Gitara do 7-8 tisic

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
eCo

Gitara do 7-8 tisic

Příspěvek od eCo »

Nazdarek,

potreboval by som poradit ohladom gitary do tych 7 az 8 tisic... Hram uz nejaky ten dlhsi cas, primarme mam inu gitaru, no premyslam o niecom na "cestovanie".
Rozmyslal som trosku o telecoaster tvaroch, popripade les paula... Prezeral som veci od epiphonu no tych nizsich rad sa trosku bojim.. vobec sa v nich nevyznam ... Hravam rad bluesove a jazzove veci, popripade nieco rockovejsieho.
No rad si zahram aj Slipknotov.. veci kde sa potrebujem podlatit..co ja dalsi dovod preco chcem kupit este inu gitaru (na mojej main mam floyd rose so zamkami, takze to podladovat trva trosku dlhsie :( )..

tak ak by ste vedeli nieco poradit bol by som vam velmi vdacny :)...

napriklad...
co poviete na toto ? .. cena / "vykon"

http://kytary.cz/epiphone-special-ii-gt/HN107685/
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Re: Gitara do 7-8 tisic

Příspěvek od tadeasp »

eCo píše:Nazdarek,

potreboval by som poradit ohladom gitary do tych 7 az 8 tisic... Hram uz nejaky ten dlhsi cas, primarme mam inu gitaru, no premyslam o niecom na "cestovanie".
Rozmyslal som trosku o telecoaster tvaroch, popripade les paula... Prezeral som veci od epiphonu no tych nizsich rad sa trosku bojim.. vobec sa v nich nevyznam ... Hravam rad bluesove a jazzove veci, popripade nieco rockovejsieho.
No rad si zahram aj Slipknotov.. veci kde sa potrebujem podlatit..co ja dalsi dovod preco chcem kupit este inu gitaru (na mojej main mam floyd rose so zamkami, takze to podladovat trva trosku dlhsie :( )..

napriklad...

O special II jsou tady toho mraky, nebrat, je to většinou šmejd a mi to přijde jak bezduché prkno na kterém jsem natažené jen struny. Za tyhle prachy bych se díval určitě na bazar ( www.hudebnibazar.cz ) .V tehle cenove kategorii se tam vyskytují hodně dobré kytary. Z nových http://kytary.cz/cort-m600-t/HN103306/
pokud bys neměl na výměnů snímačů , tak bych se koukl ještě po starší verzi s Duncan Designed snímačema, osobně se mi zdálo, že hrajou o dost líp než ty EMG-HZ
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

TA VEC MA TREMOLO! FUJ (dekuju za precteni meho velmi konstruktivniho prispevku)
panedge

Příspěvek od panedge »

Kdyby ti nevadila bazarovka,v pohodě seženeš Epi Standard za 8 litrů,což je někde jinde než Special.Kdyby si chtěl tele tak bych bral něco od Squier,třeba Classic Vibe.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Třeba to ještě neprodal, nemusí to být špatné.
Smile

Příspěvek od Smile »

za ty prachy je to super i kdyby jenom na rozprodani po kouskach :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Catchab

Příspěvek od Catchab »

Ahoj,
nechtěl jsem zakládat nové téma (protože je toho tu už hodně a Nero by se zlobil :D). Pročítám si tady to fórum pár týdnů, ale většinou je to orientovaný na kytary na metal,punk nebo na kytary LP. Navíc název tématu odpovídá cenové hladině, kde bych rád sehnal kytaru, tak se nezlobte (hl.autor tématu), že to cpu sem :)
Takže...hraju na elektriku asi půl roku a chtěl bych Vás poprosit o nějakou malou radu co se týče nový kytary (7-8tis), která by pár let vydržela a nemusel bych se za ní stydět :D . Mám totiž strašnýho nejlevnějšího strata Dimavery (to bylo kvuli tomu, že jsem nevedel, zda me to vubec bude bavit :arrow: baví :) ) Šteloval jsem to, vyměnil ořech, ale ty snímače (alespon myslim ze to je to snimacema) jsou nekvalitni a i pri lehčím zkresleni to spis chrčí a šumí než hraje-resp je jedno jaký akord zahraju-furt je to jen chrššš :? . Mám rád cinkavý zvuk (pri zkreslení nakřápnutý, řezavější, ale aby bylo zřetelný co se hraje). Hambáče jsou pro mě moc zahuhlaný a hutný, ikdyž vim že jsou bez brumu, ale na Singly jde zahrát i tvrdší hudbu. Takže nejspíše kytara se singlama. Jenže prý Hambáče velikosti SC taky nehrajou špatně a nejsou položený zvukově tak nízko jako klasické HB, tak nevím (v hudebninach napr. Hot rails strata nemají :? ). Rad bych hral rock, indie-rock, alternative-rock jako hlavně Guano Apes (nebo český Gang ala Basta), Paramore, U2, Linkin Park, Avril...max pomalejší songy Kornů, P.O.D.. Prostě žádnou velkou tvrďárnu :) Tyhle kapely ale většinou hrají na LP nebo přes kytary s HB. Já bych radši, aby to bylo rezatější (agresivnější) a posazený více do výšek-se singlama a myslim že by to šlo. (něco jako Nirvana) :) Docela rád si zahraju i na čistý tón a právě to ty hambáče DOST kazí-alespoň mě se to vůbec nelíbí...Ikdyž, možná mám o nich jen zkreslený mínění :) Vzhledově, tvarem a zvukem mi nejvíce sedí strat. Tele má taky pěkný twang-zvuk. LP, SG mají jen hambáče...
Přemýšlím o tomhle:

http://kytary.cz/squier-deluxe-hot-rail ... /HN096866/
(nevím ale jak hrajou HB velikosti SC)

http://kytary.cz/squier-deluxe-strat/HN097449/
(asi nejlepší řešení-myslim)

http://kytary.cz/fender-standard-stratocaster/HN004886/
(nevim, zda je to o tolik lepší než výše uvedeny Squier...)

...klidně sem prskněte nějaký jiný návrhy-nedržím se vyloženě jen těchto tří

Předem moc díky! :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To, co popisuješ, způsobují sice částečně mizerné snímače, ale největší zlo je v aparátu. Že ty používáš původní dimaverácké kombo? To dělá chrššš pořád.

Zapoj se do pořádného aparátu, přepni na středový snímač, stáhni tónovou clonu na 6 a zkus to. Bude to úplně něco jiného s tou samou kytarou.

P. S. Pokud bys pořád trval na koupi nové kytary, co uděláš s tou dimaverkou? Pokud by sis ji nechtěl nechat na památku, věděl bych o teplém místečku pro její krk a různé části HW :wink:
Catchab

Příspěvek od Catchab »

...no, to zas ne... :) 10W tranzistor Kustom Dart 10FX... asi to bude kvalitativně to samý (neni to zadný 10W lampáč), ale co jsem četl z ruznych recenzi, tak to zas takova hruza pry neni.

PS: No bohužel ma o ni zajem kamaradka, co se chce naucit na elektriku, tak uz jsme domluveny, ze ji ji zadarmo dam :) Btw se divim, že o to máte zájem-ja myslel, že je to stejný šrot jako Stagg :lol:
Naposledy upravil(a) Catchab dne 26.09.2010 22:31, celkem upraveno 2 x.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

woro90-1 píše: P. S. Pokud bys pořád trval na koupi nové kytary, co uděláš s tou dimaverkou? Pokud by sis ji nechtěl nechat na památku, věděl bych o teplém místečku pro její krk a různé části HW :wink:
Z odpadu budes delat odpad?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

No Dart desítka už by neměla zas tak chrčet, ačkoli má spíš řezavější zkreslení, vhodnější spíš na pilu... Divná věc.

Disasterpiece: Nene, jen malý pokus, jak bude hrát odpadní krk, slušné tělo z netradičního dřeva, různorodý HW a prapodivné snímače :wink:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

To zni jako dobry hybrid :) Tak gl.
Catchab

Příspěvek od Catchab »

...takže to bude asi mýma rukama :D No právě zkreslení na tom kombu se mi poměrně líbí-tak do třetiny. Pak už je to moc. Myslel jsem, že bude lepší zkreslení přes DS-1 ale je to děs. No, tak to se divim, že to teda tou Dimaverkou neni. Tak jdu radsi trenovat...aha...pulnoc...tak ne :lol:
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

4 eCo: Jestli premyslis nad LP v tehle cenove hladine, tak muzu za sebe doporucit Epiphone LP Standard z bazaru - za 7500 sem takhle koupil krasny starsi Epi s Seymour Duncan SH4 snimacem u kobyly a jsem spokojenej jako blecha.. muzu taky porovnat s Epiphone LP100 ktery sem mel predtim a je to jina liga co se zvuku tyce - takze levnejsi rady nez Standard proste nebrat ;)
Jinak hodne lidi doporucuje taky LP znacky Vintage, ktere se pohybujou v tehle cenove kategorii a budou taky v pohode.
Hlavne nebrat Epi LP100, Special atp atp, to jsou vyhozene penize.
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
Tomy
Bandzone: bandozne.cz/sunnyway

Příspěvek od Tomy »

tadeasp píše:
eCo píše:Nazdarek,

napriklad...

O special II jsou tady toho mraky, nebrat, je to většinou šmejd a mi to přijde jak bezduché prkno na kterém jsem natažené jen struny. Za tyhle prachy bych se díval určitě na bazar ( http://www.hudebnibazar.cz ) .V tehle cenove kategorii se tam vyskytují hodně dobré kytary. Z nových http://kytary.cz/cort-m600-t/HN103306/
pokud bys neměl na výměnů snímačů , tak bych se koukl ještě po starší verzi s Duncan Designed snímačema, osobně se mi zdálo, že hrajou o dost líp než ty EMG-HZ
S touhle kytarou mám zkušenosti! je prefektní! akorát teda bez tremola za ty prachy super stroj!http://kytary.cz/cort-m600-bcs/HN103305/
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Catchab píše:Ahoj,
nechtěl jsem zakládat nové téma (protože je toho tu už hodně a Nero by se zlobil :D).

(...)
Má pověst mě začíná předcházet, skvělé :twisted: Nicméně díky za uživatelsky zodpovědné chování :wink:

No a abych taky trochu poradil - výměna Dimaverky je z principu dobrý nápad, pokud se chce člověk někam pohnout. Za daný peníz se dá sehnat už slušný nástroj, ale nabídka je opravdu hodně velká. Chtělo by to, aby sis trochu ujasnil, co chceš, a tedy abys vletěl do nějakých hudebnin a ozkoušel všechno zajímavé, co tam potkáš. Pak si tu budeme moci trochu víc popovídat :wink:

Každopádně bych nezavrhoval ty HB. Je sice možné, že zrovna pro tebe budou lepší SC, ale kvalitní HB rozhodně netrpí neduhy, které popisuješ.

Pokud bych se ale zasekl u těch stratů - asi bych koukal třeba po Squierech Classic Vibe, které jsou hodně povedené, nebo kontroloval bazar, jestli se tam za rozumné peníze neobjeví nějaký MIM Fender. Což by jistě časem měl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Každopádně bych nezavrhoval ty HB. Je sice možné, že zrovna pro tebe budou lepší SC, ale kvalitní HB rozhodně netrpí neduhy, které popisuješ.
No, mně také čistý z HB moc nevoní... Ono je to spíš o vkusu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A mě se naopak líbí - obzvlášt při paralelním zapojení cívek :wink: Ale je to prostě o vkusu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nero píše:A mě se naopak líbí - obzvlášt při paralelním zapojení cívek :wink: Ale je to prostě o vkusu.
Jo paralelní zapojení taky žeru, ještě víc jak rozeplou polohu
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:A mě se naopak líbí - obzvlášt při paralelním zapojení cívek :wink: Ale je to prostě o vkusu.
Paralelní je fajn, reznonanční frekvence jde ještě výš než u klasických singlů. Ale klasický HB nic moc.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“