Ibanez RGR 321 EX šum - snímače?
Pravidla fóra
Ibanez RGR 321 EX šum - snímače?
Ahoj,
nevěděl by tu někdo prosím čím může být, že mi moje kytara, zakoupená v kytary.cz, při jakkoliv zvednutém volume opravdu příšerně šumí? Kabelů jsem v různých kombinacích zkoušel více, osobně vlastním kvalitní Spectraflex se kterým do té doby nebyly nejmenší problémy. Zkoušel jsem to přes více zesilovačů a přes všechny to šumělo, já osobně vlastním Peavey ValveKing kombo 1*12. Všiml jsem si, že kobylka i úchyty snímačů jsou zmagnetizovány, nemůže to s tím něják souviset? Nejsou vadné snímače?
Předem díky za Vaše názory
nevěděl by tu někdo prosím čím může být, že mi moje kytara, zakoupená v kytary.cz, při jakkoliv zvednutém volume opravdu příšerně šumí? Kabelů jsem v různých kombinacích zkoušel více, osobně vlastním kvalitní Spectraflex se kterým do té doby nebyly nejmenší problémy. Zkoušel jsem to přes více zesilovačů a přes všechny to šumělo, já osobně vlastním Peavey ValveKing kombo 1*12. Všiml jsem si, že kobylka i úchyty snímačů jsou zmagnetizovány, nemůže to s tím něják souviset? Nejsou vadné snímače?
Předem díky za Vaše názory
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Ibanez RGR 321 EX - snímače
Šumí nebo brumí? Kukal si do elektroniky, jeslti ti náhodou neupadl drátek od zemění?
Zmagnetizování neřeš.
Zmagnetizování neřeš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Ibanez RGR 321 EX šum - snímače?
No skoro to trochu zní jako vazba ale vazba to snad bejt nemůže vzhledem k tomu u jaký hlasitosti to začíná a v jaký vzdálenosti od zesiku jsem byl ...
Elektronika je na pohled vpohodě, nic neupadlo ...
Elektronika je na pohled vpohodě, nic neupadlo ...
- Nero
- Rádce
Počkej, tak to teda šumí, vazbí nebo brumí nebo něco totálně jinýho? Každá z těch věcí má totiž úplně jiné příčiny.
Mohl bys ten pazvuk nahrát?
Mohl bys ten pazvuk nahrát?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
píšeš volume, myslíš volume? ne třeba gain?Boom! píše:při jakkoliv zvednutém volume opravdu příšerně šumí
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Mě se to jednou stalo s mobilem v kapse, ale to asi nebude tvůj případ....
Podle mě je to bud v elektronice, nebo je třeba snímač nějak propojenej s kobylkou a to by mohl byt problem, ale stim jsem se zatím nikdy nesetkal....
Podle mě je to bud v elektronice, nebo je třeba snímač nějak propojenej s kobylkou a to by mohl byt problem, ale stim jsem se zatím nikdy nesetkal....
- Nero
- Rádce
Ale tak hlavně je určující, jaký pazvuky to vlastně dělá... Ono to může být tím, že je kytara špatně odstíněná, že jsou mikrofonický snímače, že snímače chytají elektromagnetický šum, že má špatně uzěmněnou kytaru, že chytá zemnící smyčky, že má špatný kabel atd atd atd. Bez přesné identifikace problému jsme nahraní.
PetrPeter 1975 - 2008
tak tak ...Nero píše:Ale tak hlavně je určující, jaký pazvuky to vlastně dělá... Ono to může být tím, že je kytara špatně odstíněná, že jsou mikrofonický snímače, že snímače chytají elektromagnetický šum, že má špatně uzěmněnou kytaru, že chytá zemnící smyčky, že má špatný kabel atd atd atd. Bez přesné identifikace problému jsme nahraní.
no nejblíž je to asi vazbě z těch zvuků co znám, zní to jako když s vysokym volume a gainem stojim moc blízko aparátu ale tím to bohužel neni. Kabel jsem taky zkoušel a kabelem si troufám říct že to taky neni
- Nero
- Rádce
Opakuju, mohl bys ten pazvuk nahrát?
PetrPeter 1975 - 2008
Nahrávám, přikládám ... prosím o poslech a zhodnocení
- Přílohy
-
- VREC000.rar
- (82.24 KiB) Staženo 114 x
-
woro90-1
Je mikrofonický. Pokud myslíš to pískání. Pokud myslíš to hučení, jde o síťový brum, nejspíš špatné odstínění nebo uzemnění.
Zbytečně sem psát, ale potvrzuju co píše Woro