Koupe noveho aparatu do 12K

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Koupe noveho aparatu do 12K

Příspěvek od Skypas »

Zdravim pekne..
Hledam nekoho ochotneho kdo by byl schopen poradit x) Zatim sem hraval na lampy od znacek Ashton a Create.
Hraji metal a metal a metal....co sem se docet tak prej Velve Kinga od Peavey , ale stejne se chci zeptat jestli je k mani i neco jine v teto cenove relaci....Chci to poradne prodiskutovat nez vyplaznu penizky....tech 12K sem do toho ochoten dat ...ja vim nic moc , ale sem chudej student xD dekuju za pripadnou odpoved x)
Kytara: ESP VIPER CAMO, LTD 600 VIPER
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
dlabajíč

Re: Koupe noveho aparatu do 12K

Příspěvek od dlabajíč »

Zkusil bych 2 litříky přidat a koupit třeba Engl thunder:-) Na bazáči samo. Je to mašina jaxviňa. Měl sem jak valvekinga tak teď mám Engla. Je to úplně jiný nářez. Navíc je to made in Germany. Kvalitní prácička. Ovšem ne každému sedne zvuk. Je dost specifický. Nebo zkus od thommana objednat peavey 6505+ 112, ale je to taky čína.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
dalabo

Příspěvek od dalabo »

U bazarovýho musí přišetřit víc: reverva na nové lampy a opravy a tak.
Levné Engly sou prý dost poruchové.
Predator

Příspěvek od Predator »

S tou poruchovosťou je to rôzne ... závisí to kus od kusu, a hlavne ako sa k mašine správaš. Aj spoľahlivé kúsky odídu, ak s nimi ich majiteľ trieska o zem, vystavuje ich zbytočným otrasom, vlhku, horúčave, mrazu a prachu, nedá ich poriadne vychladnúť pár minút pred prikrytím, nenažhaví lampy poriadne pred hraním a hrá "na polostudeno", pripája ich na pochybnú elektroinštaláciu atď ...

Na druhej strane, odísť môže aj zosík slávnej značky za sto papierov. A naopak, aj lacná mašina v dobrých a starostlivých rukách sa vie odmeniť majiteľovi spoľahlivosťou a dobrým zvukom.Takže tak nejak...ja by som sa toho Engla nebál.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asi bych taky zkusil kousek přidat a pořídit Engl Thunder. Peavey 6505 kombo z Číny by mohl být zajímavý kauf, ale zatím tu nikdo nemá osobní zkušenosti, takže by to byl poněkud risk. Pak jsou možnosti typu IMG Stage Line. Dříve nebo později se tu určitě objeví i nějaký propagátor Rockwell apců.

Pak bych ještě zvážil možnost koupě nějaké nemetalové lampy a dokoupení krabičky na zkreslení. Pak by těch možností bylo najednou mnohem víc. Ale pro trefné rady by to chtělo vědět víc info o tom, jaké máš požadavky.

Každopádně na VK bych se vykašlal, to za ty peníze nemá smysl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skypas »

ooo dekuji panove....za pomocnou ruku tak to prodiskutujeme...
Co cekam a jake mam pozadavky? To je tezky hral jsem zatim jen na Create a Ashtona...ten Ashton nehral spatne dcela i spokojenej jsem snim byl,ale zesilovac odesel...nastesti v reklamačce...
Co rikate na RANDALL RG50TC .......stalo by to za zkousku?
Jinak ten Engl je krasnej!Koukal jsem i na youtube jak na to lidi hrajou a to je krasa!!
Chtel bych to kombicko vyuzivat do zkusebnicky,nejdriv jsem hraval na 18w pak na 30w (vse v lampach) a stacilo...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Je zajímavé, že jsem měl doma asi 15 lampových aparátů vyrobených v číně a nepokazil se ani jeden a nejmenované německé kombo v ceně dvou Englů Thunder přišlo už z německé fabriky pokažené (nenapájená součástka,vedlo to k red platingu jedné lampy, opravdu nevím, jak probíhala nějaká QC...), když si k tomu vemu ještě upadlé logo výrobce (upadlo samo od sebe a ani se nedivím, opravdu bylo skvěle přidělané) a nebo taky třeba šroubek z výstupního trafa nalezený na magnetu repráku , tak si myslím, že můžu být opravdu rád za tu výrobu v Číně :wink: Ono se v té číně stejně všechno dělá - Orange tam třeba dělají plošňáky - pokud je vám milé, že nějaký rowdie po propilé noci přišroubuje čínský plošnák na šasi, zacvakne 3 konektory a jede to k dalšímu rowdiemu, který to šasi šoupne do bedny s reprákem a kvůli tomuhle se na to dá nápis "Made in UK", tak je to fajn :D
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak ten Randall RG50TC je docela zajímavá koupě. Zkoušel jsem siho a má to takovej ten modernější higain zvuk vcelku se mi to líbilo. Anebo napsat mail Honzu Vladykovi zda by ti postavil Rockwell Blade. Je to 30W zvuk pěknej hutnej možná trochu specifickej takže ne každýmu sedne. (To aby tu Nero měl nějakýho toho zastánce Rockwellu :lol: )
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Ted nekdo prodava na bazaru half stack IMG stage line za 15 tis...Super cistokrevnej 100w lampovej zvuk ala Marshall za super cenu...Bazar,bazar,bazar....Srat na novy,cina hnus,poruchovy a pak neprodejny...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

wolf píše:Ted nekdo prodava na bazaru half stack IMG stage line za 15 tis...Super cistokrevnej 100w lampovej zvuk ala Marshall za super cenu...Bazar,bazar,bazar....Srat na novy,cina hnus,poruchovy a pak neprodejny...
IMG co to je ? to není čína největšího kalibru ?
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Flajtr píše:
wolf píše:Ted nekdo prodava na bazaru half stack IMG stage line za 15 tis...Super cistokrevnej 100w lampovej zvuk ala Marshall za super cenu...Bazar,bazar,bazar....Srat na novy,cina hnus,poruchovy a pak neprodejny...
Mela by to bejt Italie..Mel jsem cest si na to zahrat a myslim ze kdybych nevedel na co hraju byl bych na 99% tvrdil ze je to Marshall...Jsou taci co tvrdi ze v urcitejch smerech (cistej kanal co vim ja) je i snad lepsi....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jestli to fakt tak hraje tak by to nebylo zlý, talošům se dá i v lecčem věřit, ještě to chce vědět cenu za novej stack.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Novej zesilovac prej staval okolo 18000,-...Bedna nevim...

dalabo

Příspěvek od dalabo »

wolf píše:
Flajtr píše:
Mela by to bejt Italie..Mel jsem cest si na to zahrat a myslim ze kdybych nevedel na co hraju byl bych na 99% tvrdil ze je to Marshall...Jsou taci co tvrdi ze v urcitejch smerech (cistej kanal co vim ja) je i snad lepsi....
To je Itálie asi jako já sem Svatý Otec :-D. IMG je Čína činovatá kdysi to byl Taiwan.

Tranzistorové komba byly strašné: bedny Stage Line ještě horší. Na lampu jsem nehrál. Jednu jsem chtěl skusit v obchodě: nějak to nehrálo a pálilo pojistky.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

mas recht....ja si to splet se znackou Stinger....ten design je uplne stejnej.....

http://www.proelgroup.com/proel/en/musi ... 9091262240

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

U IMG bych neřešil, odkud to je, ale jak to hraje. A hraje to dobře. Tečka :mrgreen:

Ad Randall RG50TC - podle mě to je docela nuda a pololampy z řady G3 Plus hrajou líp jak tahle lampa. Ale to je otázka subjektivního vkusu, za sebe bych ho ale nedoporučil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skypas »

mno a tak co nakou polalampu doporucit? Nemam s nimi ale zadnou zkusenost dycky sem mel bud trandak nebo celolahev....ale co jsem koukal tak nehrajou spatne treba ta Laney 300t
Nebo zkusim tady u nas v Pardubkach skocit do nakejch hudebnin...ale nevim nooo
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Určitě skoč do hudebnin. A za tyhle prachy doporučuju se na pololampy vykašlat a jít do celoflašky.

PetrPeter 1975 - 2008
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skypas »

Co mej jeste napadlo koupit za 10K Create V18-212 a k tomu nakou krabu a mam to.....ten Create nehraje spatne dokonce sem ho chvili i mel...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

aparat je to fjan, ale naka pila se ztoho taha hodne spatne i s krabickou..
..dle tveho avatara a kytar predpokladam, ze si spise pres rezniciny, tak bych ti tudle kombinaci nedoporucoval...mel jsem primo crate V18 212 a jsem rad ze se mi jej podarilo vymenit za crate V50, ktery sice dokresluju krabickou ale zase ztoho leze fakt hutny higain...to zte V18 nevytahnes ani omylem
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“