jak na to? - tapping a flažolety
Pravidla fóra
Re: jak na to? - tapping a flažolety
Já už tohle to co dělá Satch zkoušel před nějakým časem, naklopil jsem hlavu kytary ke kombu a kytara chytla vazbu se kterou jsem si pak s pákou hrál, dokonce to tak přecházelo, ale ne mou pomocí a navíc ta vazba byla dost slabá oproti tomu co dělá on, a navíc, on se vůbec zesíku nepřibližuje a dělá to kdy se mu zamane...to fakt nechápu, ale myslím, že se tady někdo kdo to bude znát najde 
Je to zpětná vazba. Tuším, že vibráto(páka) té vazbě docela napomáhá(a de to vidět i na tom videu že tu vazbu ovládá tremolem), ale nemyslete si, že toto vyloudíte jen tak na vašem low-end zesíku. 
Řekl bych teda, že kvalitní zesilovač má na tom zásadní podíl...
-
woro90-1
Spíš kvalitně vytavený.Amid píše:Je to zpětná vazba. Tuším, že vibráto(páka) té vazbě docela napomáhá(a de to vidět i na tom videu že tu vazbu ovládá tremolem), ale nemyslete si, že toto vyloudíte jen tak na vašem low-end zesíku.
Tak jak se to sakra dělá ? Práce s pákou je mi jasná, ale jak tu vazbu z ničeho nic chytá ?
-
woro90-1
Ví správnou polohu kytary vůči aparátu, možná to na něj navíc řve z odposlechu, dál má tunu gainu, jen hraje jemně, a pomáhá tomu kvákadlem. A několikrát jsem viděl jak prostě nechal na struně dlouhý tón se zpětnou vazbou a jen vyluzoval flažolety dotekem. To je ten trik s pákou. Při tom širokém vibratu spustí jeden prst z páky a přitlumí základní tón ve prospěch příslušného flažoletu. Chce to cvik, udělat to jemně.Flajtr píše:Tak jak se to sakra dělá ? Práce s pákou je mi jasná, ale jak tu vazbu z ničeho nic chytá ?
Kurňa teď jdu na zábavu, ale až bude někdy barák volnej tak to musím ohulet a vyzkoušet

- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně u toho neohluchniFlajtr píše:Kurňa teď jdu na zábavu, ale až bude někdy barák volnej tak to musím ohulet a vyzkoušet![]()