Porucha na Boss SD1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
2cihly

Porucha na Boss SD1

Příspěvek od 2cihly »

Zdravím pánové, mám problém se svým bossem, konkrétně s jackovými zásuvkami. Při pootočení konektoru to chrčí a ztrácí se signál. Na pohled se mi nejeví, že by bylo něco odlomené, odpadnutý drátek. Pokud bych se chystal obě zásuvky vyměnit za nově (rozumí se kvalitnější) jaký typ koupit a kde? Řešil už někdo tento problém?
Předem děkuji za odpovědi.
- Squier strat + R.M. Pickups
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
petrvach

Re: Porucha na Boss SD1

Příspěvek od petrvach »

hele chrčí ti oba 2 nebo jen jeden?
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

ano problémy se vyskytují u obou zásuvek, jak u vstupní tak výstupní. Abych předešel zbytečným kombinacím tak kabelů jsem vyzkoušel několik, abych vyloučil zlomenou šňůru případně vadný jack.
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
petrvach

Příspěvek od petrvach »

no to se mi nezdá na špatný jacky bud bych hledal někde uvnitř sd, jak ho máš dlouho?
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

Mám ho asi dva roky. Myslim že dost trpěl a trpí neustálým zapojováním a vypojováním - nemám pedalboard, kvůli místu na malých podiích a hospůdkách a kvůli dvěma krabicím mi to nepřišlo nutné. Koupil jsme ho jako nový. Tedy když už jsme u toho, tak mi to tak trochu dělá i ta DS1 co sem kupoval z druhé ruky. Nemyslím si, že bych o efekty nějak špatně pečoval, jsou v krabičkách, po hraní je utřu, jednou za čas vyčistím. Poťáky, spínač, napájení (baterie i adaptér), vše funguje normálně. Občas stačí, když se s pedálem pohne, během hraní když na něj šlápnu a šup, buď je ticho úplně, nebo hlasitost klesne na čtvrtinu. Já tedy osobně sázím na zásuvky, proto by mě zajímalo, kde a jakou zásuvku sehnat.
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V Gesu nebo jakémkoli jiném obchodě s elektrosoučástkami. Nečekej že do toho budou v sériové výrobě dávat něco speciálního. A pájej pečlivě.
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

2 woro: díks. Koukal jsem na nabídku jak v Gesu, tak například v Prodance, ale nebyl jsem si jist co přesně pořídit, aby se to tam nějak vešlo atp., proto jsem se ptal. BTW pájet bude profesionál :-)
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Oměř si to, a pokud použiješ ty díry bez pouzdra, kdyžtak trochu ořežeš tu pertinaxovou destičku co tam je. Ale počítám že to nebude potřeba. http://www.ges.cz/konektory/konektory-a ... BK4_8.html
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Příspěvek od gondis »

Nevím jak u tvého Bosse, ale párkrát jsem to řešil. Vždycky pomohlo očistit kontakty v Jacku (byly rezaté, nevím jakto, ale byly) a propájet... když koupíš jiné, tak si myslím, že nebudou pasovat. Horko těžko se dají sehnat stejné typy a budeš nucen upravovat... no každopádně hodně zdaru!
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Očistit a napružit kontakty, tam se nemá co pokazit...
2cihly

Příspěvek od 2cihly »

to rain: kontakty se mi zdají napružené, žádná "vůle" konektoru se mi nejeví. ještě před případnou výměnou je zkusím vyčistit. Díks za radu.
- nějaký krabičky
- Laney LC30R
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Příspěvek od gondis »

Možná tady by mohl mít stejný druh konektorů, jako je originál, ale ruku do ohně za to nedám
http://www.metronix.cz/konektory.html
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“