Pitch shifter efekt

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
dfleischer

Pitch shifter efekt

Příspěvek od dfleischer »

Zdravim,poslední dobou řešim podlaďování kytary o 1/2 - 1 tón. Jelikož mam kytaru s floydem a se zámkama,je docela problém to přeladit. Kytaru pro každý ladění zvlášt nemám,a tak sem chtěl skusit nějaký pitch-shift efekt. Koukal sem se po netu jestli nenarazim na nějakej co to umí a našel jsem Morpheus DropTune, jenže tenstojí 5k a jelikož mam rozpočet + - litr,rozhoduju se mezi Behringerama US600 a FX600. Vim že umí i chorus,delaj,flanger,a kdesi cosi...mě ale jde pouze jenom o ten pitch shfter a tak sem se chtěl zeptat Vás zkušených co ste s nějakou touhle krabičkou přišli do styku ,jestli by účel splnila. 8) uff,snad sem se vyjádřil tak aby jste to odemě jakožto vidláka pochopili i vy študovaní :twisted:
panedge

Re: Pitch shifter efekt

Příspěvek od panedge »

Jestli čekáš,že šlápneš na krabičku a budeš hrát v klidu o půl tónu níže,tak se mýlíš.Takováhle krabice ti sníží o oktávu nebo nahoru,nebo nějakej detune rozladění,ale standarně ti to jiný ladění neudělá.Navíc to většinou umí jenom jeden tón,takže nemůžeš hrát třeba akord nebo dva tóny najednou který ti to někam posune.Musíš mačkat všechno přesně,jinak se to nechytá a zvlášť u krabiček za litr,který maj ještě jiný funkce.Nejlepší je buď koupit ještě jednu kytaru,nebo perfektně umí to co ty hcceš kytara Line6 VariaX,kde zmáčkneš čudlík a dáš si tam ladění jaký chceš,ale stojí asi 30krát víc než ten Behringer :mrgreen:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

A víš to jistě?? Já viděl ten Morpheus na živo a fakt to bylo že "zmáčkneš čudlík a celá kytara se ti podladí"...dokonce ten Behringer US600 za 1200,- to umí (důkaz viz. video) ale jenom by mě zajmalo jestli to zvládne i ten FX600 za 700,- a v jaký kvalitě,a jestli to zvládne i o půl tonu...prostě se ptám těch který to vyskoušeli
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

dfleischer píše:A víš to jistě?? Já viděl ten Morpheus na živo a fakt to bylo že "zmáčkneš čudlík a celá kytara se ti podladí"...dokonce ten Behringer US600 za 1200,- to umí (důkaz viz. video) ale jenom by mě zajmalo jestli to zvládne i ten FX600 za 700,- a v jaký kvalitě,a jestli to zvládne i o půl tonu...prostě se ptám těch který to vyskoušeli
Morpheus to zvládá, ale Boss a Behringer už zní jako rozladěná kytara (v akordech).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten behringer to umet nebude, ten morpheus ma mnohem lepsi prevodniky a algoritmus, takze zni v pohode i pri hrani vice tonu. behringer bude skvrcet a znet blbe podobne jako normalni whammy. samotnyho me zajima jak velka tam bude latence, podle uzivatelu uplne minimalni.

jinak neco takovyho umi i ring thing od EHX ale nazivo jsem ho jeste taky neslysel. z videi zni super!

jinak k tvymu problemu - pokud to je o 1 ton maximalne tak bych to resil podladenim o ten jeden ton a kapodastrem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DropTune je jeden z mála shifterů, které tohle opravdu umí a umí to dělat slušně.

U Ring Thing si nejsem jistý, jestli to bude umět dělat úplně čistě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“