lampy, flašky, elektronky
Pravidla fóra
Re: lampy, flašky, elektronky
No ja zas na YT videl porovnani tusim Peavey 5150 s 6L6 a EL34 a rozdil ve zvuku tam byl i na higain zvucich... Pamatuju si to, protoze me samotnyho prekvapilo, ze se mi to s EL34 libilo vic, i kdyz jdu spise po 6L6kach. Ovsem mozna to byl jiny aparat, to uz si nevybavim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer píše:Tungsoly jsou výborné, tu jejich 12AX7 naprosto miluju, vlastně používám jen 12AX7 RCA black long plate a tyhle Tungsoly, co jsem zkoušel EHX, JJ (i tu jejich long plate), Sovtek, Mullard RI, staré RFT a nevím co ještě, tak se to k těmhle dvěma ani nepřiblížilo, ale samozřejmě každý máme své ušiska. Někdy zkusím i tu zlatou verzi Tungsolu, zatím mám ale na ty zlacené piny hodně skeptický názor, některé ty moje staré RCA mají ty nožky za půl století slušně jeté a jsou v pohoděMožná bych spíš věřil tomu, že má ta Gold Tungsol třeba lepší konstrukci a nebo je výběrová.
Při experimentech s preampovkama (s různými typy) doporučuju nejdřív zkusit 5751 - třeba si sehnat black plate RCA USA, ta se dá splašit za slušné peníze a hraje naprosto úžasně!
Wow! Práve som dal Tungsoly na V1 a V2 do JCM Slash a skoro som sa posral
George73 píše:Mě teď odešla na mém JCM800 EL34. Taky zvažuju, co osadit. Asi pujdu do Tungsol.
Jednoznačne!!!
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
A na kolik tě vyšly? Předpokládám, že jsi vzal v nejlevnějším shopu, tak bych je možná zkusil taky 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Já se hlásím takyFade píše:A na kolik tě vyšly? Předpokládám, že jsi vzal v nejlevnějším shopu, tak bych je možná zkusil taky
V HT-5 jsem měl taky v preampu Tung-Sol 12AX7 a proti Sovteku ten zvuk prokoukl, to je pravda.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Kupoval som to dávnejšie v muzikeri ked som išiel okolo myslím že stáli okolo 15 EUR kus.
kdyz se tak divam na popis el34 od tung-solu tak to nebudou asi tak uplne klasicke el34.. nemate naahodou zkusenosti nekdo? .)
http://thetubestore.com/tungsolel34.html
Mám je v Orangi a jsou super. Mají ale opravdu lehce nádech do 6L6, tak jak se o nich píše... nicméně tyhle vlastnosti dostávají, až když začnou kreslit, takže se to v nějakých 100w monstrem nemusí až tak projevit. Pro mě je ten nádech do 6L6 při zkreslení spíše výhoda. JInak mají vyrovnaný zvuk se spoustou presence, kreslí nádherně. Mám s nimi zkušenosti teda jen v tom Orangi, ale z koncovek JJ, EHX, RFT, Tesla, Marshall byly jednoznačně nejlepší, určitě doporučuju!bjjz píše:kdyz se tak divam na popis el34 od tung-solu tak to nebudou asi tak uplne klasicke el34.. nemate naahodou zkusenosti nekdo? .)
EL 34 B vs. A:
Tetrode: EL34-B DESCRIPTION
Plate power dissipation of EL34-B can reach 30W, whereas EL34A is 25W. EL34-B belongs to tetrode tube compared to pentode tude of EL34A.
Zkušenost vlastní - zatím žádná (amp na EL34 se staví).
Tetrode: EL34-B DESCRIPTION
Plate power dissipation of EL34-B can reach 30W, whereas EL34A is 25W. EL34-B belongs to tetrode tube compared to pentode tude of EL34A.
Zkušenost vlastní - zatím žádná (amp na EL34 se staví).
I´m wheels... movin´wheels
je rozdíl jestli se žhaví přímo 6,3 AC nebo 12,6 DC
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Jestli zhavis AC nebo DC je celkem jedno, z DC je ale min bordelu. Ale jestli zhavis 6,3 nebo 12,6 uz jedno neni, nektere elektronky muzou obe napeti (jen se to zhaveni jinak zapoji), nektere maji pevne dane zhavici napeti +- nejake odchylky.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
když maš 6,3 AC tak to ale po usměrnění nedá 12,6 DC... nebo se mýlím?Lukus píše:Jestli zhavis AC nebo DC je celkem jedno, z DC je ale min bordelu. Ale jestli zhavis 6,3 nebo 12,6 uz jedno neni, nektere elektronky muzou obe napeti (jen se to zhaveni jinak zapoji), nektere maji pevne dane zhavici napeti +- nejake odchylky.
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Neda, dalo by to asi 8,8V.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Když už tady vidím oživlý tohle téma... chystám se v "střednědobém horizontu" vyměnit flašky v kombíčku a párkrát jsem tady postřeh, že druh lamp má vliv na zvuk... tudíž bych si dovolil vznést dotaz, který lampy by mohly hrát co nejvíc do výšek a co nejagresivněji/nejprůrazněji (preamp ECC83, power EL84)
Díky!
Díky!
Jo to mě taky dost zajímá. Sice nový lampy plánuju až k příštímu roku ale zajímalo by mě jak by hráli ECC83 tungsoly v kombinaci s EL84 JJ. Kombo mám Rockwell BladeSadam.S píše:Když už tady vidím oživlý tohle téma... chystám se v "střednědobém horizontu" vyměnit flašky v kombíčku a párkrát jsem tady postřeh, že druh lamp má vliv na zvuk... tudíž bych si dovolil vznést dotaz, který lampy by mohly hrát co nejvíc do výšek a co nejagresivněji/nejprůrazněji (preamp ECC83, power EL84)
Díky!
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
osobne me prijde, ze lampy zvuk ovlivni docela malo - zkousel jsem JJ, EHX, Sovtek, Groove Tubes (re-brandovane lampy jinych vyrobcu), nejake no-name china i nejake NOS a vice mene jsem nejaky zasadni rozdil nepozoroval (mozna nejake lehke nuance tam byly)... ale jsou na to i jine nazory ... no kazdopadne, pokud si prectes recenze na 12ax7 co jsou na tube depot viz http://www.tubedepot.com/12ax7reviews.html tak ti to mozna pomuze v rozhodovaniSadam.S píše:Když už tady vidím oživlý tohle téma... chystám se v "střednědobém horizontu" vyměnit flašky v kombíčku a párkrát jsem tady postřeh, že druh lamp má vliv na zvuk... tudíž bych si dovolil vznést dotaz, který lampy by mohly hrát co nejvíc do výšek a co nejagresivněji/nejprůrazněji (preamp ECC83, power EL84)
Díky!
Nedávno jsem měnil kompletně všechny lampy (3xECC83,2xEL34) u Hotamps. Zkoušeli jsme v krátkém sledu po sobě JJ, Sovtek a Tungsol. Nakonec jsem zvolil kompletní osazení JJ. Zdály se mi v mém aparátu (JCM 800 2204)právě "nejprůzračnější" a pěkně "táhly". Ale každý má svoje ucho... Dále asi dost hraje roli fakt pečlivý výběr konkrétních lamp, což je výhoda u někoho, kdo nakupuje ve větším množství a bere od spolehlivého dodavatele...Sadam.S píše:Když už tady vidím oživlý tohle téma... chystám se v "střednědobém horizontu" vyměnit flašky v kombíčku a párkrát jsem tady postřeh, že druh lamp má vliv na zvuk... tudíž bych si dovolil vznést dotaz, který lampy by mohly hrát co nejvíc do výšek a co nejagresivněji/nejprůrazněji (preamp ECC83, power EL84)
Díky!
Amp: Marshall JCM800 2204 + box 1960A
Kytara: Gibson LP studio, Kramer Delta (snímače EMG)
Krabky: Boss SD-1, Marshall Reflector
Kytara: Gibson LP studio, Kramer Delta (snímače EMG)
Krabky: Boss SD-1, Marshall Reflector
Právě, že mě cosi napovídalo, že jsem právě o tý 'uřvanosti' o JJ slyšel, ale nebyl jsem si jistej
Tak je asi zkusím, pokud se neozve někdo další... a pokud to nebude ono, příště půjdou jiný... koneckonců, není to majlant 
tak sem dal o vikendu do konce novy lampy, daval sem origo mesa misto jj...vysledek je neuveritelnej, krasne to tlaci, zkresleni nadhery, tak jak ma bejt...bohuzel jj tam byly puvodni, nevim kolik mely nahrano a tak, takze je nechci zatracovat...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
No a nevite, jestli se Tungsol lampy daji vybirat u nektereho dodavatele? Taky bych potreboval prelampovat a potrebuju sparovane. A nebo jeslti nebude jistejsi rict nekomu, kdo ve velkem nakupuje, treba P.Horkemu aby poshanel u sveho dodavatele?Dik
Suhr S3 Pro
Framus Diablo Custom
Encore Strato
RIVERA TBR 1-SL
SOLDANO SLS105 Series II
TC Electronic G-Force
Rocktron Prophesy II
BBE Sonic Maximizer
Carvin stereo 4x12" B 400W
+kabely, pedaly, controlery...a další haraburdí
Framus Diablo Custom
Encore Strato