Rád bych se zeptal, jestli někdo nemá nebo neví, kde sehnat nějakou gotickou (= HISTORICKOU = STŘEDOVĚKOU
Můžete mi případně doporučit i nějaké dobré kapely? Preferuju instrumentální.
Díky!
Super, tak to budu zjišťovat! A neznáš nějaké podle jména?Jester píše:Existuje spousta not, kde jsou přepsané loutnové tabulatury na kytaru. Takže každé větší knihkupectví.
Dowland, Losy, Bach, Weiss, ... Je toho fůra.Super, tak to budu zjišťovat! A neznáš nějaké podle jména?
Tak dík moc, hned zagooglim a zkusím vyzjistit víc.Jester píše:Dowland, Losy, Bach, Weiss, ... Je toho fůra.Super, tak to budu zjišťovat! A neznáš nějaké podle jména?
Vyšly celé sešity s transkripcemi z loutnových tabulatur. Když tak se ti doma podívám. Spoustu z toho mám ještě z dob totality, takže to může být trochu problém dnes sehnat.
Jj, Blackmore's Night znám, rád bych ale něco autentičtějšího. Ale díky!Dirty.Pig píše:vubec se v tom nevyznam ale vim ze to tedka dela Ritchie Blackmore jmenuje se to Blackmore's Night tak na to zkus mrknout snad jsem se trefil![]()
![]()
tady na ukazku: http://www.youtube.com/watch?v=x0GJjv9S ... re=related
To je len taky folk s nadychom renesancie. Nevravim, ze je to zle, len ze je to nieco ine.Dirty.Pig píše:vubec se v tom nevyznam ale vim ze to tedka dela Ritchie Blackmore jmenuje se to Blackmore's Night tak na to zkus mrknout snad jsem se trefil![]()
![]()
tady na ukazku: http://www.youtube.com/watch?v=x0GJjv9S ... re=related
Jojo, pravda, vím, jaký je rozdíl mezi renesanční a gotickou hudbou. Nutno podotknout, že obě mají něco do sebe, ale jak už psal Slayertplsko, renesance se nechá zahrát veskrze Balckmore's Night (přestože to (opět jak již zmíněný psal) není uplně čirá renesance).Slayertplsko píše:Mne je jasne, ze renesancia a baroko sa od stredovekej hudby zasadne lisia, akurat mam taku zvlastnu skusenost, ze ak si niekto na gitarovom fore pyta stredoveku hudbu, tak netusi, ako stredoveka hudba znie a vlastne mysli nieco ako Blackmore's Night, alebo to Bard's Song (proste len taku romanticky znejucu baladu, ktoru by si mohol brnkat pri taboraku). J0I-INY je zjavne velmi vitana vynimka.
No jednu stredoveku piesen som sem hodil, nie je dobra?:)