Rocktron Velocity 100
Pravidla fóra
- kojas
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
- Kontaktovat uživatele:
Rocktron Velocity 100
Zdarec!
Poraďte. Je tento koncák dostačující jak do zkušebny tak na hraní po klubech? Mam trochu obavu když to má "jen" 100w.
A zapojení do reproboxu? Abych případně využil všechnu jeho sílu... Mám marshalla 1960, klasika 4 a 16 Omh mono a 8 Ohm stereo.
Díkes
Poraďte. Je tento koncák dostačující jak do zkušebny tak na hraní po klubech? Mam trochu obavu když to má "jen" 100w.
A zapojení do reproboxu? Abych případně využil všechnu jeho sílu... Mám marshalla 1960, klasika 4 a 16 Omh mono a 8 Ohm stereo.
Díkes
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Rocktron Velocity 100
"Jen" 100 Wattů? A kolik by sis představovat?
Bude ti to stačit úplně bohatě.
Nicméně Rocktron ti těch 100W do jednoho kanálu nepustí, umí maximálně 55W při 4 Ohmech a nebo 40W při 8 Ohmech (do jednoho kanálu). Ty tedy budeš moc při stereo zapojení 2x 8 Ohm dostat výkon 2x 40W...
Nicméně Rocktron ti těch 100W do jednoho kanálu nepustí, umí maximálně 55W při 4 Ohmech a nebo 40W při 8 Ohmech (do jednoho kanálu). Ty tedy budeš moc při stereo zapojení 2x 8 Ohm dostat výkon 2x 40W...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- kojas
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
- Kontaktovat uživatele:
OK dik. Nemyslel jsem to "jen" ze je to nejak malo......Nero píše:"Jen" 100 Wattů? A kolik by sis představovat?Bude ti to stačit úplně bohatě.
Jo do sterea bych to dal na tech 8 Ohm. Jen mi slo o to jestli nemusim nejak prepojovat repro v bedne. Nekde jsem o tom neco cetl. Ale v podstate kdyz je ta bedna 2x 8 ohm sterei tak to neni zadnej problem...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Problém to není, prostě použiješ oba kanály a pomocí dvou kablíků propojíš Velocity s boxem na 2x 8 Ohm.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Před nedávnou dobou jsem tenhle koncák koupil... Hraji na 2x8Ohmů (tzn. 2x40W) do dvou jdednodvanáctek (thielin). Co se výkonu týče, tak mi to stačí, ale je to jen tak tak... Valim to na plný kule. Náš bubeník je ale řezník a aparát mi stojí hned vedle bicích... Zkrátka, uhraji to vpohodě, ale chybí rezerva. Záleží taky dost na tom jaký kdo má rád zvuk. Pokud někdo má rád vyloženě metalovou pilu plnout středů a výšek, zvuk proleze mnohem lépe a taky záleží na charakteru zvuku (preampu), a na tom jak si to kdo umí nastavit, ale o tom se asi nemusím rozepisovat...
Po zvukové stránce mi ten zesík vyhovuje. Je neskutečné jak to hraje na to že je to trand (mosfet). Mám zkušenosti i s obyč tranďákem, a musím říct že ten rocktron hraje nesrovnatelné lépe! Fakt se dost těm lampám přiblížili! Někdo i říká, že je to téměř nerozeznatelné - na to ale ať si udělá každý svůj názor, nechci tady rozpoutat hádku
Někde jsem také četl že se tento zes přehřívá. Nevím, zatím jsem to nepocítil. Má na straně větráček, který poměrně valí. Mám ho vespod racku a hned nad ním preamp a vpohodě. Ikdyž ve zkušebně máme docela chládek, takže nevím co bude "říkat" v létě...¨
Celkově je dle mého názoru tento koncák super volba. Nechá se sehnat za "pár" korun a co je mi velice simpatické je to, že je poměrně lehký a zabere jen jedno účko... Všem ho můžu doporučit... Plánuji jednou lampový konec, ale to je výhled do budoucnosti... Vůbec mě netíží to, že budu hrát na ten Rocktron - jsem spokojen!
A všem co taky shání něco za příjemný peníz, případně nechtějí z jakých koliv důvodů lampový konckák, doporučuji tohle vyzkoušet a nedat na názory chytrolínů, kteří to nikdy neslyšeli a dělaj hrozný borce
. Jinak mám zkušenost i s Velocity 300 a platí o něm to samé. Paráda akorát silnější...
Po zvukové stránce mi ten zesík vyhovuje. Je neskutečné jak to hraje na to že je to trand (mosfet). Mám zkušenosti i s obyč tranďákem, a musím říct že ten rocktron hraje nesrovnatelné lépe! Fakt se dost těm lampám přiblížili! Někdo i říká, že je to téměř nerozeznatelné - na to ale ať si udělá každý svůj názor, nechci tady rozpoutat hádku
Někde jsem také četl že se tento zes přehřívá. Nevím, zatím jsem to nepocítil. Má na straně větráček, který poměrně valí. Mám ho vespod racku a hned nad ním preamp a vpohodě. Ikdyž ve zkušebně máme docela chládek, takže nevím co bude "říkat" v létě...¨
Celkově je dle mého názoru tento koncák super volba. Nechá se sehnat za "pár" korun a co je mi velice simpatické je to, že je poměrně lehký a zabere jen jedno účko... Všem ho můžu doporučit... Plánuji jednou lampový konec, ale to je výhled do budoucnosti... Vůbec mě netíží to, že budu hrát na ten Rocktron - jsem spokojen!
A všem co taky shání něco za příjemný peníz, případně nechtějí z jakých koliv důvodů lampový konckák, doporučuji tohle vyzkoušet a nedat na názory chytrolínů, kteří to nikdy neslyšeli a dělaj hrozný borce
-
Total Music Ignorant
Ahoj chtel bych se zeptat jestli tento zasilovac muze byt vyhovujici i pro domaci pouziti s preampem Engl E530. Potrebuji vedet jestli je to schopno fungovat i pri nizkych hlasitostech v panelaku.
Popripade mi poradte jestli se da nekde sehnat koncak nejlepe lampovy ale tak 5w max. a nebo radsi pouzit nejaky klasicky zesik ktery ma effect loop.
Moc Diky za odpovedi
Popripade mi poradte jestli se da nekde sehnat koncak nejlepe lampovy ale tak 5w max. a nebo radsi pouzit nejaky klasicky zesik ktery ma effect loop.
Moc Diky za odpovedi
-----------------------------------------
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Laney Ironheart 2x12 osazen 2XCelestion G12-75W
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Pro domácí použití ti ten samotný Engl nestačí?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
-
Total Music Ignorant
Tak uz mam Engla a muzu rict ze na doma ten 1.5w zisik co je v nem bohate staciBummer píše:Pro domácí použití ti ten samotný Engl nestačí?
-----------------------------------------
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major