snímač pro práci s FR

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
petrvach

snímač pro práci s FR

Příspěvek od petrvach »

Ahoj mám dotaz kámoš má schectera s FR asi za 13k z mahagonu s pasivníma EMG a chtěl by je vyměnit já jsem mu řek at si tam dá activi, ale nechce se mu dlabat do kytary a rád by snímače s kovovym krytem aby to líp vypadlo tak jsem si myslel že by SD SH6 nemusela bejt špátná, ale jak jsem nad tim tak přemejšlel tak jsem si říkal že to to dává špíš do LP a nikde jsem to zatim u FR neviděl. Co vy na to říkate myslíte že to bude dobrá volba?
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: snímač pro práci s FR

Příspěvek od Disasterpiece »

Co by tam musel dlabat u aktivu? misto pro baterku jsem nasel i u stratu a to je tam sakra malo mista...kovovej kryt delaji i EMG.Jinak si tam muze dat co chce, vsechno bude hrat...
Amid

Příspěvek od Amid »

petrvach píše:tak jsem si myslel že by SD SH6 nemusela bejt špátná, ale jak jsem nad tim tak přemejšlel tak jsem si říkal že to to dává špíš do LP a nikde jsem to zatim u FR neviděl.
Tuším, že Emppu(Nightwish) má na své kytaře s Floydem tento snímač.
A proč ne? Přece neexistuje žádné pravidlo o tom, že Sh-6 patří na kytary s mahagonovým tělem a ne na kytary, které mají tělo z olše...

Edit: tak to není Sh-6, nýbrž Sh-5. Ale i tak, proč si ten snímač na tu kejtru nedat, že?
Naposledy upravil(a) Amid dne 28.09.2010 9:21, celkem upraveno 1 x.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

No jen mě to tak napadlo častějc jsem vídaval DM u tremola a tak jsem se trochu zarazil. :) Ale tak dík já mu to přetlumočim :D
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A já mám stratovskou kobylku, co k ní patří za snímač? :roll:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

woro90-1 píše:A já mám stratovskou kobylku, co k ní patří za snímač? :roll:

Humbáč z Diamantky přece ............

A to si říká rádce :lol: :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
petrvach

Příspěvek od petrvach »

no tak sorry že se ptám prostě mi bylo divný proč si skoro všichni dávaj třeba ty DM já osobně jsem nikdy neviděl SD u tremola
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já mám SD u FR. :wink:

EDIT: jinak ESP na svých kytarách dávají SD k FR.
Amid

Příspěvek od Amid »

No jo, z jakého důvodu dělá SD trembuckery... Asi proto, aby je nikdo nekupoval... :wink:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Přesně i dimarzio dělá verzi pro obyč kobylu a pro flojda, jinak nevím kde jsi vzal, že ESP dává k flojdovi seymoury ? Normálně dává i EMG, na některý kytary montují dokonce i dimarzio...jinak třeba edwards dává většinou seymoury což je fakt...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Flajtr píše:Přesně i dimarzio dělá verzi pro obyč kobylu a pro flojda, jinak nevím kde jsi vzal, že ESP dává k flojdovi seymoury ? Normálně dává i EMG, na některý kytary montují dokonce i dimarzio...jinak třeba edwards dává většinou seymoury což je fakt...
Jsem nepsal, že dává jenom Seymoury, ale že je dává. On totiž psal, že je nikdy u FR neviděl.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo sorry :wink:
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Jo vim že se dělaj trembuckery, ale ani tak jsem je prostě neviděl. I dokonce si mi připoměl to esp tam někam SD dávaj ale nwm jestli maj FR ty kejtry. Tak abych to shrnul dohromady prostě mě zarazilo proč nevídám celkem dost slavný snímače jako SH6 tak často u tremola jako DM, pro někoho hloupej dotaz pro někoho celkem důležitej tot vše.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ty ESP, které jsem myslel, nejsou LTD, ale ESP kolem 2000EU.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

petrvach píše:Jo vim že se dělaj trembuckery, ale ani tak jsem je prostě neviděl. I dokonce si mi připoměl to esp tam někam SD dávaj ale nwm jestli maj FR ty kejtry. Tak abych to shrnul dohromady prostě mě zarazilo proč nevídám celkem dost slavný snímače jako SH6 tak často u tremola jako DM, pro někoho hloupej dotaz pro někoho celkem důležitej tot vše.
Jenom se málo rozhlížíš. Minimálně v českých vodách, kde DM nejsou tak populární, najdeš u víc kytaristů s floydy snímače od SD. V celosvětovém měřítku bych si troufal trdit, že to bude fifty - fifty, možná lehce v prospěch SD.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já mám u kobyly i u krku normál EMG aktiv a neřeším, že to není pro floyda. Hraje to moc dobře tak i tak ;) Neomezoval bych se na trembuckery atd.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

EMG dělá taky verze pro pevné kobyly a verzi pro tremola? Jsem si myslel, že mají univerzální...

Já mám taky špatnou "velikost" kobylkáče a neřeším to...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

No nedělají. Proto říkám, že z vlastní zkušenosti vím, že je to celkem fuk co tam dáš.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Tak EMG sou EMG :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Fade píše:No nedělají. Proto říkám, že z vlastní zkušenosti vím, že je to celkem fuk co tam dáš.
Hlavně u krytovanejch ani nepoznáš, že je máš špatný, protože nevidíš, zda-li ti polové nástavce lícují se strunami. Nicméně už x-krát se zde řešilo, že jejich nelícování zvuku nevadí, což můžu sám potvrdit díky své ibanezce se snímačem.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“