Dobrý den,
nedávno jsem začal amatérsky skládat hudbu na pc. Vyhrabal jsem staré klávesy (Casio CTK-491) a propojil je kabelem typu Midi-->USB (zn. DeLock). Problém je v tom, že když chci nahrát určitý "monumentálnější" zvuk typu French Horn, tak není věrný originálu a jakoby tlumený. Když zvuk zkusím zahrát přímo z pc (např. v pianorollu v Softwaru FL STUDIO 9 pomocí klávesnice), tak zní správně. Má otázka zní, zda je problém v samotných klávesách, které nejsou zřejmě moc kvalitní, typu propojení nebo zvukové kartě? Abych event. věděl do čeho zainvestovat. Děkuji za případné rady. Jinak jsem zde vložil odkaz na porovnání zvuku, který je nahraný z kláves a pc.
http://ulozto.cz/5854317/porovani.mp3
Špatné dekódování zvuku kláves
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatné dekódování zvuku kláves
Chbí mi upřesnění s čím se srovnává: se zvukem z interního repra z kláves? Nebo se zvukem z kláves, který je nahraný v počítači?
P.
P.
Srovnávám zvuk, který se nahraje do PC či přímo když hraji, tak co vychází interně do reprobeden. Na Vaší reakci co se týče kláves mě napadá, zda-li vůbec mám midi kabel správně připojen tzn, že ať v pc nasimuluji jakýkoliv zvuk, tak z reprobeden kláves mi hraje vždy piano. (žádný zvlášť kanál pro midi jsem zatím nenašel
) pro vysvětlení - jsem začínající laik, abych nevypadal nemožně
)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Čili:
- srovnávat s vestavěnými repro je docela ošemetné; krom toho zde do věci budou mluvit A/D převodníky zvukovky (zatím tu nezazněl typ), použitá repro u PC (běžné bedýnky či něco lepšího?) atd.
- v MIDI/USB kabelu problém nebude; ten nepřenáší zvuk, takže buď funguje dobře nebo vůbec
- aby hrálo něco jiného než piano, je třeba pomocí MIDI povelů Bank Select a Program Change nastavit správný zvukový rejstřík (podrobněji viz MIDI implementace nástroje).
P.
- srovnávat s vestavěnými repro je docela ošemetné; krom toho zde do věci budou mluvit A/D převodníky zvukovky (zatím tu nezazněl typ), použitá repro u PC (běžné bedýnky či něco lepšího?) atd.
- v MIDI/USB kabelu problém nebude; ten nepřenáší zvuk, takže buď funguje dobře nebo vůbec
- aby hrálo něco jiného než piano, je třeba pomocí MIDI povelů Bank Select a Program Change nastavit správný zvukový rejstřík (podrobněji viz MIDI implementace nástroje).
P.
Řekl bych že to bude dynamikou úhozu (závislost hlasitosti zvuku na síle úderu). Skus do těch kláves víc zabušit a měl bys to mít hlasitější, nebo tu dynamiku můžeš skusit nějak vypnout, myslím že by to mělo jít..