Spojování zesilovačů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Libor.Guitar

Spojování zesilovačů

Příspěvek od Libor.Guitar »

Zdravim, mám lampovou hlavu s bednou a poslední dobou jsem uvažoval o nějakém jinačím zesáku pro odlišný nastavení zvuku, ale chtěl bych je používat oba na jednu bednu. Je možné nějak spojit zesilovače aby fungovali na jednu bednu? Nebo na to existuje nějaký splitter? Viděl jsem, že některý kytaristi, třeba používají 3 zesilovače. Díky za odpověď.
Libor.Guitar

Re: Spojování zesilovačů

no super, díky za radu :-) každopádně je to ale dost drahá záležitost :-D a tak se ptám jestli neexistuje i nějaká levnější alternativa, i když chápu, že přepínání výkonových výstupů ze zesilovače je asi dost náročné na to aby to nedělalo bordel :)
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Jak jsi napsal - je to poměrně náročná věc. Nic jinýho s podobnou funkcí neznám.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pokud máš box, který má i vstupy na stereo, tak můžeš zapojit dvě hlavy. Třeba můj 412 ESH má mono 16Ohm vstup a dva 8Ohm vstupy pro stereo. Tím pádem lze zapojit dvě hlavy, každou do jednoho 8Ohm vstupu a přepínat mezi nimi A/B switchem za pár stovek. Hraje ale vždy jen jedna polovina boxu. Podle zapojení hraje horní-spodní nebo pravá-levá.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Libor.Guitar

jj tohle mě taky napadlo :) já mam Carvin Legacy no a box si už dokážu upravit na zapojení 2x 2repro do sterea, akorát nevim jak se bude chovat ta druhá pulka repraků když zrovna nebudou hrát, jestli nebudou akusticky odčítat, ale každopádně je to taky řešení :) sice né tak sofistikované jako krabka od Radialu, ale je :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

ještě je můžeš zapojit křížem nebo dva sloupce a mezi to do boxu přepážky (takový dvě svislý 2x12 bedny v jednom boxu)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Libor.Guitar

joo s tou přepážkou to není špatnej nápad :)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Spíš bych to řešil druhým boxem nebo třeba kombem - tedy kompletním aparátem. Jelikož box dělá hodně velkou část zvuku, tak bys jiným zesilovačem na stejném boxu zas tak moc nezískal. Dejme tomu že máš higain apec + box s V30 a chceš třeba pěkný crunch, jaký tvůj stávající gear neumí. Tak pořídíš třeba starého Marshalla a bednu s greenbackama a určitě bude výsledek přesvědčivější než se stávající V30. O čistém zvuku ani nemluvě...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak za přepážku může klidně vrazit po dvou rozdílných reprech ;)
Libor.Guitar

to rain: no já právě kvuli místu na přepravu jsem chtěl jen nějaký menší lampový zesík a ne celej apec :) což je samozřejmě ideální

to Sadan.S: no asi až takový zásahy bych nedělal :) ale nápad je to taky dobrej :) mít třeba pul bedny s V30 a pul s Greenbackama :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“