Gitara do 7-8 tisic

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Gitara do 7-8 tisic

Příspěvek od Bummer »

Mně se začal čistý zvuk HB líbit od chvíle, co jsem pořídil HT-40, která má na čistém kanálu ovladač Tone, který od 12h funguje jako trebble-booster. Mám ho vytočený skoro pořád na plno a leze z toho něco, co bych od HB vážně neočekával. Hezky to cinká a nebrumí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Některé HB zní na čistém kanálu vyloženě pěkně, ale třeba ty, co jsem měl na BaCHu, ty byly děs a hrůza v tomto ohledu, i s hodně staženým volume a tone. Nemohl jsem se zbavit crunche, a to mi pilo krev.
Každopádně jestli pořídím mikrák, tak bych ,,melancholičtější čistý zvuk" od HB využil na ,,pseudo-albu", které se pokusím vytvořit do Vánoc.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Myslis sve debutove album "Pytel plný sraček"?
A takhle..co ja bych na svem Bachu za ten crunch dal :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No já ho už střelil... :D
Ale třeba ho někde vypátráš...
Jinak snímače bys měl mít stejné na SG. Asi jsem je měl nějaké podělané.

Budu to album muset pojmenovat trochu jinač, on to má být takový vánoční dárek. :)
Catchab

Příspěvek od Catchab »

Díky moc za info, ale to jako znamená, že mám přijít do hudebnin a zkoušet si všechny typy Humbuckerů a jejich zapojení, nehledě že to budou jiný typy kytar a jiný kombo...to se z toho zbláznim :lol: Já si zkoušel SG (myslím že Epiphone G-400) a při zkreslení je to nářez (právě až moc-pro mě...se mi zdá), ale na čistý je to jak single coil se ztaženou clonou :) Neříkám, že je to špatný, ale mě to přišlo divný :) Jinak vím, co se mi líbí za zvuk, problém je ten, že dneska ty kapely to proháněj tolika krabkama a ekvalizérama, že je v tom bordel :)

K těm Classic vibe...jj, to jsem taky slyšel, že jsou hodně povedený, ale jaký je rozdíl mezi CV a Deluxe-to by mělo být to samý, ne? Nebo alespoň kvalita zpracování stejné ale jiná elektronika a možná jiné (lipové) dřevo.

Jinak šetřit na Fender Standard se asi nevyplatí (tím myslim pomer cena/vykon > rozdilu tech 5 tis mezi Squier CV a Fendrem), viďte. A nebo koukat na bazar... :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Prejdák píše:Některé HB zní na čistém kanálu vyloženě pěkně, ale třeba ty, co jsem měl na BaCHu, ty byly děs a hrůza v tomto ohledu, i s hodně staženým volume a tone. Nemohl jsem se zbavit crunche, a to mi pilo krev.
Každopádně jestli pořídím mikrák, tak bych ,,melancholičtější čistý zvuk" od HB využil na ,,pseudo-albu", které se pokusím vytvořit do Vánoc.
Co bych dal za crunch na cistym kanalu, s mym EMG mam proste cisty zvuk, ani kapanek to nenakresluje.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Disasterpiece píše:
Prejdák píše:Některé HB zní na čistém kanálu vyloženě pěkně, ale třeba ty, co jsem měl na BaCHu, ty byly děs a hrůza v tomto ohledu, i s hodně staženým volume a tone. Nemohl jsem se zbavit crunche, a to mi pilo krev.
Co bych dal za crunch na cistym kanalu, s mym EMG mam proste cisty zvuk, ani kapanek to nenakresluje.
Meh.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No, on to nebyl zrovna nejjemnější a uchu lahodící crunch. Mimoto mám na kombu 4 kanály, bylo to nežádané.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

asi budu cistej dokreslovat necim :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Prejdák píše:No, on to nebyl zrovna nejjemnější a uchu lahodící crunch. Mimoto mám na kombu 4 kanály, bylo to nežádané.
Kamoš co má expa od bacha tak mu ty snímače když se do toho víc opře taky nakreslují na čistém...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Catchab píše: Jinak šetřit na Fender Standard se asi nevyplatí (tím myslim pomer cena/vykon > rozdilu tech 5 tis mezi Squier CV a Fendrem), viďte. A nebo koukat na bazar... :)
Nový fakt smysl nemá, sleduj bazar a brzo se tam určitě objeví, pokud tam už nějaký není :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Flajtr píše:
Prejdák píše:No, on to nebyl zrovna nejjemnější a uchu lahodící crunch. Mimoto mám na kombu 4 kanály, bylo to nežádané.
Kamoš co má expa od bacha tak mu ty snímače když se do toho víc opře taky nakreslují na čistém...
Na Voxu jsem z toho měl minimálně zkreslení na úrovni poloviny max. drivu od Marshalla GV-2, a to jsem hrál dost jemně... ...EDGE... může potvrdit. Na ENGLu to už bylo lepší, ale furt to hnusně zkreslovalo nehorázně. Pro mne to nebylo ideální.
Ale někomu by se zvuk těch snímačů mohl líbit, např. nový majitel se zdá být spokojen.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Dano pro

za šest a půl litru máš origoš kytaru se zajímavym zvukem, ne napodobeninu LP, nebo fendera..
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

jeleniste píše:Dano pro, za šest a půl litru máš origoš kytaru se zajímavym zvukem, ne napodobeninu LP, nebo fendera..
Těch zajímavých kytar je mnohem více, ačkoli se špatně shání. Jsem také jejich příznivcem, LP a strat jsou strašně oposlouchané.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

to sem musim fakt dát znova
když slyšim ten zvuk, uplně slyším mlaskat aligátory v močálu
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nádhera. Pro tyhle originální kytary, které to nedotáhly na post legendy známé ve všech kruzích, mám slabost. Zvlášť pro tyhle jednoduché bluesové bestie. Pokud si nebudu stavět TeleMastera, asi se pokusím o o kopii Harmony H44 Stratotone, také úžasná věc.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

jeleniste píše:Dano pro

za šest a půl litru máš origoš kytaru se zajímavym zvukem, ne napodobeninu LP, nebo fendera..
Která ale ne každému sedne a ne každému bude zvukově stačit - už jenom kvůli velmi slabým snímačům.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:
jeleniste píše:Dano pro, za šest a půl litru máš origoš kytaru se zajímavym zvukem, ne napodobeninu LP, nebo fendera..
Která ale ne každému sedne a ne každému bude zvukově stačit - už jenom kvůli velmi slabým snímačům.
Slabé snímače už dnes nic neznamenají, prostě otočíš gain o kousek víc doprava. Ale ten zvuk je dost specifický, rozhodně to není kytara pro příznivce tradičních oposlouchaných zvuků.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Jsou aparaty, kde ten gain nemuzes otocit vic doprava.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:
Nero píše:
Slabé snímače už dnes nic neznamenají, prostě otočíš gain o kousek víc doprava. Ale ten zvuk je dost specifický, rozhodně to není kytara pro příznivce tradičních oposlouchaných zvuků.
Mno, u těhle lipsticků bys fakt musel mít brutálně velké gainové rezervy - pamatuju si, že jsem to Dano zkoušel na nějakém lampovém aparátů, ze kterého rozhodně nebyl problém tahat metalové zkreslení, ale s tím Danem byl problém se dostat i na nějaký rockový crunchík...

Neříkám, že to je objektivně vzato špatně - je to prostě jen charakteristika nástroje. Ale myslím si, že bude vyhpovovat fakt málokomu.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“