Dilema ohledně snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
lipo

Dilema ohledně snímačů

Příspěvek od lipo »

Zdravím,
rozhodl jsem se investovat do lepšího zvuku. Hraji rozumný metal (Metallica, Megadeth, Iron Maiden, Anthrax, Pantera atd...), blues a classic rock. Jako každý bych chtěl za málo peněz co nejvíc muziky, tudíž jsem přemýšlel o RM a bazarových SD nebo DM. S RM mám ten problém, že jsou na něj rozporuplné reakce a nevím, jaký popřípadě vybrat. SD jsem myslel ke kobyle SH-4 a ke krku SH-1??? V DM se vůbec nevyznám. Teď je navíc na bazaru sada SH-4 a SH-2...asi bych ji bral, ale nevím jestli SH-2 utáhne ten metal. A pak mě ještě napadlo napsat Machovi a zeptat se ho, jaký jeho snímač se nejvíc přibližuje SH-4 a SH-1...popřípadě jestli by nedokázal vyrobit kopii. To proto, že ty SD jsou osvědčený a nechci 5x měnit RM, než najdu to, co potřebuju. Aparát ENGL, kytara levnější Jackson
Díky moc
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Dilema ohledně snímačů

Příspěvek od Nero »

Já bych to asi nekomplikoval, našel jeté SH4 + SH2 nebo SH4 + SH1 a vymalováno. Najdi si ukázky, jak ty snímače hrajou, případně zkus někde najít kytaru takto osazenou a uslyšíš, jestli ti to stačí. Kdybych potřeboval silnější snímač u kobylky, tak pak SH6 nebo SH8.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lipo

Příspěvek od lipo »

Nero píše:Já bych to asi nekomplikoval, našel jeté SH4 + SH2 nebo SH4 + SH1 a vymalováno. Najdi si ukázky, jak ty snímače hrajou, případně zkus někde najít kytaru takto osazenou a uslyšíš, jestli ti to stačí. Kdybych potřeboval silnější snímač u kobylky, tak pak SH6 nebo SH8.
Díky...no jak jsem psal tak sada SH4+SH2 se válí na bazaru za 3,5 nová....ale toho Engla mám staršího a není to moc hi-gain, tim pádem nevim, jestli jazzovej SH2 utáhne metal ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Že se jmenuje "Jazz" bych zrovna neřešil... Utáhne to. (Schválně - kolik z vlastníků SH-4 ví, kdo je Jeff Beck a jakou hraje vlastně hudbu?)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“