Ibanez AEL 2012E vs. EW 2012ASE

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
DoDo100

Ibanez AEL 2012E vs. EW 2012ASE

Příspěvek od DoDo100 »

Dobry den,

chtel bych se zeptat, zda li mate nekdo zkusenost s temito kytarami. Popr. nejaka Vase doporuceni - nemohu se mezi nimi rozhodnout.

Diky
DoDo
rocky77

Re: Ibanez AEL 2012E vs. EW 2012ASE

Příspěvek od rocky77 »

Když jsem před časem kupoval kytaru, zkoušel jsem obě zmiňované (v 6strunné verzi) - nenadchla mne ani jedna... Možná je to jen můj subjektivní pocit, ale použití jasanu, javoru, sykamory a dalších obdobných dřevin na vrchní (luby a zadní deska jsou jinačí kategorie) desku mi nepřijde šťastné... Přes aparát to možná hraje podstatně lépe, ale na sucho mi to přišlo takové utlumené, nemastné... Pan Procházka na svých stránkách onehdá psal, že javor se u akustických nástrojů chová jako přirozený ekvalizér - tlumí výšky...

Asi jsem konzerva vyznávající na vrchní desky jen smrk a cedr :D
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

To s javorem by me celkem udivilo, javor naopak hraje spis do vysek. Ovsem jak se chova jako dyha na vrchni desce vi buh..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jde o to, že javor je tvrdý, a tak snadno ho nedonutíš něco dělat. Proto u elektriky neubírá výšky, prostě je "neumí vyzářit ven" a tím pádem je neutlumí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hrál jsem na nějaké dražší washburnky dělané pouze z javoru a teda nekoupil bych to ani omylem. Ten zvuk prostě byl divný. Holt jsem klasik vyznávající kombinace smrk+mahagon, cedr+palisandr a případně cedr+třešeň :mrgreen:

K původní otázce - obě vyjdou cca na stejno. Ale možná bych opravdu zvážil alternativu jiné značky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dodo: psal si mi na icq, ale ted tam moc nejsem a případně mi nějak blbne, proto píšu sem:

Jako alternativu bych jasně viděl dvanástistrunnou elektrifikovanou verzi Washburn D10, teď si nevybavuju přesný název modelu, cena je okolo 10 000, o něco málo víc stojí dvanáctristrunná D46 stejné značky. Případně, pokud by bylo možné přidat více peněz, koukal bych po Seagullech S12, i když je pravda, že tam ta elektrifikovaná verze stojí skoro 15 000.

Mnozí zde doporučují Dowiny a Lagy, ale v jejich nabídce se nevyznám a ani netuším, jestli dvanáctky vedou, zkus se ale na ně případně podívat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“