Shure

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
jayjay1987

Shure

Příspěvek od jayjay1987 »

Zdravím uctivě všechny...

V první řadě se chci zeptat jestli by někdo mohl vypíchnout rozdíly mezi SM58 a Betou 58.

A ještě jedna otázečka... Vím, že u Shure Beta 57 A je uváděno že je to spíše nástroják, ale chtěl bych jej i přesto pro sebe na zpěv...zajímalo by mě jaký bude rozíl oproti Beta 58 A...57 je o dost levnější a líbí se mi to zkosení hlavy...zkoušel jste na 57 někdo zpívat a jste spokojeni? Děkuju mockrát...

A nakonec, nevykašlat se na shure a nekoupit AKG D5 / D7?

Děkuju, s pozdravem...
Gustav

Re: Shure

Příspěvek od Gustav »

SM58 proti Betě 58A má TUPĚJÍŠÍ a NEprůzračný ZVUK , chybí tam výšky
Ta Beta 57 je Nástroják NEjen typem provedení , na zpěv jedině BETU 58A

Moje zkušenost s BETAMA je k PLNÉ SPOKOJENOSTI , SM58 používám jen jako Nástrojové !
Bety jsou i OSTŘEJI směrové a tak méně náchylné na VAZBU !

Zvukař Gustav
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak jak píše Gustav.

Já bych jen přidal, že na extrémní styly, kdy do toho "zpěvák" řve a ještě má mikrofon v krku se spíš hodí ten SM58, který je i tak muzikální.

Beta 58 je ale všeobecně použitelnější, D5 za ním není nijak pozadu či hůř, jenom není tak často v riderech.
Jestli ho máš pro sebe, určitě stojí za vyzkoušení, stejně jako Sennheisery a Beyery

57 jsou opravdu nástrojáky a není moc důvodů použít je na zpěv - naživo zní většinou tupě a často má problém s pbdm.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

V téhle kategorii stojí za zmínku i Audix OM-2, případně OM-3 a výš. Sám jsem teď OM2 koupil a nemůžu si stěžovat. Je určený spíš na rock a metal a od Shurů se zvukem dost liší, takže by bylo vážně nejlepší si to vyzkoušet, co ti bude vyhovovat nejvíc.
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
jayjay1987

Příspěvek od jayjay1987 »

OK moc děkuju všem, vyzkouším a bude...

Tak mikrofon bysme měli...trošku vám nastíním co bych chtěl dělat a pokud bude mít chuť někdo poradit budu moc rád...

Moje kapela se skládá ze mě a mojí kytary, potřebuju tedy něco pro produkci...hraju, no jak bych to nazval, snad folk/rock prostě kytara bez zkreslení a čistej vokál...někdy použiju i housle...

Napadlo mě, že bych se šel předvíst někam do baru, hospody, či do nějakýho klubu...rozpočet mám minimální a tak jsem si vyhlídl todle schéma... Mikrofon - mix YAMAHA MG 82 CX - OMNITRONIC DX 1222 (2x) / nebo nějakej jinej asi nejlevnejší od BEHRINGERA.

Zajímá mě, jestli je to lepší volba než komplet od PHONICU např. Road Gear***...

Hlavně ta první varianta je levnější, jen nevím jestli to bude fungovat, jestli tam není potřeba ještě nějakej předzesilovač nebo tak něco...a bude to hrát dobře? nebo to bude hroznej zvuk...

Anebo jen mikrák, nějakej efektovej procesor a aktivní bednu, ale jak zapojím jeden mikrák do dvou beden, zpívat na jednu mi přijde divný, no nevím, představuju si, že budu mít na každý straně jednu
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Napadlo mě trochu zesumarizovat ty nejznámější shury podle použití a kvality.. Následující výčet je současně dotaz na správnost, proto na nesmysly mě prosím upozorněte a já to následně opravím. :lol: díky

Modely
48 - Zpěv (horší)
58 - Zpěv (klasika)
57 - Nástroják
52 - Kopák, basa
56 - Bubny (tomy)
Řady
PG - nejlevnější Čína - dobré sotva tak do zkušebny
SM - kvalitativní standart - do zkušebny, na pódium...
Beta - vyšší kvalita než SM, neodymové magnety - i do méně náročných studiových aplikací
Naposledy upravil(a) Moleek dne 3.08.2010 10:05, celkem upraveno 2 x.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Než PG58 to radši kopii od JTS :-(
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PG58 neni opravdu za ty penize dobra ani do zkusebny a Beta jsou vyssi rady nez SM.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

PG58 mne taky moc moc zklamala: zvuk stejný jako zaplivaná Yoga stará 10 let a dost jde do vazby: prodejce tvrdil že je odolná jako SM58 jenom má mít horší zvuk. Prdlajz !
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Prodejce se jmenuje prodejce proto, že prodává...
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Má někdo zkušenosti s SM7? Připadá mi, že je to poslední dobou celkem oblíbený studiový mikrofon (nejen) na zpěv. Častokrát ho lidi drží jen tak v ruce, takže jim poskytuje pocit více se do zpěvu fyzicky "opřít". Jinak původně je to myslím spíš rozhlasový nebo TV mikrofon, alespoň to tak uvádí výrobce. Bohužel v ČR na trhu evidentně není.
a btw. co se týče té Bety 57A, tak je to primárně nástrojový mikrofon, ale uvádí se, že na zpěv je taky v pohodě použitelný a má v tomhle směru i kladné ohlasy na Harmony Central. Ale samozřejmě Beta 58 je na zpěv vhodnější.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nejen posledni dobou, ten mikrofon proslavil mimo jine Thriller od Michaela Jacksona. Ze zahranici by nemel byt vubec problem ho sehnat.
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

SM7 ještě alespoň nedavno měl na skladě Audiotek a nějaků kousky se válej i v krámech po budějcích...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Paradni :)
Somnus Aeternus
Libor.Guitar

Příspěvek od Libor.Guitar »

no tak ještě k těm Shurám :) tak Betu 57 používá kámoš na zpěv a je to docela v pohodě mikrofon, ale já osobně teda preferuji AKG D7, který mám vlastní, to je super mikrák a oproti protěžované riderové SM58 o dost lepší a barevnější
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak SM58 se používá převážně z lenosti...

Ať ho použiješ kdykoliv a kdekoliv, vždycky si povede dobře - nemusí to však být výborně.

Proto taky někteří zvukaři nemají rádi třeba ten D7, D5, D320, e940, Opus96 a spoustu dalších, protože je potřeba s nima pracovat.

Pravda ale je, že v průšvihových případech, kdy je blbý prostor + aparát, nebo slabý hlas, se SM58 dá přesvědčit alespoň k nějaké srozumitelnosti.
A myslím, že je docela nenahraditelný pro extrémní a blicí styly.

Ještě k SM57 použitému na živý zpěv - chce to mít pod kontrolou techniku zpěvu, hlavně retnice a pak dává celkem slušné výsledky, jinak je spíš problémový.
Pár lidí jej na zpěv používá i u nás.

Naproti tomu Beta57 je velmi slušně použitelný pro back vokály, kdy například baby zpívají sbory a další hlasy k hlavnímu zpěvu. I když výrobce o jeho určení píše jinak :-)
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 27.09.2010 6:30, celkem upraveno 1 x.
Libor.Guitar

Příspěvek od Libor.Guitar »

joo s těma blicíma stylama souhlasim, i když i tam je někdy ty SM58 škoda, když ti ji nejakej maňas vezme, zatočí na kabelu a práskne o zem, tak bych pak nejradši koupil za pár stovek naky PGčko a dal mu to :D
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Kolik by mohla koštovat SM58 z druhé ruky? Samo v top stavu (skoro nepoužitej). Kamoš má na prodej....
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“