Basová aparatura kolem 5-6 tisíc

Baskytarová aparatura ...
Revan24

Basová aparatura kolem 5-6 tisíc

Příspěvek od Revan24 »

Předem se omlouvám pokud se tu již nějaké takovéto téma vyskytuje, ale co jsem hledal tak jsem nic takového nenašel.

Na basu hraju zhruba rok a půl a když jsem začínal tak jsem neměl na nic moc peníze a ty co jsem měl jsem dal víceméně jen do basy - teď už bych si chtěl ale pořídit i něco k tomu.
Co se týče stylu tak hraju například weezer, blink-182, green day, offspring, nirvana, libertines, sum41.
Chtěl bych něco na co bych mohl hrát ve zkušebně, popřípadě třeba i v budoucnu v nějakých menších klubech, hospodách nebo tak něco.
S pěnezi na tom nejsem zrovna nejlépe, ideálně pokud by se nechalo něco do 6 tisíc. Myslíte, že je reálné něco slušného v téhle relaci pro mou potřebu sehnat?
Zároveň bych chtěl aby mi to vydrželo i třeba pár let do budoucna, nechci aby mě ta aparatura začla třeba za rok štvát kvůli tomu, že není nic moc a mohl jsem vzít něco lepšího třeba jen za 200 dráž (něco jako vystřízlivění z nejlevnějších komb na trhu, který se zdají ok jen do doby než člověk slyší cokoli normálního; jde mi prostě o dobrý poměr "cena/užitná hodnota")
Další věc, kterou vůbec nevím je zda chtít kombo, nebo box + hlavu. Osobně se mi spíš zamlouvá kombinace box a hlava, ale radši bych se chtěl zeptat co si o tom myslíte (myslím spíš v téhle ceně, než obecně).

Rozhodně nechci nic nového, jak jsem psal tak peněz moc nazbyt nemám, ale prakticky netuším po čem se dívat na bazaru, takže za jakékoli rady, tipy, cokoliv budu jen a jen rád.
Díky
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: Basová aparatura kolem 5-6 tisíc

Příspěvek od .:DannY:. »

za ty prachy tak z bazaru nějaké kombo... něco stylu Laney RB4 a nebo pokud bys natrefil na nějakou Teslu+box... Jinka za ty prachy aparaturu na koncerty nevím nevím...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Revan24

Příspěvek od Revan24 »

Díky za názor.
No koncerty v mém podání opravdu nepředpokládám nic většího, maximálně nějakou malou hospodu - hraju spíš jen tak pro zábavu, ale lákalo by mě to do budoucna si zkusit hrát před pár lidma..
Jinak myslíš, že tyhle peníze jsou málo a měl bych zkusit třeba přišetřit něco? (myslím že možná bych se byl schopný dostat i k 8-9 tis, ale to jsou momentálně spíš možná)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Za 8-9 se dá koupit nějaké staré kombo třeba Roland Bass 150 nebo Peavey TNT115 nebo jak se to jmenuje. No zase je to riziko že budeš muset investovat do opravy: často jsou ty věci hodně vymlácené zvlášť repráky a tak. Za 6900 sem viděl Laney BC250 ale reprák zničený.
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Revan24 píše:Díky za názor.
No koncerty v mém podání opravdu nepředpokládám nic většího, maximálně nějakou malou hospodu - hraju spíš jen tak pro zábavu, ale lákalo by mě to do budoucna si zkusit hrát před pár lidma..
Jinak myslíš, že tyhle peníze jsou málo a měl bych zkusit třeba přišetřit něco? (myslím že možná bych se byl schopný dostat i k 8-9 tis, ale to jsou momentálně spíš možná)
tak vždycky je lepší přišetřit (ale nic se nemá přehánět... borec si našetřil pět litrů na kytaru a pak si furt říkal že když si našetří ještě dva tak může mít tamtu a pak zas když si našetří ještě tři...aa nakonec skončil na pětadvaceti... :D ) a hlavně projíždězt bazar... dá se na něm dost výhodně nakoupit...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

dalabo píše:Za 8-9 se dá koupit nějaké staré kombo třeba Roland Bass 150 nebo Peavey TNT115 nebo jak se to jmenuje. No zase je to riziko že budeš muset investovat do opravy: často jsou ty věci hodně vymlácené zvlášť repráky a tak. Za 6900 sem viděl Laney BC250 ale reprák zničený.
Hele tohle je je odvážný tvrzení. Nemůžeš to dávat do jednoho pytle. Podle mě je drtivá většina věcí na bazaru naprosto funkčních. Ještě jsem vlastně neslyšel, že by někdo měl nějaké větší problémy s nákupem na bazaru.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jinak k tématu. Za těch 6tis se to asi bude shánět docela těžko. Osobně si myslím, že seženeš většinou jenom kombo. A pokud chceš už něco kvalitního zvukově. Tak tam těch peněz budeš mít asi málo. Volil bych kombo. Určitě to vyjde levněji než hlava a box. A je to i jednodušší na přepravu, apod.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
dalabo

Příspěvek od dalabo »

aivn86: nepovídej mi že Roland starý 20 let originál stav nikdy oprava bude hrát ještě 10 let bez servisu :-(. Hlavně repráky dostanou v basskombech záhul a životnost není velká.
Šejdím po bazarech a na inzerátech dlouho a pamatuju co se kdy koupilo a co ty apce vydržely.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

jasný pokud se bavíme o věcech který jsou starý 20let tak tam ano. Jenže to většinou nejsou věci z této cenové relace. Většinou se na bazaru nachází věci staré cca do deseti let. A už je to všechno většinou made in china. 20let starý roland nebude za pět tisíc. já jsem měl na mysly tyhle ty mladší věci. Pokud by jsme se bavili o tom jak píšeš tak to je trochu jiná kategorie. :-)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Novější levné aparáty jsou dělané většinou tak že jejich životnost je nižší než u solidních starých kusů. Problém je stejný : jenom dřív. Terno je leda koupit silné basové kombo od někoho, kdo ho hrál jenom doma v obyváku :-).
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Ahoj nevim jestli to je pro tebe jeste aktualni, ale ja bych se poohlednul po starsim aparatu Hocke, at uz kombo nebo hlavu s bednou (http://www.hocke.eu). Jednak Hocke aparty slusne hrajou a hlavne se prodavaji ze velmi malo penez. Mam pocit ze do 6000 u nej sezenes i nove 100W kombo.
No a kdyz se ti rozbije, zajedes za panem Hockem do Pardubic a on ti ho opravi.

Jako druhej typ bych zkusil sehnat Laney (ja mel RBW300 i RBW200 - podle noveho znaceni R3 a R2) a myslim ze by to mohlo byt rpesne to co hledas.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Revan24

Příspěvek od Revan24 »

Díky moc za všechny odpovědi :)
Tak potom co sem se tu dočetl a co jsem sám ještě víc koukal po nabídce to opravdu zatím vidím spíš na to kombo. Jinak s pěnezma jsem se dostal na těch 8, takže hranice se momentálně posunula tam.

Zatím co jsem se tak díval tak by se mi docela líbilo Peavey TNT115, Ashdown EB 12-180 EVO II (nebo to samy ale 15), Ashdown MAG C210T-300 EVO II, Laney RB4 nebo RB6 anebo teď koukám na Hocke ale tam jsem se ještě moc nedíval na nabídku.. Z těhle jmenovaných - mohli byste mi nějaké doporučit, nebo naopak před ním varovat? Nebo myslíte, že bych měl jít do úplně jiných?

Ještě jednou díky moc za rady.
heczis

Příspěvek od heczis »

Revan24 píše: Zatím co jsem se tak díval tak by se mi docela líbilo Peavey TNT115, Ashdown EB 12-180 EVO II (nebo to samy ale 15), Ashdown MAG C210T-300 EVO II, Laney RB4 nebo RB6 anebo teď koukám na Hocke ale tam jsem se ještě moc nedíval na nabídku.. Z těhle jmenovaných - mohli byste mi nějaké doporučit, nebo naopak před ním varovat?
U dvou starších kusů toho Peavey TNT115 jsem se setkal s neodstranitelným brumem. Ani jedno nebylo moje, ale na jedno jsem hrával delší dobu a pak už to opravdu nešlo přeslechnout. Ale jinak vynikající, takže kdybys narazil na kus co tím netrpí, tak je to myslim dobrá volba ;-)
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tady najdeš nějaké odkazy na kde se řeší ty laney: komba-zesilovace-reproboxy-pro-baskytar ... 11929.html
Revan24

Příspěvek od Revan24 »

heczis píše:U dvou starších kusů toho Peavey TNT115 jsem se setkal s neodstranitelným brumem. Ani jedno nebylo moje, ale na jedno jsem hrával delší dobu a pak už to opravdu nešlo přeslechnout. Ale jinak vynikající, takže kdybys narazil na kus co tím netrpí, tak je to myslim dobrá volba ;-)
To je docela zajímavý, o tom TNT jsem toho přečetl zatím asi nejvíc (nejčastěji na anglických fórech) a tohle jsem zatím neslyšel - rozhodně dík za upozornění!
aivn86 píše:Tady najdeš nějaké odkazy na kde se řeší ty laney: komba-zesilovace-reproboxy-pro-baskytar ... 11929.html
Dík, pročetl jsem to, ale jsem spíš naopak ještě víc nerozhodnutý než předtím - zatím mi z toho připadá, že ani jedno by nemusela být špatná koupě, tak doufám, že to tak snad i bude :)
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Mám doma Laney RB4, kupoval jsem ho tenkrat asi za 8900,- uz nevim...díky tomu eqalizeru se da docela laborovat se zvukem, hraju s tim konciky a da se to, většinou du stejně do linky, navíc nehraju HC ani nic podobnýho takže to většinou stačí, zvuk je pěknej ale časem začne chybět výkon, ale to tě asi nemine u žádnýho komba v týhle relaci...koukni po hudebninách co tam maj, já mám dobrou zkušenost se staršíma aparátama...
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

Zkus tohohle Ampega http://kytary.cz/ampeg-ba-112/HN093765/. 7 000, na doma, do zkušebny, neztrati se na mensich koncertech :)
AHOJ.
Revan24

Příspěvek od Revan24 »

Tak nakonec jsem si koupil Ashdown EB 15-180 EVO II a zatím jsem docela spokojenej (jediný co zatím trochu vadí je absence úchytů na bocích)

Ale každopádně díky všem za rady!
dalabo

Příspěvek od dalabo »

heczis píše:
Revan24 píše: Zatím co jsem se tak díval tak by se mi docela líbilo Peavey TNT115, Ashdown EB 12-180 EVO II (nebo to samy ale 15), Ashdown MAG C210T-300 EVO II, Laney RB4 nebo RB6 anebo teď koukám na Hocke ale tam jsem se ještě moc nedíval na nabídku.. Z těhle jmenovaných - mohli byste mi nějaké doporučit, nebo naopak před ním varovat?
U dvou starších kusů toho Peavey TNT115 jsem se setkal s neodstranitelným brumem. Ani jedno nebylo moje, ale na jedno jsem hrával delší dobu a pak už to opravdu nešlo přeslechnout. Ale jinak vynikající, takže kdybys narazil na kus co tím netrpí, tak je to myslim dobrá volba ;-)
No to slyším prvně v životě. Jseš první kdo něco takového zažil. Kdo tvrdí že to byla neodstranitelná vada ? A nebyla vada někde úplně jinde ? :-)
Makis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Makis »

A co takovej GK blackline 115 v kombu. Slyšel jsem to na jedné akci a nebylo to nejhorší. A někde na bazaru jsem ho nedávnu viděl asi za 7t
Spoustu nervů a IBANEZ SR300 Pearl white, EDEN WT550+EDEN EX410 EX-SERIES 600 W, 4x 10", 4 Ohm. Hlavně aby to pěkně bouchalo, a´t z toho máme radost... :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“