Odhlučnění místnosti
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: Odhlučnění místnosti
Nemá někdo nějaké zkušenosti s odhlučněním podlahy? Jaké materiály by se dali použít a jaká by byla jejich nosnost, jestli se na to dá položit skříň atd.
Pokud chces resit podlahy, tak musis resit i zdi... A v tom pripade jedina moznost je mistnost v mistnosti 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Teorge
Toho jsem se bál, o tom už jsem uvažoval do bytu. Ale vydrží to ty materiály, může se po tom normálně chodit.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsi na podlahu dal zateplovací vatu a na to normálně poskládal parkety to by drželo i tlumilo ne? Taky jsem to někde viděl. Dávaj se tam nějaký "nosný" prkna či co aby se to nepropadlo.Teorge píše:Toho jsem se bál, o tom už jsem uvažoval do bytu. Ale vydrží to ty materiály, může se po tom normálně chodit.
To sice tlumit bude, jenze kotel zvuku ti utece po stenach (tim spis treba v panelaku), takze odhlucneni podlahy nebude mit zadnej smysl. A ono vubec - nekde v obytne zone udelat mistnost, kde muzes vytavit apec nebo hrat na bici, to je draha sranda a dost spatne se dela bez odborniku... A odbornici zas stoji dalsi penize, takze si to normalni clovek nemuze dovolit, to je levnejsi sehnat prostory, kde hluk tolik nevadi.
Mimochodem pochybuju, ze muzes na mineralni vatu naskladat parkety... Ta pena neni urcena na to, aby neco nesla, krome sama sebe. Teda samotny parkety by mozna nevadily, ale chozeni po nich uz jo
Mimochodem pochybuju, ze muzes na mineralni vatu naskladat parkety... Ta pena neni urcena na to, aby neco nesla, krome sama sebe. Teda samotny parkety by mozna nevadily, ale chozeni po nich uz jo
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Teorge
Já teď o tom nepřemýšlel do paneláku, ale do baráku do patra.
Tyhle veci je IMHO lepsi delat ve sklepe, pokud muzes, tam preci jen nemusis resit podlahu... Ale stejne pokud tam bydli jini lide, tak to nebude zadna sranda. Doporucuji konzultaci na electrozone, ale priprav se na to, ze ti bud reknou, ze je to blbost, nebo ze to bude stat balik 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
Teorge
Já právě uvažuji dopředu. Hledám barák, buď nějaký, který si budu moct dovolit sám (kterých teď moc není) nebo jsme s nejstarším bráchou uvažovali o koupi nějakého velkého napůl, z kterého b jsme udělali dvě bytovky. Tak zjišťuji jestli to jde řešit nebo hledat něco s oddělenou garáži nebo hospodářskou budovou.
EDIT: teda takhle uvažoval jsem, jestli by to šlo vyřešit, kdybychom brali ten společný, kdybych si bral já sám, tak mi je to fuk
EDIT: teda takhle uvažoval jsem, jestli by to šlo vyřešit, kdybychom brali ten společný, kdybych si bral já sám, tak mi je to fuk
Mám takovou otázečku. Odhlučnujeme zkušebnu, protože máme známeho ve stavební firmě rozhodli jsme se pro skelnou vatu, tloušťku 10cm.
K věci: čím to překrýt?
Chtěli jsme kompletně obložit stěny a strop vatou, na zemi je koberec.
Místnost má cca 5x4x2,5 metru.(delka, sirka, vyska)
Edit, je minerální vata to samé jako kamenná? a jak je v porovnání míry odhlučnění oproti skelné ?
K věci: čím to překrýt?
Chtěli jsme kompletně obložit stěny a strop vatou, na zemi je koberec.
Místnost má cca 5x4x2,5 metru.(delka, sirka, vyska)
Edit, je minerální vata to samé jako kamenná? a jak je v porovnání míry odhlučnění oproti skelné ?
- Jens Ludwig
- Odborník
skelná vata je neúčelná blbost...
kamenná vata je to, co funguje.... RockWool AirRock ND
a dá se to překrejt čimkoliv...
skelná se musí dobře zatěsnit - tim víceméně zničíš její už tak slabý akustický vlastnosti....
kamenná vata je to, co funguje.... RockWool AirRock ND
a dá se to překrejt čimkoliv...
skelná se musí dobře zatěsnit - tim víceméně zničíš její už tak slabý akustický vlastnosti....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
woro90-1
Sklená vata není neúčelná blbost, jen je naprd k tlumení zkušebny
Spíš než vatu bych použil naprosto odlišný materiál - textilní vlákna. Staré spacáky, koberce, staré pohovky nastojato do rohů, pod strop pověsit těžký hadr. Na těžké dveře molitanovou matraci.
Spíš než vatu bych použil naprosto odlišný materiál - textilní vlákna. Staré spacáky, koberce, staré pohovky nastojato do rohů, pod strop pověsit těžký hadr. Na těžké dveře molitanovou matraci.
Jde mi o odhlučnění směrem ven, aby neunikal zvuk do okolí,
Docela nechápu na stránkách rockwool to ze tam maj nejakej koeficient tlumeni a u 100mm je to pres 1...
O kolik draz to vyde oproti skelne vate ?
S madrackami a timhle by byl problem, potrebujeme co nejvic usporit prostor
Rozpocet je 12 tisíc
Docela nechápu na stránkách rockwool to ze tam maj nejakej koeficient tlumeni a u 100mm je to pres 1...
O kolik draz to vyde oproti skelne vate ?
S madrackami a timhle by byl problem, potrebujeme co nejvic usporit prostor
Rozpocet je 12 tisíc
-
woro90-1
Jakou konstrukci má ta budova?
Jinak často se odhlučňuje právě tak, že se omezí prostup hluku do stěn, u takovýchto prostor je to často daleko jednodušší než řešit vyzařování ven z konstrukce. Bohužel to dost ubírá místo. Navíc je tu problém s tím, že potřebujete utlumit basy - ty se např. železobetonem nesou neskutečně dobře.
Jinak často se odhlučňuje právě tak, že se omezí prostup hluku do stěn, u takovýchto prostor je to často daleko jednodušší než řešit vyzařování ven z konstrukce. Bohužel to dost ubírá místo. Navíc je tu problém s tím, že potřebujete utlumit basy - ty se např. železobetonem nesou neskutečně dobře.
woro90-1 píše:Jakou konstrukci má ta budova?
No je to sokolovna, máme zkušebnu v suterénu, přímo pod jevištěm, pod stropem nám prochází 2 ocelový nostníky, což je velkej problém, jde nám oto to utěsnit směrem nahoru (co nejvíc) a trochu i dostran protože jsou tam další boční sály.
Znám pojem basová past, ale vůbec nevím jak nějakou takovou udělat
http://www.audiozone.cz/zvuk/diy-basove ... t6343.htmlJohnyWM píše:Znám pojem basová past, ale vůbec nevím jak nějakou takovou udělat
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
-
woro90-1
A krom toho určitě ke zdem pověs těžké závěsy. Nahoru zkus ten trik se zavěšenou těžkou látkou, prostě tam zkus nějak dostat háky a na ně to pověsit, plus nějaký tlumicí obklad stropu. To je jeden z mála efektivních způsobů jak ten strop zatlumit. Podlahu nech být, ať to nepřetlumíš a ta místnost není úplně mrtvá.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
už jsem sem psal dříve, že možná budu dělat zkušebničku ve sklepě a teď to vypadá, že nadešel čas realizace. Takže:
Místnost je v suterénu rodinného domku, má rozměry cca 4x3,5m, plocha je cca 13,4m2. jak je vidět na plánku, jedny dveře dovnitř, jedny dveře ven a jedno okno. Výška stropu je počítána na 2,3 m. Venkovní zdi jsou 40cm porotherm, příčka s prádelnou 30cm porotherm, a příčka s kotelnou bude asi 10-15cm. Strop jsou betonové desky, beton, polystyren, beton (celkem cca 35cm). Jde mi o to, abych mohl hrát na kytaru (hodně nahlas) a nerušilo to (nebo jen minimálně) další lidi v baráku, pohybující se převážně o patro výš. Momentální plán je udělat místnost v místnosti, ke stěnám přidat jednoduché předstěny http://www.noitami.cz/images/pricky/v_predsteny.gif - vzduchová mezera 2-3cm, vata - cca 5cm, sádrokarton. Pod stropem udělat podhled a také dát vatu a sádrokarton. Podlahu zatím nevím (pode mnou už nic neni, takže není třeba moc řešit, jen snad přenos vibrací podlahou do zbytku baráku). Potom nějak odhlučnit dveře i okno (přes ty dveře a okno určitě nějaký závěs a pak vyřešit akustiku v místnosti - basové pasti, nějaké panely atd... myslíte, že tenhle systém bude funkční a zamezí šíření hluku ode mě do zbytku baráku?
Díky za jakékoliv rady a poznatky
už jsem sem psal dříve, že možná budu dělat zkušebničku ve sklepě a teď to vypadá, že nadešel čas realizace. Takže:
Místnost je v suterénu rodinného domku, má rozměry cca 4x3,5m, plocha je cca 13,4m2. jak je vidět na plánku, jedny dveře dovnitř, jedny dveře ven a jedno okno. Výška stropu je počítána na 2,3 m. Venkovní zdi jsou 40cm porotherm, příčka s prádelnou 30cm porotherm, a příčka s kotelnou bude asi 10-15cm. Strop jsou betonové desky, beton, polystyren, beton (celkem cca 35cm). Jde mi o to, abych mohl hrát na kytaru (hodně nahlas) a nerušilo to (nebo jen minimálně) další lidi v baráku, pohybující se převážně o patro výš. Momentální plán je udělat místnost v místnosti, ke stěnám přidat jednoduché předstěny http://www.noitami.cz/images/pricky/v_predsteny.gif - vzduchová mezera 2-3cm, vata - cca 5cm, sádrokarton. Pod stropem udělat podhled a také dát vatu a sádrokarton. Podlahu zatím nevím (pode mnou už nic neni, takže není třeba moc řešit, jen snad přenos vibrací podlahou do zbytku baráku). Potom nějak odhlučnit dveře i okno (přes ty dveře a okno určitě nějaký závěs a pak vyřešit akustiku v místnosti - basové pasti, nějaké panely atd... myslíte, že tenhle systém bude funkční a zamezí šíření hluku ode mě do zbytku baráku?
Díky za jakékoliv rady a poznatky
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
To by prave mohlo byt zasadni, pres zem to jde do sten a je to, jako bys tam zadnou konstrukci nemel.Stanley06 píše:Podlahu zatím nevím (pode mnou už nic neni, takže není třeba moc řešit, jen snad přenos vibrací podlahou do zbytku baráku).
Pokud budes mit mistnost v mistnosti, tak te okno nemusi zajimat, staci, aby aspon trochu tesnilo. Zameril bych se na dvere, tam toho bude utikat hodne.Stanley06 píše:Potom nějak odhlučnit dveře i okno (přes ty dveře a okno určitě nějaký závěs a pak vyřešit akustiku v místnosti - basové pasti, nějaké panely atd...
Ke zbytku nemam pripominky nebo je to mimo me kompetence
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tim jsem myslel ty vibrace, takže asi na beton podlahy dam taky nakou vatu a na to pak asi drevenou podlahu, jenom aby to pak nebyla doopravdy plovoucí podlahaTo by prave mohlo byt zasadni, pres zem to jde do sten a je to, jako bys tam zadnou konstrukci nemel.
no budu mit mistnost v misnosti, ale to okno tam bude, ale dnešní okna jsou na tom s nepruzvucnosti uz celkem dobre, tak to snad nebude nejak extra prochazet (z venku to pak bude podobne jako tohle http://www.oknaaco.cz/image.php?nid=670 ... height=221, + tam asi budu mít venkovní rolety http://www.zaluzie-lkm.cz/vyrobky/venkovni-rolety.jpg, největším problémem tedy asi budou dveře uvnitř, ale to se mi snad povede udělat taky vatou...Pokud budes mit mistnost v mistnosti, tak te okno nemusi zajimat, staci, aby aspon trochu tesnilo. Zameril bych se na dvere, tam toho bude utikat hodne.
St.Anley Tube Amps
Naplacat vatu na dvere je jedna vec, ale ty dvere musi predevsim co nejlepe tesnit - a to uz takova sranda neni
Zvlaste pokud ty dvere nejsou novy.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus