Projekt TORONADO

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Pikus

Re: Projekt TORONADO

Příspěvek od Pikus »

Moleek píše:
woro90 píše:
Pikus píše:Tak bych měl na vás zkučenější dotaz. Nevíte, jak se změní zvuk, pokud zapojím dva humbuckery vůči sobě paralelně, oproti standartnímu zapojení, tedy do série?
Vyšší rezonanční frekvence, tj. jasnější zvuk, a slabší výstup.
Dva humbuckery nebo dvě cívky jednoho humbuckeru?
Já mám dojem, že dva humbuckery jsou standartě v mezipoloze zapojeny paralelně
no, právě že celé dva humbuckery
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak, dneska jsme udělali snad ten nejtěžší zákrok, kterého jsme se obávali... museli jsme provrtat celou kytaru desítkou vrtákem, aby šli protáhnou vodiče přes kytaru. Nakonec vše dopadlo dobře.

Dále jsme vyvrtaly otvory pro TOM kobylku a udělali rádius kolem těla i nahoře.

V checklistu nám tedy zůstává:
přippravit otvory pro uchycení krku
namořit a nalakovat kytaru
připevnit kobylku
zapojit elektroniku
přišroubovat krk
natáhnout struny
a konečně si zabrnkat.

a foto tady:
http://cizelu.galerie.cz/4610679-vyroba-kytary-toronado
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Zatím to vypadá luxusně. Máte na to i celkem slušný vybavení, to pak jde práce mnohem líp od ruky.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

J.J. píše:Zatím to vypadá luxusně. Máte na to i celkem slušný vybavení, to pak jde práce mnohem líp od ruky.
no, tu ležatou vrtačku, co tam můžeš vidět jsme před tím celou museli rozebrat, odrazit složit vyzkoušet, ale i tak se nám zasknul při vrtání posuv, takže jsme to vzali (resp. taťka, protože mi to nechtěl svěřit) na příklepovce se spirálovým vrtákem.

Na vyvrtání děr na kobylku jsme museli skočit vedle za sousedem, kterej má stojanovou vrtačku, protože, tak jako by voko v ruce jsme si na to netrumfli :D

akorát, stojanovou frézku budeme mít až na podzim, což jsem se dozvěděl až včera, takže to děda vyjel na ruční frézce... a děda, byť kytaru nikdy nedělal, vůbec bych to do něj neřek :D
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To bude kytara, ála vaří celá rodina.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Pikus

Příspěvek od Pikus »

J.J. píše:To bude kytara, ála vaří celá rodina.
jo jo... :D

Ale tak role máme celkem rozdělené:
děda - práce se dřevem
táta - poradce a práce se dřevem, když mu to děda svěří
teta - dovezení mahagonové fošny
já - designér, lakýrník, některé práce s plechama a elektronika kytary
soused - práce s plechy
:lol:

Tak to jsou role... skoro jako v podniku :D Jsem zvědav, jestli to trufne Stagg :D...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Pikus píše: Jsem zvědav, jestli to trufne Stagg :D...
Pokud se vám tam ještě nevloudí nějaká zásadnější chybka a pokud nebudeš nějak extrémně šetřit na elektronice, tak to stagg trumfne zcela určitě.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

J.J. píše:
Pikus píše: Jsem zvědav, jestli to trufne Stagg :D...
Pokud se vám tam ještě nevloudí nějaká zásadnější chybka a pokud nebudeš nějak extrémně šetřit na elektronice, tak to stagg trumfne zcela určitě.
tak elektronika mě vyšla asi na 3000Kč, takže by to nemuselo bejt nejhoší. Apokud to bude zlý, našetřím na elektrickou kytaru a potenciometry a snímače hodím tam
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Po dlouhý době přináším menší zprávu o stavbě...

V podstatě dva mějíce jsem ji šmirglem začisťoval (rádiusy, chyby po frézování) a brousil tak, aby se dala nalakovat. Momentálně je čerstvě namořená, protože samotná barva mahagonu mi přišla moc hnědá, tak jsem ji přimořil do červena. O víkendu půjde do laku a další víkend se skompletuje, natáhnou se struny a konečně bude kytárka hotová.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Naposledy upravil(a) Pikus dne 29.10.2010 11:55, celkem upraveno 1 x.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pikus píše:Tady jedna fotečka
no slušná prácička :) jen já by sem hlavu nabarvyl na černo . ale i tak to vypadá dost krutě :twisted:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Pikus

Příspěvek od Pikus »

core88 píše:
no slušná prácička :) jen já by sem hlavu nabarvyl na černo . ale i tak to vypadá dost krutě :twisted:
já bych jí nechal buď přírodní nebo jí vzal na červeno... ale takhle se mi to zatím líbí, takže s tím asi nic jinýho dělat nebudu
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Pikus píše:
core88 píše:
já bych jí nechal buď přírodní nebo jí vzal na červeno... ale takhle se mi to zatím líbí, takže s tím asi nic jinýho dělat nebudu
to by nebylo pekny ja myslel něco takovýho http://kytary.cz/ibanez-rg-1570z/HN110532/
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Smile

Příspěvek od Smile »

kazdopadne bejt to moje tak logo bachu jde dolu...:-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Pikus

Příspěvek od Pikus »

SmileCZ píše:kazdopadne bejt to moje tak logo bachu jde dolu...:-D
jo, to taky půjde... ještě nemám úplně vymyšlený, jak to udělat, aby to nebylo poznat, ale to se časem vyřeší :lol:
Pikus

Příspěvek od Pikus »

STATUSBAR 100%...

takže, asi před hoďkou jsem kytaru nastrunil, naladil zapojil do homemade TESLA zesíku a s hřejivým pocitem na srdci jsem zjistil, že hraje a k tomu všemu funguje vše tak, jak má (varitone, rozepínání,...)

Bohužel se tohoto momentu nedožil člověk, se kterým jsem stavbu začal a to můj děda, který předminulý týden zemřel na rakovinu...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak gratuluju. Nějaká ukázka bude? Nebo aspoň finální fotečky. Jinak to s dědou je smutný. Ber to tak, že takhle vždycky, když tu kytaru vezmeš do ruk, tak oživíš kus jeho práce a jeho odkaz tady v tý kytaře zůstane.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Až najdu kabel od foťáku, hodím sem foto finální verze. Už jsem si objednal kombíčko, takže, až mi přijde a já si tročku zvyknu na tu elektrickou kytaru, tak sem něco hodím. Zítra, až si to sedne, tak jí ještě seřídím, zkusím trošku snížit dohmat a pak bych mohl něco nahrát.

Jinak, jak jsi řekl o dědovi, tak přesně takhle to beru... je to pro mne nejcennější kytara (a věc) co jsem kdy měl a asi i co mít budu. Určitě ji nikomu dobrovolně nevydám...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak se bohužel objevili nepříjemné komlikace...

Když se dotknu strun (a to nezáleží na tom, jestli je nebo není uzemněná kobylka) nebo uzemněného plechu, kde jsou potncioetry a přepínače a nebo kovového rámečku snímačů, ozve se lupnutí, jakoby někde byla zemní smyčka. Teď jsem ji asi tři hodiny bezvýsledně hledal.

Pomůže, když zatáhnu tónovou clonu, ale řekl bych, že je to spíš tím, že se odfiltruje frekvence, na který je to lupnutí.

EDIT: Ještě mě teď napadlo, že by to mohlo být práve tím kovovým (a tedy vodivým) rámečkem na snímači, protože vodivá spodní část snímače je pravděpodobně spojena se stíněním kabelu, takže by tam ten rámeček mohl dělat zemní smyčku. Zítra ho zkusím sundat.

Máte někdo nějaké dálší nápady? Už jsem vyhodil varitone, přepájel celou elektroniku znova a teď je kytara v podstatě zapojená jako Les Paul, jen má navíc dva přepínače na rozepínání snímačů. Zítra mohu nakreslit schéma.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak jsem rámeček sundal a je to bez změny...
EDIT: Zapojil jsem snímač přímo na jack, ale i tak, když se dotknu kobylky, tak se ozve prasknutí... už si opravdu nevím rady... :(
Naposledy upravil(a) Pikus dne 23.10.2010 9:10, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“