě za víc. :Ale s jistotou kvalitně. Pokud to chceš úplně bez práce tak bych koupil něco na ebayi
Já měl taky krk(japan fender) a tělo jsem si udělal sám. Výroba těla mě vyšla asi na 4500,-. Kytarář ti to udělá určitě za víc. :Ale s jistotou kvalitně. Pokud to chceš úplně bez práce tak bych koupil něco na ebayi
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mm .. Ono koupit i "jenom" standart tělo + krk vyšší řady , tak by to logicky mělo hrát stejně , či trochu líp než standart Fender. Ale krk i tělo budu brát vyšší řady , to by za to nestálo .. No a .. Nero , prosímtě .. poštovný co jsem nejvíš viděl už v přepočtu , tak kolem tisícovky , v USD nějakých 68 babek , což je 1300 cca .. Ale pořád nechápu to clo a celnici .. Asi to vynechme , stejně bych to nepochopil
, a jenom řekni , kolik si myslíš , že by vyšlo to samostatný tělo ? Nemyslím cenu , konečnou cenu , ani poštovný .. ale ty malý poplatky , clo , DPH .. kolik bych platil navrch prostě .. Se bojím , že seženu tělo za 6k , s poštovným za 7k .. a díky clu , a dph by to vyšlo třeba na 9k , či výš ..
Doporučil bych ti přečíst si toto téma: co-se-nikam-jinam-neveslo/ebay-t5126.html
Najdeš tam všechny základní informace o nákupu na ebay. Výše cla se řídí celním sazebníkem, který je rozdělen do spousty sekcí ve které si najdeš, že třeba na hudební nástroje a jejich komponenty se stahuje clo x procent. Viz.zde: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... e=20100830
Tam se postupně proklikáš k tomu co kupuješ a ono ti to ukáže kolik procent tam je clo. Jinak pokud je cena jakéhokoliv zboží větší jak 150Euro tak automaticky zaplatíš DPH což je v našem příapdě 20% z ceny zboží.
Tzn. Tělo za 300dolarů + poštovné 50dolarů + CLO (pár %) + DPH z celkové částky (350*1.2)= (300+50+clo)*1.2= cca 440 dolarů
Najdeš tam všechny základní informace o nákupu na ebay. Výše cla se řídí celním sazebníkem, který je rozdělen do spousty sekcí ve které si najdeš, že třeba na hudební nástroje a jejich komponenty se stahuje clo x procent. Viz.zde: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... e=20100830
Tam se postupně proklikáš k tomu co kupuješ a ono ti to ukáže kolik procent tam je clo. Jinak pokud je cena jakéhokoliv zboží větší jak 150Euro tak automaticky zaplatíš DPH což je v našem příapdě 20% z ceny zboží.
Tzn. Tělo za 300dolarů + poštovné 50dolarů + CLO (pár %) + DPH z celkové částky (350*1.2)= (300+50+clo)*1.2= cca 440 dolarů
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Nero
- Rádce
(Cena těla v Kč + cena pošty v Kč) x 1,035 x 1,2 = výsledná cena. Nic složitého, konkrétní sumy dosad.Mirus píše:Mm .. Ono koupit i "jenom" standart tělo + krk vyšší řady , tak by to logicky mělo hrát stejně , či trochu líp než standart Fender. Ale krk i tělo budu brát vyšší řady , to by za to nestálo .. No a .. Nero , prosímtě .. poštovný co jsem nejvíš viděl už v přepočtu , tak kolem tisícovky , v USD nějakých 68 babek , což je 1300 cca .. Ale pořád nechápu to clo a celnici .. Asi to vynechme , stejně bych to nepochopil, a jenom řekni , kolik si myslíš , že by vyšlo to samostatný tělo ? Nemyslím cenu , konečnou cenu , ani poštovný .. ale ty malý poplatky , clo , DPH .. kolik bych platil navrch prostě .. Se bojím , že seženu tělo za 6k , s poštovným za 7k .. a díky clu , a dph by to vyšlo třeba na 9k , či výš ..
Tělo se dá v nejlepším případě sehnat za 5000, když má člověk štěstí, hodně se jich pohybuje kolem 7 tisíc, málokdy jdou nad 9. Pošta je těch zmíněných cca 50 - 150 USD max, podle prodávajícího.
Když si vezmeš, že aivna stála výroba doma 4500, tak tohle tě určitě vyjde dráž, ale kvalita bude pravděpodobně vyšší.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak možná nebudu muset ani nic objednávat , protože otec má v USA spolužáka , známýho , prostě kamoša .. Takže by to mohl tam koupit on , v podstatě za základní cenu té věci (poštovné tam je pakatel) no a doveze mi to , a já mu to proplatím .. Ušetřil bych tak nějakej tisíc na dopravě , a tom clu + dph. ..
- Nero
- Rádce
Tak jen až to bude převážet, tak ať z toho nástroje strhá všechny cenovky a nálepky ukazující cenu a účet ať dá do nějaké zastrčené kapsy v nejméně nápadné tašce
Jednomu známému se stalo, že si z USA dovážel kytaru, celníci se mu na to chtěli podívat, prohledávali mu i věci, jestli nenajdou účet, a jediné štěstí bylo, že ten měla jeho přítelkyně, kterou celníci neodchytli. Takže tvrdil, že s tou kytarou už do USA jel a že je stará - a naštěstí mu nemohli dokázat opak.
Jednomu známému se stalo, že si z USA dovážel kytaru, celníci se mu na to chtěli podívat, prohledávali mu i věci, jestli nenajdou účet, a jediné štěstí bylo, že ten měla jeho přítelkyně, kterou celníci neodchytli. Takže tvrdil, že s tou kytarou už do USA jel a že je stará - a naštěstí mu nemohli dokázat opak.
PetrPeter 1975 - 2008
kokukám, že v USA na to jdou opravdu důkladně šmejdiNero píše:Tak jen až to bude převážet, tak ať z toho nástroje strhá všechny cenovky a nálepky ukazující cenu a účet ať dá do nějaké zastrčené kapsy v nejméně nápadné tašce![]()
Není no .. Nejvíc , co mě ale doslova "nasr*lo" je fakt , že když koupím z USA "BAZAROVÝ" tudíž použitý , klidně kus dřeva , kus hlíky , kameň , ale co stojí víc než 150E , že se za to musí platit DPH .. Chápu , že se DPHčko platí z nových věci , to je oukej , ale z bazarových ? Snad mě někdo pochopil jak jsem to myslel 
- Nero
- Rádce
Houby v USA, na Ruzyniaivn86 píše: kokukám, že v USA na to jdou opravdu důkladně šmejdiTo není pro nás hudební piráty nic příjemného
Mirus: Pak to chce zkoušet domluvit se s prodejcem, aby balík označil hesly typu "USED" a "GIFT". Občas to může pomoci (i když jeden můj známý - celník říkal, že to není zcela jisté).
PetrPeter 1975 - 2008
aivn86 píše:kokukám, že v USA na to jdou opravdu důkladně šmejdiNero píše:Tak jen až to bude převážet, tak ať z toho nástroje strhá všechny cenovky a nálepky ukazující cenu a účet ať dá do nějaké zastrčené kapsy v nejméně nápadné tašce![]()
Jednomu známému se stalo, že si z USA dovážel kytaru, celníci se mu na to chtěli podívat, prohledávali mu i věci, jestli nenajdou účet, a jediné štěstí bylo, že ten měla jeho přítelkyně, kterou celníci neodchytli. Takže tvrdil, že s tou kytarou už do USA jel a že je stará - a naštěstí mu nemohli dokázat opak.To není pro nás hudební piráty nic příjemného
No neviem ci to nebola len nahoda, ja som v USA kupil spectora aj fender bullet a presiel som s tym uplne v pohodicke bez akychkolvek otazok.. toho buletta mala moja zena a tiez ziaden problem... Jediny kto mal zaujem do toho vrtat, bol Madarsky colnik v Budapesti, ale ked vysvitlo, ze ja po madarsky neviem a on vie anglicky asi ako ja po Pakistansky, tak dal radsej pokoj....
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
- Nero
- Rádce
Tak jakmile se do věci zapojuje lidský faktor, tak se nedá anticipovat, co se stane. Ale je lepší je dopředu vědět, že daná varianta existuje.
PetrPeter 1975 - 2008