Zvuk ala Jack White

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
60'Rock_N'_Roll

Re: Zvuk ala Jack White

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

nene..já sem vůbec nechtěl rejpat..mě se líbilo to pojmenování "westernový les paul"...trefný a mě se hned vybavilo, co tím myslíš..

Jinak ta kytara je fakt brilantní..mám zálusk na levnější.. :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Kupovat si celolubovou kytaru na prasečiny typu WS je podle mě dost nešťastné řešení. Ty kytary na to nejsou stavěné a hlavně bude dělat problém vazba. White ten svůj vrak má určitě vycpaný a řekněme si to na rovinu. Kupovat si takovou kytaru je na to opravdu škoda.

Podle mě má cenu spíš zvolit obecně kytaru s humbuckery. Vzhledem k tomu zvuku co používá je celkem jedno na co to hraje. Je to spíš o těch krabičkách a zesilovačích. Nehledě na to, že to stejně nebude takový problém nějakým způsobem replikovat. Zase tak něco extra ten zvuk není. Spíš naopak. :)) To je teda alespoň můj názor. Doufám že se na mě sesype velká kritika. :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
panedge

Příspěvek od panedge »

Není pravda,že s dvouma snímačema už to není lubovka-lubovka je prostě dutá celá a kolik tam je snímačů je jedno-podívej tohle je emperor,klasická lubovk a s dvouma snímačema http://kytary.cz/epiphone-joe-pass-empe ... neříkám,že si máš tuhle koupit,jen ukázka.Pololubovka už má v těle kus špalku a hraje jinak,zase to má výhodu v tom,že to nevazbí.Myslím,že důležitý bude to lampový kombo,jestli se chceš celkově posunout,tak bych se zameřil hlavně na celolampový kombo-bazar je dost nabitej,stačí se podívat,radil bych něco s vintage zkreslením(Laney VC30 je třeba výborný kombo za málo peněz)taky tam jsou dva tyhle Fendery http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... tum,prostě to chce trochu prolítnout
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Lenka

Příspěvek od Lenka »

woro90-1
No o zvuk z youtube se nesnažím, to bych opravdu ze svého komba asi dostala. Ono hraje na vyšší hlasitost dost příšerně hlavně co do zkreslení atd. Jinak zatím hezčí zvuk jsem neslyšela (a to si dovolím tvrdit jsem toho slyšela opravdu hodně) tak jsem snad ochotná zajít dostatečně daleko. Plus hlavně člověk se pořád učí, každopádně ten Big Muff si koupím určitě, takže jestli nabídka pořád platí tak mě prosím SmileCZ kontaktuj přes PM, nebo mi třeba napiš se, jak tě mám nejlépe kontaktovat já?

60'Rock_N'_Roll
Povídej!

Smrťokvítek
Ono nejde jen o ty WS, ale i o Jazz, Blues a nějaký ten šedesátkový rocknroll. A s tím, že ten zvuk není extra zásadně nesouhlasím, byť samořejmě jde o osobní preference, ale poslechni si to v pořádné kvalitě. Jak se zvuk té jeho kytary zakusuje do toho co leze s Pageova LP to je pro mě něco tak nádherného.

Každopádně něčemu podobnému jak to na co hraje u Raconteurs bych se rozhodně také nebránila. Plus by asi více obsáhla všechny hudební styly jako postpunk, alternativní, rocknroll, jazz,blues, punk atd., které mám ráda. Něco jako tohle http://www.audiotek.cz/product-42113-gr ... nniversary =)

Jinak po těch lampách se podívám, díky.
panedge

Příspěvek od panedge »

Hmm dobrej vkus-myslím tu parádu od Gretsche,možná by ti stačila i levnější(výroba v Korei myslím).Já mám tuhle a jsem furt hodně spokojenej http://www.audiotek.cz/product-42104-gr ... ody-walnut
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Lenka

Příspěvek od Lenka »

Ono i těch osmánct tisíc je na mě moc, na druhou stranu, kdybych si koupila efekt a kombo, zatím by to asi stačilo a hurá šětřit... Mimochodem, jak zní taková kytara na sucho? A nebylo by třeba lepší (jistější) koupit nějakou levnější (http://kytary.cz/axl-ae-820-wo/HN110813/) a osadit jí lepšími snímači?
panedge

Příspěvek od panedge »

Lenka píše:Ono i těch osmánct tisíc je na mě moc, na druhou stranu, kdybych si koupila efekt a kombo, zatím by to asi stačilo a hurá šětřit... Mimochodem, jak zní taková kytara na sucho? A nebylo by třeba lepší (jistější) koupit nějakou levnější (http://kytary.cz/axl-ae-820-wo/HN110813/) a osadit jí lepšími snímači?
Ta Axl z tvýho odkazu je pololubovka,já jen aby bylo jasno.NA sucho to zní hlasitějc než elektrika,ale jakože si to vezmeš místo akustiky tak to né.JAsně,že si můžeš koupit levnější,ale ten Gretsch je fakt dobrej,kdyby si bydlela někde kousek od Trutnova,klidně ti ji půjčím na vyzkoušenou :P

Jo a kdyby si chtěla přece jen pololubovku za málo peněz,můžu ti prodat svýho Fokuse,hrál jsem naní asi třikrát,nechal bych ji za 4 litry http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... ,16,!P,143
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

kravina...s lubovým gretschem hraju kazdý koncert...vychytal jsem tri postoje, kdy to vazbí...jinak absolutně nic...na kazdym koncertě..nikdy to problém nedělalo...takze mýtus o vauzení lubovky vyvrátit nemohu, ale z mé zkušennosti bych ho nepovazoval za zásadní... 8)
panedge

Příspěvek od panedge »

60'Rock_N'_Roll píše:kravina...s lubovým gretschem hraju kazdý koncert...vychytal jsem tri postoje, kdy to vazbí...jinak absolutně nic...na kazdym koncertě..nikdy to problém nedělalo...takze mýtus o vauzení lubovky vyvrátit nemohu, ale z mé zkušennosti bych ho nepovazoval za zásadní... 8)
Otázka je kolik zkreslení používáš,já s tím problém nemám taky,ale jedu maximálně overdrive a nesmím blíž jak metr k Voxu 8),podle mě když se tam napálí fuzz tak to vazbit bude
Naposledy upravil(a) panedge dne 30.09.2010 17:56, celkem upraveno 1 x.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

60'Rock_N'_Roll píše:takze mýtus o vauzení lubovky
Mýtus to není, ale stačí si vychytat pozice, ve kterých to hučí jako blázen a těm se vyvarovat. Ostatně kdyby to byl mýtus, proč myslíš že by vzniknul Telecaster a LP? :wink: A pochopitelně jsou dost omezené možnosti zkreslení a maximální hlasitost je tím také dost omezená. Ale pokud nehraješ s orchestrem nebo to nepálíš nějak extra nahlas, neměl by s lubovkou být problém. Mimochodem JW má svoji Kay skutečně zatlumenou.
termyx

Příspěvek od termyx »

nevim, jestli jste někdy slyšeli hrát jacka na jinou sestavu, než má původně...zní to totiž velmi velmi podobně...je to totiž v rukách

funkci splní víceméně každá vyhulená oldskůl lampička (třeba peavey classic), občasnej big muff a kytara s HB, případně hodně silnym singlem u kobylky..

paradoxně..vyhulený peavey classic nebo marshall bluesbreaker (pro příklad, že to fakt nemusí bejt fender ani silvertone) jsou zvukově blíž k charakteru zvuku JW než twin reverb s microampem..a dá se to parádně hrát s LP, SG, stratocasterem i pololubovkou..

spíš se tedy vyplatí dát o tři tisíce víc do komba, než do kytary...a mít tak peavey classic 30 za 9-10tisíc než bazarový crate V18 za nějakých 6tisíc, kytaru nedoporučuju konkrétně žádnou, protože tady je prodle mě podstatnější do čeho to píchneš..a kytara tedy zůstává čistě na tvé fantazii (jackovo kay lubovku milujeme všichni, ale lubovku se snímačem u krku je lepší dát do kolonky "možná někdy" do chvíle, než máš zařízené trochu všestrannější vybavení)

takže, lenko, nevim, odkud jsi, ale zajdi si pár kytar probrat do nějakého obchodu/ke kamarádum..etc/ vybírat kytaru podle toho, jak se z obrázku hodí k hudbě JW není šťastné..

a pokud nemáš nikoho zkušenějšího, kdo by šel s tebou, tak stačí napsat odkud jsi a on už se tě tady někdo ujme, protože tady na fóru máme, víceméně, celorepublikové zastoupení :lol:
to a to a za chvíli zas tohle
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

termyx píše:nevim, jestli jste někdy slyšeli hrát jacka na jinou sestavu, než má původně...zní to totiž velmi velmi podobně...je to totiž v rukách
Svatá pravda.
termyx píše:spíš se tedy vyplatí dát o tři tisíce víc do komba, než do kytary...
Nebo se na kombo i kytaru vybodnout a nejdřív si koupit ten fuzz a zkusit to nakroutit na stávající sestavě, což by při tomto stylu hraní neměl být problém.
termyx píše:a pokud nemáš nikoho zkušenějšího, kdo by šel s tebou, tak stačí napsat odkud jsi a on už se tě tady někdo ujme, protože tady na fóru máme, víceméně, celorepublikové zastoupení :lol:
Zvlášť jakožto dámy se tě někdo ujme, takových tu máme jen několik a spousta pánů se je snaží neustále oslňovat. V tom máš výhodu, jen se pak musíš umět příliš aktivního "odborného asistenta" zbavit :D (Praha, Litoměřice a okolí, jsem těžce zadaný, rád pomůžu)
Lenka

Příspěvek od Lenka »

Ahoj,

už jsem se rozhodla, že hlavně půjdu do toho efektu a lampy a kytaru odložím na později. Efekt Big Muff a lamu třeba tuhle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum, co vy na to?

A doplňující otázka, vydrží tohle kombo na delší dobu? Tím myslím hlavně do budoucna, až se moje nároky na kvalitu zvuku zvýší, až budu hrát ve větším prostoru/ve zkušebně a podobně? Díky.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Lenka píše:Ahoj,

už jsem se rozhodla, že hlavně půjdu do toho efektu a lampy a kytaru odložím na později. Efekt Big Muff a lamu třeba tuhle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum, co vy na to?

A doplňující otázka, vydrží tohle kombo na delší dobu? Tím myslím hlavně do budoucna, až se moje nároky na kvalitu zvuku zvýší, až budu hrát ve větším prostoru/ve zkušebně a podobně? Díky.
tohle kombo ti vystačí na jakejkoliv prostor - navíc i kvalitativně a zvukově je dobrý
howg :lol:
edit: ještě z vlastní zkušenosti doporučím Fender PRO junior - zvukově podobný charakter a za podobnou cenu - otázka tvého ucha co se ti bude líbit víc...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Lenka

Příspěvek od Lenka »

Mimochodem ten Fender PRO junior zní skvěle, ale možná jenom proto, že jsem našla mnohem kvalitnější demo.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Lenka píše:Mimochodem ten Fender PRO junior zní skvěle, ale možná jenom proto, že jsem našla mnohem kvalitnější demo.
chce to vyzkoušet naživo - ty dema nic moc neřeknou - ideálně vedle sebe ale neni to podmínkou - osobně mám trochu blíž k Pro juniorovi ale jsou to srovnatelná komba
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
panedge

Příspěvek od panedge »

MrB14ck píše:
Lenka píše:Mimochodem ten Fender PRO junior zní skvěle, ale možná jenom proto, že jsem našla mnohem kvalitnější demo.
chce to vyzkoušet naživo - ty dema nic moc neřeknou - ideálně vedle sebe ale neni to podmínkou - osobně mám trochu blíž k Pro juniorovi ale jsou to srovnatelná komba
Trošku bych nesouhlasil,Fender Pro Junior bezva kombo,ale je to jenom 15W oproti 30W u Peavy,což by nebyl zas takovej rozdíl do tý doby,než by slečna Lenka chtěla hrát s kapelou a ve zkušebně a to už by pak problém být mohl.Takže vzhledem k budoucím nárokům,bych určitě volil Peavy classic.Myslím,že za tu cenu budeš hodně spokojená.K tomu big muff hele a nazdar 8)
Lenka

Příspěvek od Lenka »

Ohhhh yeah. Jdu zařizovat big muff a pak to kombo a uvidím.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

S tím zvukem ala Jack White se nějak roztrhl pytel. Před pár týdny to řešil uživatel tu z fóra: Jimm.ik . Zkus mu napsat zprávu s dotazem, jak dopadl.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

panedge píše:
MrB14ck píše:
Trošku bych nesouhlasil,Fender Pro Junior bezva kombo,ale je to jenom 15W oproti 30W u Peavy,což by nebyl zas takovej rozdíl do tý doby,než by slečna Lenka chtěla hrát s kapelou a ve zkušebně a to už by pak problém být mohl.Takže vzhledem k budoucím nárokům,bych určitě volil Peavy classic.Myslím,že za tu cenu budeš hodně spokojená.K tomu big muff hele a nazdar 8)
Pro Junior zkušebnu rock and rollové kapely určitě uhraje a i zvukově je vhodnější. Tedy to je můj pocit.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“