Efekt pro sóla + problém se zvukem kytary
Pravidla fóra
Efekt pro sóla + problém se zvukem kytary
Zdravim. Potřebuji poradit s výběrem efektu vhodného pro sóla a vyhrávky.
Nově mám Marshalla VS102R a efekt marshall Jackhammer.Kytara zůstala stará
Epiphone Goth. studio. Domá mám ještě zoomG2, ale ten přes kombo hraje strašně.
Potřebuji ještě jeden efekt, který budu používat pro sóla a vyhrávky.Potřebuji trošku příkreslit zvuk.
Pak mám ještě druhý problém a to asi s kytarou.Zvuk kytary je nečistý . Při zapojení kytary
od druhého kytaristy je zvuk úplně nádherný čistý a to má kytaru tak 12let starou je na ní označení Shark má 1 snímač HB. Možná bude stačit vyměnit na mojí kytaře snímače. Teď jsou tam 2 snímače HB, Classic,AlniCo.Ale nevím za jaké.
Nově mám Marshalla VS102R a efekt marshall Jackhammer.Kytara zůstala stará
Epiphone Goth. studio. Domá mám ještě zoomG2, ale ten přes kombo hraje strašně.
Potřebuji ještě jeden efekt, který budu používat pro sóla a vyhrávky.Potřebuji trošku příkreslit zvuk.
Pak mám ještě druhý problém a to asi s kytarou.Zvuk kytary je nečistý . Při zapojení kytary
od druhého kytaristy je zvuk úplně nádherný čistý a to má kytaru tak 12let starou je na ní označení Shark má 1 snímač HB. Možná bude stačit vyměnit na mojí kytaře snímače. Teď jsou tam 2 snímače HB, Classic,AlniCo.Ale nevím za jaké.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Efekt pro sóla + problém se zvukem kytary
na sola asi nejaky booster anebo EQ
a můžete mi doporučit nějokou značku a typ efektu po čem se mám ohlédnout
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
no podle toho kolik chceš investovat... můžeš brát od Behringera, pokud to chceš jenom vyzkoušet a nebo třeba od Bosse, pokud to má být echt. Taky by asi neměl chybět delay a trocha reverbu, zapojit od lišty, protřepat, nemíchat, nechat 5 minutek povařit a máš zvuk, který hledáš. 
mám na to cca 5tis, ale jak to čtu co bude potřeba to mo asi stačit nebude
mrknu teda na bosse a ty další věci a uvidím
mrknu teda na bosse a ty další věci a uvidím
-
woro90-1
Pár exorcistů ještě po světě běhá, ale já bych ji na tvém místě prodal nějakému blackmetalistovi, za nečistý zvuk se platí strašně mocGoran píše:ZPak mám ještě druhý problém a to asi s kytarou.Zvuk kytary je nečistý.
ale notaak.. proc porad kupovat zkreslovaci krabicky a krabicky kdyz ve finale stejnak zjistis ze si zato vyplajz nekolik tisic a ted sou ti k hovnu ptze sis posetril na poradnejsi aparat.. dobry je fajn si koupit naky od na dokopnuti atd ale mit doma multak jh a ktomu si zase kupovat krabku ptze ti to nestaci - nekonecnej pribeh.. a kdyz uz tak to vem aspon z bazaru nebude to tak ztratova investice
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
1.500 za delay, 1.000 za EQ, 1.500 kompresor nebo reverb a je to, ne ?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jako pokud chces jen dokreslit nebo zvyraznit kytaru behem sola, staci ti booster/OD nebo EQ..ostatni veci uz jsou myslim nad ramec, co se tyce zvyrazneni kytary
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
jsem to pochopil, že spíš hledá “zvuk“ než jenom zesílení. Osobně používám jenom jump na hlavě.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
To kombo má tři kanály, tedy čistý a dva zkreslené, co víc potřebuješ???
Maximálně bych zkusil nějaký equalizer do smyčky, s tím mám dobrou zkušenost na zvýraznění sólíček a tak...
Maximálně bych zkusil nějaký equalizer do smyčky, s tím mám dobrou zkušenost na zvýraznění sólíček a tak...
A u toho delaye/reverbu nevěřim, že by ten mulťák ve smyčce použít nešel 
potřebuji zvýraznit kytaru během sóla ( přikreslit zvuk a zvýšit hlasitost ), to bude stačit, poradtě jakou značku a typ koupit, může to být i s bazaru.
Jinak mulťák jsem ve smyčce zkusil, ale jen to pískalo, možná to bylo tím, že jsem tam měl nastavený
velký zkreslení, tak jsem ho odpojil a dál jsem to nezkoušel, na ten delay a reverb by to mohlo stačit, ještě to zkusím
druhý a to asi horší problém je s kytarou pokud tam mám napíchlou starou kytaru od kámoše zvuk je super, ale s tou mojí to není ono, možná to chce nové snímače
Jinak mulťák jsem ve smyčce zkusil, ale jen to pískalo, možná to bylo tím, že jsem tam měl nastavený
velký zkreslení, tak jsem ho odpojil a dál jsem to nezkoušel, na ten delay a reverb by to mohlo stačit, ještě to zkusím
druhý a to asi horší problém je s kytarou pokud tam mám napíchlou starou kytaru od kámoše zvuk je super, ale s tou mojí to není ono, možná to chce nové snímače
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Snimace jsou zaklad, bez kvalitnich snimacu i sebelepsi efekt bude hrat na dve veci.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
S tebou je domluva jak s maďarem (nic proti nim). Proč cpeš do smyčky mulťák se zkreslením je otázka zřelmě pro Sibylu... a proč nezkusíš ten třetí kanál, který máš na zesilovači (overdrive2), použít na sóla, když má svůj gain i volume a zbytečně řešíš nějaké krabičky, tak na to jsem si už zodpověděl sám, ale nechtěj tu odpověď znát...Goran píše:potřebuji zvýraznit kytaru během sóla ( přikreslit zvuk a zvýšit hlasitost ), to bude stačit, poradtě jakou značku a typ koupit, může to být i s bazaru.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
rád bych se mýlil, ale představuju si to jako OD channel s gainem na plno a ve smyčce multak s gainem na plnoGoran píše:Jinak mulťák jsem ve smyčce zkusil, ale jen to pískalo, možná to bylo tím, že jsem tam měl nastavený
velký zkreslení, tak jsem ho odpojil a dál jsem to nezkoušel,
... a vazba
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
kup si equalizer od bosse (velmi používaný i světovými kytaristy (gilmour má tuším 3 na PB) cena cca 2000 (bazar bude levnější)
a kup si třeba lepší snímač (duncan SH4 nebo dimarzio superdistorion) ke kobylce (cca 2500)
a máš vystaráno na x let
pokud máš 3 kanal kombo tak je blbost kupovat nějakej drive distortion
mrkni se na nějaky videa na youtube ohledně toho bosse
asi od půlky tam jede zkreslenej zvuk a dost dobrý
a kup si třeba lepší snímač (duncan SH4 nebo dimarzio superdistorion) ke kobylce (cca 2500)
a máš vystaráno na x let
pokud máš 3 kanal kombo tak je blbost kupovat nějakej drive distortion
mrkni se na nějaky videa na youtube ohledně toho bosse
asi od půlky tam jede zkreslenej zvuk a dost dobrý
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Takže postup: zapni efekt, vyházej z něj veškerý zkreslení a nech si zaplej jen delay/reverb... a pak ho šoupni do tý smyčky
Díky za radu
- Ten ekvalizér a nový snímač by mohl být dobrý řešení, v bazaru mrknu na bosse a snímač asi bude lepší koupit nový, uvidíme než začneme hrát tak mám ještě 2měsíce čas to pořešit
jj včera jsem zkoušel z efektu vyhodit vše a nechat tam jen delay/reverb, mám to zapojeno ve smyčce při akustice je to už OK, ale při zkresleném zvuku ještě ne