Peavey Pro-12 vs. Peavey ST-12
Pravidla fóra
Peavey Pro-12 vs. Peavey ST-12
Dobrý den.
Chcu pořizovat reproboxy do zkušebny a zaujali mě Peavey Pro-12 a Peavey ST-12. Na Peavey Pro-12 jsem našel na internetu dobré ohlasy,ale na ST-12 jsem nenašel žádné vyjádření,tak jsem se chtěl zeptat tady na fórum, jestli s něma nemá někdo zkušenosti.Jediný rozdíl jsem našel ve výkonu. ST-12 má menší výkon,ale nevím jak to je s kvalitou reprodukce.
A i když jsem našel pár dobrých ohlasů na Peavey Pro-12,tak bych si rád vyslechl i vaše názory a zkušenosti.
Jinak je budem mít ve zkušebně, občas tím ozvučit pár akcí,počítám tak do 100m2 a počítám,že by přes to šly aji kytary,basa a aji zpěv.
Děkuji těm, co si najdou čas poradit.
Chcu pořizovat reproboxy do zkušebny a zaujali mě Peavey Pro-12 a Peavey ST-12. Na Peavey Pro-12 jsem našel na internetu dobré ohlasy,ale na ST-12 jsem nenašel žádné vyjádření,tak jsem se chtěl zeptat tady na fórum, jestli s něma nemá někdo zkušenosti.Jediný rozdíl jsem našel ve výkonu. ST-12 má menší výkon,ale nevím jak to je s kvalitou reprodukce.
A i když jsem našel pár dobrých ohlasů na Peavey Pro-12,tak bych si rád vyslechl i vaše názory a zkušenosti.
Jinak je budem mít ve zkušebně, občas tím ozvučit pár akcí,počítám tak do 100m2 a počítám,že by přes to šly aji kytary,basa a aji zpěv.
Děkuji těm, co si najdou čas poradit.
Re: Peavey Pro-12 vs. Peavey ST-12
No tak to by jste museli hrát tak nějaké hodně lehké country a hoooooooodně potichu.
Díval jsi se kolik to má dB. Marně se snažím vymyslet k čemu takové bedny slouží.Už ve zkušebně s tím budeš mít problém.Něco podobného jsem zkoušel taky a šlo to hned z baráku.
JirkaF
Díval jsi se kolik to má dB. Marně se snažím vymyslet k čemu takové bedny slouží.Už ve zkušebně s tím budeš mít problém.Něco podobného jsem zkoušel taky a šlo to hned z baráku.
JirkaF
Právě že u těch Peavey Pro-12 není zas tak malá.Mají 97dB. což si myslím,že je dobrá hodnota.A co jsi konkrétně zkoušel za bedny? Právě ty Pro-12 na netu celkem chválili. Nemáme rozpočet na drahý bedny,tak musíme zvolit nějakej kompromis mezi cenou a kvalitou.
Hele už ani nevím co to bylo za značku ale tutově měli 250W RMS a 102dB a stáli o kousek víc jak ty tvoje.
Teď mám 127 dB asi 350W RMS RCFka a hraje to tak že mi to jen tak tak stačí.Abych to zvednul tak potřebuji koupi subbas a taky alespoň 130dB.
Kompromis výkon a cena začíná u jedný bedny tak na 15ti tisících + subbas za 30tis. Tady už to začíná trochu hrát.
Teď mám 127 dB asi 350W RMS RCFka a hraje to tak že mi to jen tak tak stačí.Abych to zvednul tak potřebuji koupi subbas a taky alespoň 130dB.
Kompromis výkon a cena začíná u jedný bedny tak na 15ti tisících + subbas za 30tis. Tady už to začíná trochu hrát.
Jé, tak 127dB,tak o tom se mě ani nezdálo. Nechcem zvučit velký koncertní pódia.Potřebujem to hlavně do zkušebny,aby jsme tam přes mix mohli píchnout mikráky a kytary.Jsme začínající kapela a zatím nám stačí zboží neprofesiální kvality.Samozřejmě ne RH sound a podobně, což se hnedka rozsype.
Stejně bych se mohl zeptat jakou kytaru bych si měl pořídit a bude mi řečeno, že kytaru kupovat až tak od dvaceti tisíc navrch,že to jinak nemá dobrej zvuk a takhle by to šlo se vším. Já mám třeba Fokus LesPaulku za čtyři litry a má dobrej zvuk.
Stejně bych se mohl zeptat jakou kytaru bych si měl pořídit a bude mi řečeno, že kytaru kupovat až tak od dvaceti tisíc navrch,že to jinak nemá dobrej zvuk a takhle by to šlo se vším. Já mám třeba Fokus LesPaulku za čtyři litry a má dobrej zvuk.
Rozum do hrsti a peněženku schovej. Ty bedny stojejí 3060 Kč tak co myslíš budou lepčí než nějaký šmejd co stojí 2870 nebo 3145 ? Měli sme Peavey Eurosystem který byly 3x drahší a taky to byl šit
.
Uvažuju spíš o těch Pro-12 ta už stojí jedna čtyři litry a pro mě ani těch osm litrů na dvě repra není málo. A ta Peavey sada,jak jsi o tom mluvil, která je třikrát dražší,tak proč je tak nekvalitní? Zvuk nekvalitní? Nebo se rychle rozsypaly,že pořádně nedržely?
No byly koupené dost dávno tehdy bylo všechno drahší. Byl to šit protože to brálo bumcink žádné středy zpěv nebyl rozumět. Dunění huhlání a sykavky. Pak zhořely výšky a to byly nějaké piezo 
Tak ono kdoví, kolik by to stálo teďkom. Tyhle repra obyč pieza nemaj a proti odpálení vejškáčů to už má ochranu.A ty Peavey maj tadyk u nás v hudebninách,takže si je ještě před koupí půjdu samozřejmě odzkoušet. Ale nevěřím tomu, že to může být až takovej sh*t. Samozřejmě to nebude kvalita repráků jak za desítky disíc,ale my začínáme...nám stačí něco neprofesionálního.
Já dobře vím že to máš do zkušebny. Já jsem to měl a mám taky jen do zkušebny a ani ty RCF nestačí a stály obě 26000,- předtím jsem měl dvě bedny dohromady asi za 9000,- Problém je v tom že jak tam všechno pustíš tak nebude nakonec ničemu rozumět. Zpěv bude strašně slabej, mikráky budou vazbit a celkově věechno strašně zkreslený. Ono zcela upřímě v dnešní době se bez naprostého uzardění prodává šílenej šmejd kterej parametrově vypadá že by hrál ale ty součástky a komponenty jsou tak strašně ojeblý. Vem si jen logicky co stojí kvalitní basový reprák?! A kde je vše ostatní včetně dříví.Peavey se z většiny dělá v číně (kór ten levnej) Na bednách to mizerové nemaj napsaný, je to pouze na krabici a ještě tam taky někdy napíšou ENGLAND ale pozor ne made in England (podvod jako prase)
Možná by bylo lepší koupit nějaký jetý ,,zpěvy,, Včera jsem zrovna někde něco viděl co mělo výkon a nestálo to majland ale kdybys mne zabil tak si nevzpomenu.
Vidím to u tebe jako blbě řešitelnou situaci a vyhozených 8000,-
JirkaF
Možná by bylo lepší koupit nějaký jetý ,,zpěvy,, Včera jsem zrovna někde něco viděl co mělo výkon a nestálo to majland ale kdybys mne zabil tak si nevzpomenu.
JirkaF
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Čoveče, u vás ve zkušebně bych se nechtěl octnout, když ti nestačí 2x RCF ART312. A ještě k tomu sháníš subbas... To zkoušíte ve sportovní hale a ještě máte klapky na uších jak Otík, co?JirkaF píše:Já dobře vím že to máš do zkušebny. Já jsem to měl a mám taky jen do zkušebny a ani ty RCF nestačí a stály obě 26000,- předtím jsem měl dvě bedny dohromady asi za 9000,- Problém je v tom že jak tam všechno pustíš tak nebude nakonec ničemu rozumět. Zpěv bude strašně slabej, mikráky budou vazbit a celkově věechno strašně zkreslený. Ono zcela upřímě v dnešní době se bez naprostého uzardění prodává šílenej šmejd kterej parametrově vypadá že by hrál ale ty součástky a komponenty jsou tak strašně ojeblý. Vem si jen logicky co stojí kvalitní basový reprák?! A kde je vše ostatní včetně dříví.Peavey se z většiny dělá v číně (kór ten levnej) Na bednách to mizerové nemaj napsaný, je to pouze na krabici a ještě tam taky někdy napíšou ENGLAND ale pozor ne made in England (podvod jako prase)
JirkaF
Abych nebyl jen off... mám velmi dobrou zkušenost s RCF ART310A, do zkušebny a na menší akce stačí s rezervou.
Jinak s omezeným rozpočtem bych vzal do zkušebny BEHRINGER B210D http://kytary.cz/behringer-b210d/HN112495/
Záleží jak kdy.Když hrajeme potichu tak to v pohodě stačí ale když přidáme aby to dobře znělo tak jsou RCFka v prdeli.Zpěv není pořádně slyšet. No a aby to ještě nebylo málo tak jsem nazvučil i bicí.
Všichni kytaristi máme celolampy 120W a na basu celolampu 230W. Hele abych nebyl za pako tak kytary hrajou tak volume 1.5-2 a basa musí i s těma watama na půlku.Nevýhodou celolamp je že aby to fakt hrálo tak to musíš trochu osolit což u tranďáku není. Proto ty RCF ART 312 jen tak tak. Jinak jsem s nima nadmíru spokojenej ale subbas tam dát stejně musím kvuli spodku - hlavně kopák. Proto jsem tady založil vlákno se subbasem Behringer B1800D kterej má dávat 1000W RMS ale moc tomu nechci věřit. Jo a u nás ve zkušebně by se ti určitě líbilo.Dobrá parta a dobrá muzika. Ucpávky do uší a budeš v pohodě.
JirkaF
Všichni kytaristi máme celolampy 120W a na basu celolampu 230W. Hele abych nebyl za pako tak kytary hrajou tak volume 1.5-2 a basa musí i s těma watama na půlku.Nevýhodou celolamp je že aby to fakt hrálo tak to musíš trochu osolit což u tranďáku není. Proto ty RCF ART 312 jen tak tak. Jinak jsem s nima nadmíru spokojenej ale subbas tam dát stejně musím kvuli spodku - hlavně kopák. Proto jsem tady založil vlákno se subbasem Behringer B1800D kterej má dávat 1000W RMS ale moc tomu nechci věřit. Jo a u nás ve zkušebně by se ti určitě líbilo.Dobrá parta a dobrá muzika. Ucpávky do uší a budeš v pohodě.
JirkaF
Ty BEHRINGER B210D nevypadaj špatně. Ale právě jsem nikdy neslyšel hrát plašťáky a furt mám nějak zafixovaný, že plastový reproduktory nemají dobrej zvuk.
A na 10" středobasu bude slyšet dobře aji basskytara?
A na 10" středobasu bude slyšet dobře aji basskytara?
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No, zázraky zas za 5000,- nečekej, slyšet jakžtakž bude, ale ten mohutný bas tam určitě nebude. Záleží jak nahlas to budete hulit, doufám že do toho nechceš zvučit aj kopák jak kolega výše... Basák by měl mít svůj aparát a tohle bych fakt použil akorát na zpěv, případně klávesy.