pomoc s kombem pls help
Pravidla fóra
pomoc s kombem pls help
brej,mám kombo laney 65w HCM,jsem s ním normálně spokojen,dneska zapnu kombo hraju hraju na čistém kanálu a z ničeho nic se mi snižuje a zvyšuje hlasitost,zkusil jsem druhej kábl a to samý,chvili ještě hraji a pak kombo zachrčí jak kdyby a už nehraje a jen praská v tom když brnkám,chtěl bych se zeptat jestli nevíte co s tím?nebo jestli se už něco podobného někomu nestalo,dík zdarec
stávalo se mi to se starym zesilovačm a bylo to kabelem z hlavy do bedny , což ve tvim případě s kombem asi nebude , určitě to ale bude v nějakym kontaktu , tak zkus zkontroluvat zdířku v kytaře ( vymontovat ty dva šrobky , pak zkus přihnout tu pacičku aby víc tlačila na jack , a když to nepomůže tak přepájet ty dva drátky )
druhá možnost je zdířka v kombu což je míň pravděpodobný , ale pokud máš to kombo v záruce tak bych to sám doma určitě nedělal
jo a pokud máš před kombem nějaký krabičky tak je nejdřív vypoj a zkus jenom kytara kebel kombo ( to samí i ze smyčkou )
druhá možnost je zdířka v kombu což je míň pravděpodobný , ale pokud máš to kombo v záruce tak bych to sám doma určitě nedělal
jo a pokud máš před kombem nějaký krabičky tak je nejdřív vypoj a zkus jenom kytara kebel kombo ( to samí i ze smyčkou )
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Jo na bývalé kytaře mi to dělalo to samý,ale teď mám novou kytaru ani né dva týdny,no každopádně zkusim na něm ještě druhou kytaru,krabičku jsem zkoušel oddělat dělá to i s krabičkou i bez na čistém kanálu tak i na zkresleném,řekl bych že to bude spíš zdířka na kombu,ale nevím nejsu odborník,i kabely jsou v pořádku,zkusím odpoledne druhou kytaru.btw:kombo hraje už,ale pořád klesá hlasitost a zvyšuje se,ale zdá se mi jen když to mám do 7/10 tak to jev phodě ale jakmile dám hlasitost na 8 začne dělat,myslíš že by to mohlo být klidně poťákem??Greeg píše:stávalo se mi to se starym zesilovačm a bylo to kabelem z hlavy do bedny , což ve tvim případě s kombem asi nebude , určitě to ale bude v nějakym kontaktu , tak zkus zkontroluvat zdířku v kytaře ( vymontovat ty dva šrobky , pak zkus přihnout tu pacičku aby víc tlačila na jack , a když to nepomůže tak přepájet ty dva drátky )
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Digitech Distortion Grunge
Dunlop 0,72 mm
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
Pokud to dela i na jine kytare a i bez efektu, tak je jasne problem v kombu, mas ho v zaruce? Jestli ano, nevahal bych a soupnul ho na opravu. Rekl bych, ze bude problem budto ve zdroji nebo ve vstupu
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jo asi půl roku ale horší je že nemůžu najít záručákWohma píše:Pokud to dela i na jine kytare a i bez efektu, tak je jasne problem v kombu, mas ho v zaruce? Jestli ano, nevahal bych a soupnul ho na opravu. Rekl bych, ze bude problem budto ve zdroji nebo ve vstupu
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
No já měl dost podobný problém, taky s Laney, ale TF200, oprava je vcelku jednoduchá, když ji uděláš sám-já tam měl rozbitý vstup-prostě jsem tam dal novou samici a je to. V opravně počítej tak kolem 1000(i když to bude blbost či nějaká drobnost), jestli se ztrácí hlasitost tak to může být i tranzistorama v konci, třeba se víc hřejou, ale u mě to byl špatý vstup...
no nevím,kámoš říkal že je možné že se to přehřívá že ze začátku to hraje vpoho a jak se to přehřívá tak to pak úplně skončí a nejede zvuk,no nevím 1000Kč semi zdá celkem dost,podíváme se na to sami,ale každopádně díky všem za radu.noc33 píše:No já měl dost podobný problém, taky s Laney, ale TF200, oprava je vcelku jednoduchá, když ji uděláš sám-já tam měl rozbitý vstup-prostě jsem tam dal novou samici a je to. V opravně počítej tak kolem 1000(i když to bude blbost či nějaká drobnost), jestli se ztrácí hlasitost tak to může být i tranzistorama v konci, třeba se víc hřejou, ale u mě to byl špatý vstup...
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
to same se stalo na basovem kombu kamosovi, taky laney, prestalo po par dnich hrat uplne a pak po par hodinach znova zacalo hrat
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
za 8 stovek můžeš už sehnat jinouvenca.k píše:me se to stalo u stary tesly studiosolo 132 a oprava stala 800, ze tam byl rozbitej kondenzator, nebo co.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
tuhle jsem mel zadarmoGreeg píše:za 8 stovek můžeš už sehnat jinouvenca.k píše:me se to stalo u stary tesly studiosolo 132 a oprava stala 800, ze tam byl rozbitej kondenzator, nebo co.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
a pak už hrálo v pohodě??no u mě to zatím vyoadá dobře,pač jsme asi přišili že by to možná mohla bejt jen prkotina kombo jsem měl u zeď opřené,tak že by se to možná jen přehřívalo uvidím jak bude hrát.jinak díky za pomocCaggan píše:to same se stalo na basovem kombu kamosovi, taky laney, prestalo po par dnich hrat uplne a pak po par hodinach znova zacalo hrat
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
a kdes to nechal opravit?v nějakých hudebninách?páč u nás jsou jen jedny hudebniny a tam neopravují nic s elektriků amatéřivenca.k píše:me se to stalo u stary tesly studiosolo 132 a oprava stala 800, ze tam byl rozbitej kondenzator, nebo co.
Laney 65W HCM
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm
Epiphone les paul jr vs
Dunlop 0,72 mm