Gitara za 30-40 tisic

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
span

Gitara za 30-40 tisic

Příspěvek od span »

Zdravim, chcem si buduci tyzden kupit gitaru, dnes som bol v Prahe v predajni Kytary.cz a povodne som chcel kupit nieco do 20, doma mam Ibanez za cca 7 tisic a zvukove rozdiely tam neboli az tak velke aby ma prinutili investovat dalsie prachy do nastroja. Potom mi ale kamoska strcila do ruky toto: http://kytary.cz/parker-nitefly-sa-made ... /HN103476/ niekto to tam nechal a nevratil do stojanu, jej zvuk ma presvedcil, ze do toho zainvestujem viac penazi. Viete mi prosim poradit? Hram vacsinou metal, povodne som sa pozeral po ESP a Jackson, ale tie ma v podobnej cenovej kategorii az tak nezaujali.
A tiez ma zaujala jedna vec, rozdiel medzi cenovkou na tej gitare v predajne a v cene na e-shope je asi 15 tisic korun, to je zamer, alebo je to len nejaka chyba?

Dakujem za odpoved.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Gitara za 30-40 tisic

Příspěvek od Kinx »

za sebe doporucuju jety PRS (za tyhle prachy sezenes i jetej custom), framus (za ty penize i novy), musicman, dobry ohlasy slycham na USA charvel. jinak za tyhle penize by mel jit sehnat i pouzity ESP horizon coz je dle myho nazoru hodne libovy nastroj :) jde o to jestli vyzadujes zamky nebo ti staci pevna kobyla ci obyc vibrato, treba PRS se mimo torrera se zamkama nedela, musicmany silhouette se zamkama se obcas na bazarech objevujou.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kinxi, konečně je tu někdo se zajímavým vkusem, kdo by si chtěl vybrat alternativní nástroj, a ty ho zase naženeš do vod trochu nudných a oposlouchaných klasik? No fuj! :P

Volbu Nitefly rozhodně schvaluju - je to super nástroj s ohromnými zvukovými možnostmi. Zahrát se na to dá opravdu cokoli. Navíc je to nsátroj ohromně příjemný na hraní. Pro mě jeden z nejzajímavějších nástrojů, na které jsem hrál, být milionář, tak už doma mám jednu Parker Fly :mrgreen:

Pokud jde o rozdíl cen - závazná je cena na e-shopu, kde se aktualizuje. Cenovka na kytaře byla přidělaná x měsíců zpět a za tu dobu mohla a asi i byla kytara být slevněna.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja znam jen klacikou fly a to je takovy dost precizni ale na druhou stranu trochu sterilni nastroj. me se libi, ale nema to takovy ksicht jako treba vetsina z tech co jsem vyjmenoval. nehlede na to ze jsem o fly vazne uvazoval jako o dalsim nastroji (misto PRS), zavrhnul jsem to ale mimojine napriklad kvuli nulaku ktery nepojme vic jak 42 nebo 46 strunu. muze se to zdat jako prkotina, ale vrazet ihned po koupi do jeteho nastroje za takove prachy (pouzity parker fly classic) financni prostredky a zasahovat do nej (asi by se to obeslo i bez vrtani, ale stejne) jen pro to abych ho mohl normalne pouzivat mi prijde opravdu zvrhle. ten design je ale dokonalej.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já rád hraji na kytary Parker ať už je to levná P36, nebo právě Nitefly - design je prostě výjmečný a hratelnost také. Já osobně, bych si Parker pořídil, protože se na ně výborně dobře hraje a jejich design a zvukové možnosti jsou excelentní.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Můžu se zeptat trošku mimo? Je to cílené nebo prostě ostatní jmenované firmy nabízí kvalitnější kytary?Neobjevil se tu ani jeden návrh od Gibsonu.

Kdysi jsem měl v ruce jedno parádní studio, které opravdu hrálo. Naprosto vrnělo v ruce a ten zvuk byl nádherný... když člověk hrál, tak měl pocit, že zvuk vychází přímo z pracek, hlavy, ze mě:) Bohužel jsem si ho nemohl v té době dovolit, takže už je dávno prodaný a stejně su teď na mezině, ale ten sen o takové kytaře pořád mám. Ale poslední dobou poslouchám mnohem víc kritiky na Gibsony všeobecně. Je opodstatněná?

Musím ještě prozkoušet PRS Customy... ty jsem v pazouře neměl, takže nemám konkurenta zatím. Kdybyste byl někdo z Brna, kdo by mě pozval na testík:), tak bych byl moc rád:)

Doufám, že se moje finanční situace přístí rok zlepší a konečně si splním své sny o vybavení:D
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
kubog

Příspěvek od kubog »

Patyzone píše: ...Ale poslední dobou poslouchám mnohem víc kritiky na Gibsony všeobecně. Je opodstatněná?...
Podla mna nie, hral som na x Gibsonov, starých, nových, všetky boli super a každá bola trocha iná. Ohladom spracovania, zvuku, nemám žiadne výčitky. Gitary z obchodu nikdy nejako nehodnotím lebo tam stoja neviem kolko mesiacov so starými strunami a potom sa dobre držkuje že znejú naprd, a naprd dohmat, nastavenie, neladia oktávy a neviem čo. To si má každý nastaviť sám a podla seba, a struny keď su staré je jasné že hrajú na keket.
Všetky Gibsony na ktoré som hral boli vždy použité, bazárové, od kamaráta atď a nikdy žiaden problém. Nenastavené gitary z obchodu by som nikdy nehodnotil.
panedge

Příspěvek od panedge »

Já jsem Gibsona nenabízel protože tazatel psal,že má doma Ibanez,pak šáhnul po Parkeru,pak zase něco o Jackson,takže jsem usoudil,že klasika ho asi moc nezajímá
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

prijde mi ze u gibsonu se v poslednich letech zblaznili. cim dal tim min gibsonu co mi obcas projde rukama hraje dobre, samozrejme najdou se super kusy (napriklad kamos si nedavno poridil novy studio ve sleve za dvacku a hraje bombasticky) ale obecne potkavam cim dal vic zmetku, cim dal vic hnusny zpracovani (i u custom shopu), cim dal tim vic naprosto obskurnich modelu (zoot suit SG) a pro me osobne nepochopitelne dlabani kvuli kterym to zni vic jako lubovka nez LP (tim nerikam ze zni spatne, me se to libi stejne - pravovernym fandum LP to ale nemusi bejt po srsti).

mam gibson rad ale uz bych si asi zadnej (novej) nekoupil (i kdyz sedmickovej explorer me hodne zajima), s tema starejma zas byvaj problemy ladenim a obecne bych mel strach je brat ven :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kinx píše:dlabani kvuli kterym to zni vic jako lubovka nez LP
Tedy "jak by lespaulka zněla, kdyby se s ní neopičili po Esquire" :wink: Každým coulem z ní čiší to, že ji navrhovali u konzervativního Gibsonu - použitá dřeva, tvar, klenutí, barevná schémata, lepený krk, tradiční (a nepraktická) hlava, to všechno je lubovka :wink:
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 23.09.2010 14:40, celkem upraveno 1 x.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja se ale nebavim o vizualni podobe nybrz o zvuku, kde to proste poznat je. neni to horsi ani lepsi, je to proste jiny.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já vím, to bylo jen takové rýpnutí do Gibsonu :)
panedge

Příspěvek od panedge »

Kinx píše:prijde mi ze u gibsonu se v poslednich letech zblaznili. cim dal tim min gibsonu co mi obcas projde rukama hraje dobre, samozrejme najdou se super kusy (napriklad kamos si nedavno poridil novy studio ve sleve za dvacku a hraje bombasticky) ale obecne potkavam cim dal vic zmetku, cim dal vic hnusny zpracovani (i u custom shopu), cim dal tim vic naprosto obskurnich modelu (zoot suit SG) a pro me osobne nepochopitelne dlabani kvuli kterym to zni vic jako lubovka nez LP (tim nerikam ze zni spatne, me se to libi stejne - pravovernym fandum LP to ale nemusi bejt po srsti).

mam gibson rad ale uz bych si asi zadnej (novej) nekoupil (i kdyz sedmickovej explorer me hodne zajima), s tema starejma zas byvaj problemy ladenim a obecne bych mel strach je brat ven :)
Pro ty co nechtěj dlabání,maj možnost-od toho je řada traditional,která má jen odlehčovací otvory.Co označuješ za obskurní modely,tak tím přesně byl klasickej lespaul v 50 letech,to si přesně o něm říkali tehdejší kytaristi,proto se dostal taky do módy až v půlce 60 let,kdy už jeho výroba byla ukončená.Neříkám,že mě jsou t ynový modely sympatický,ale bůhví jak to bude do budoucna.Co se týče zpracování,nevím,já jsem zatím viděl jen dobrý kusy,Studií jsem si nikdy nevšímal,to nevím,ale pár standardů a jeden custom byly perfektní.Samozřejmě jinak proti gustu žádný dišputát :)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

panedge píše:Pro ty co nechtěj dlabání,maj možnost-od toho je řada traditional,která má jen odlehčovací otvory.
+1 - navíc teď je tady na tržišti překrásnej kousek jako novej za 37 000kč :twisted:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

MrB14ck píše:
panedge píše:Pro ty co nechtěj dlabání,maj možnost-od toho je řada traditional,která má jen odlehčovací otvory.
+1 - navíc teď je tady na tržišti překrásnej kousek jako novej za 37 000kč :twisted:
Fakt? :shock: ... Že já debil nepočkal s tím utrácením :cry:
"Lots of people talk and few of them know..."
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

mam novoty rad :) ale to co predvadej ted mi prijde trochu mimo. hlavne co se tyve haprovani kvality. taky neverim ze by se zoot suit SG nebo holy explorer staly designovejma ikonama (i kdyz obe ty kytary se mi vzhledem libej :))
panedge

Příspěvek od panedge »

Takovej Fender mustang byl označovanej za hnusnou kytaru,která se k ničemu nehodí,jejich cena klesla až tak hluboko,že si ji začali kupovat chudý týpci ze Seattlu na začátku 90.let.Potom co ji proslavil Cobain cena vzlítla samozřejmě brutálně nahoru,hlavně ty starý kusy,který předtím stály ani ne 200 dolarů.To se klidně může opakovat i u těhle modelů.Tak konec OT.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Což ovšem nic nemění na faktu že Fender mustang je hnusná kytara a na nic se nehodí :lol:

Abych nebyl OT - osobně bych šel do krásnýho PRSíčka,mít ty drobný - neváhám ani vteřinu :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kinx píše:ja znam jen klacikou fly a to je takovy dost precizni ale na druhou stranu trochu sterilni nastroj. me se libi, ale nema to takovy ksicht jako treba vetsina z tech co jsem vyjmenoval. nehlede na to ze jsem o fly vazne uvazoval jako o dalsim nastroji (misto PRS), zavrhnul jsem to ale mimojine napriklad kvuli nulaku ktery nepojme vic jak 42 nebo 46 strunu. muze se to zdat jako prkotina, ale vrazet ihned po koupi do jeteho nastroje za takove prachy (pouzity parker fly classic) financni prostredky a zasahovat do nej (asi by se to obeslo i bez vrtani, ale stejne) jen pro to abych ho mohl normalne pouzivat mi prijde opravdu zvrhle. ten design je ale dokonalej.
Tak samozřejmě, žádný nástroj nesedne všem a když máš výtky, tak je jasný, že ho nekoupíš. Nicméně bych Parkery nezavrhoval. Hrál jsem jak na levné P, tak na Nitefly i "dospělý" Fly a ty kytary mají něco do sebe. Zejména z hlediska univerzálnosti jsou pro mě absolutně na špici, zpracování, design a pohodlí při hraní jsou taky úžasné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pavel68 píše:Což ovšem nic nemění na faktu že Fender mustang je hnusná kytara a na nic se nehodí :lol:
moje rec :D eddie van halen taky prvni desku nahral vpodstate na splacany bastard z levnych soucastek, vzdycky je to o tom co na ten nastroj predvadis nez co ma na hlave :)

nero: vsak ja je nezavrhuju, mel jsem v ruce zatim dve fly classic a obe hraly super. navic design je fantasticky. nicmene je tam treba ten nulak pres kterej u me osobne nejede vlak, a myslim ze existuje hromada lidi kteri by radi pouzili strunu silnejsi nez .42 :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“