Blackstar Artisan 30 combo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Severin 852

Blackstar Artisan 30 combo

Příspěvek od Severin 852 »

Čaute, měl bych dotaz ohledně tohoto komba. Jaká je konfigurace elektronek na něm? Oficiální server blackstaru píše že: pre-amp EF86,ECC83
power-amp 4x EL84
Nechce se mě věřit že by byla v preampu jenom jedna ECC83. Na jednom zahraničním serveru někdo napsal:
1x GZ34 rectifier (Sovtek, if I remember correctly)
4x EL84 EH power (Electro Harmonix)
3x ECC83 pre-amp (1x TAD 7025 low noise, 2x Sovtek)
1x EF86 EH pre-amp (Electro Harmonix)
Což si myslím je správná konfigurace. Proč to ale blackstar nepíše na svých stránkách?
qwer
Odborník

Re: Blackstar Artisan 30 combo

Příspěvek od qwer »

ta konfigurace je správná a já na ní nevidím nic podezřelého...

prostě jeden kanál přes EF86 lampu, druhý kanál přes 2x ECC83, ECC83 v PI, GZ34 rectifier lampa a EL84 konec...

Měl jsem Artisan 15, což bylo něco hodně podobného jen s polovičním výkonem a byl to fajn aparát... zaměření ale určitě spíš na vintage zvuk, nějaké prasárny potom člověk chtít nemůže, spíš je tam úžasná ta čistota zvuku, kteru zcela jistě člověk nenajde nikde jinde než u těchto jednoduchých cathode bias aparátů bez zbytečností :)
Severin 852

Příspěvek od Severin 852 »

To qwer
Jasný mě byla divná ta kombinace na official portále. Tam to vypadá jak kdyby ten druhý pre-amp měl jenom jednu ECC83
OT: Můžu se tě zeptat co máš teďkom za aparát a proč šel artisan 15 pryč? díkec :D Mira
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no teď je toho víc. Nastálo mám teď AC30H2, AC30H2L, Bad Cat Classic Cat R a Orange Rocker 30C (v Orange a Bad Cat mám alnico repro Celestion Gold), je to pár týdnů, co jsem prodal Marshall Bluesbreaker, mám pořád ještě na prodej Frafum Ruby Riot 2... Ono záleží na tom, co přesně člověk chce, třeba ten Blackstar byl super, ale Vox mě tehdá vyhovoval víc a tak jsem Artisana poslal do světa :) Všechno jsou to ale super aparáty, hodně záleží na tom, co má člověk za kytaru a jaký má styl hraní... všechno je to o nuancích, když se ale ty nuance vychytají, tak je to pak 100% zvuk a 100% radost :) Každopádně to hraje všechno líp než taková ta klasická umouňěná moderna alá Marshall dsl apod. :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“