Zvuk ala Jack White

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
panedge

Re: Zvuk ala Jack White

Příspěvek od panedge »

mmjuz-a uhraje ji i s čistým zvukem,nebude to bude kreslit ?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

mmjuz píše:S tím zvukem ala Jack White se nějak roztrhl pytel. Před pár týdny to řešil uživatel tu z fóra: Jimm.ik . Zkus mu napsat zprávu s dotazem, jak dopadl.
No, ještě s tím přijdu já ]:->
Za poslední cca měsíc jsem si nějak našel cestu k White Stripes :D
(jenže já nemusím mít totožnej zvuk, mě bohatě vyhovuje ten můj rockovej lampáček... a ani nepotřebuju slide, ukloužu to prstama... na takový to domácí žvejkání dostatečnej požitek a nemusím ladit do open ladění)
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Já teda ten zvuk hledám už asi rok, ale standardně na něj nehraju, mám trochu jinej..ikdyž pravda, akustiku mám do Open G a hraju na ní jen se slidem :oops:
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

panedge píše:mmjuz-a uhraje ji i s čistým zvukem,nebude to bude kreslit ?
Snad bys nechtěl z 15W mrňavého lampáčka tahat čistý zvuk?? Pokud myslíš čitým zvukem to samé co já, tak to snad ani Pro Junior neumí. Hlavně umí ten správně nakřáplý a špinavý, vhodný pro starý rock and roll, či blues.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 30.09.2010 20:44, celkem upraveno 2 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Sadam.S píše:
mmjuz píše:S tím zvukem ala Jack White se nějak roztrhl pytel. Před pár týdny to řešil uživatel tu z fóra: Jimm.ik . Zkus mu napsat zprávu s dotazem, jak dopadl.
No, ještě s tím přijdu já ]:->
Za poslední cca měsíc jsem si nějak našel cestu k White Stripes :D
(jenže já nemusím mít totožnej zvuk, mě bohatě vyhovuje ten můj rockovej lampáček... a ani nepotřebuju slide, ukloužu to prstama... na takový to domácí žvejkání dostatečnej požitek a nemusím ladit do open ladění)
Podobné zvuky má spousta psychobilly kapel, ke kterým má White docela blízko. Napadá mě třeba The Cramps, nebo Batmobile a podobné. Většinou mají lubovky s PAF snímači. Ale není nad improvizaci a vlastní témbr.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mmjuz píše:Ale není nad improvizaci a vlastní témbr.
A vo- votom to jé! Nemá smysl kopírovat nějaký zvuk do posledního detailu, stejně k tomu chybí identický styl hraní a i pak tomu chybí to hlavní - originalita a něco ze sebe.
panedge

Příspěvek od panedge »

mmjuz píše:
panedge píše:mmjuz-a uhraje ji i s čistým zvukem,nebude to bude kreslit ?
Snad bys nechtěl z 15W mrňavého lampáčka tahat čistý zvuk?? Pokud myslíš čitým zvukem to samé co já, tak to snad ani Pro Junior neumí. Hlavně umí ten správně nakřáplý a špinavý, vhodný pro starý rock and roll, či blues.
Co já chci není podstatný,ale slečna uvedla,že do budoucna che hrát i s kapelou a ve zkušebně a chce aparát,kterej i do budoucna umožní trochu univerzálnosti-proto říkám,že 30W kombo bude lepší.Za rok ji napadne,že bude hrát s kapelou,kde bude čistá pasáž a s 15 Fenderem se může jít klouzat.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Lenka

Příspěvek od Lenka »

Díky moc všem, myslím že mám vybráno. Jenom bych chtěla zdůraznit, že v nadsáze je mi jedno na co hraje Jack White a white stripes jsou mi ukradení, ale brala jsem to tak, že někdo chce hrát metal, tak si vybere kytaru i kombo podle toho předpokladu. Stejně jako někdo kdo chce hrát punk, britské kytarovky a podobně, já chtěla poměrně konkrétní zvuk a ten zvuk vycházel v nejlepší podobě z Whiteově kytary, tak to bylo nejjednoduší co do připodobnění.
Petr

Příspěvek od Petr »

Tohle je docela zajímavej článek k tématu (-:
http://www.dolphinmusic.co.uk/article/1 ... ipes-.html
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Petr píše:Tohle je docela zajímavej článek k tématu (-:
Moc k tématu to není, protože se řeší trochu jinej sound - dutá kejtra Kay z padesátek, kterou Jack dostal jako odměnu za stěhování lednice. :wink: Nevim, čim konkrétním by to šlo nejlíp napodobit, ale šel bych po (polo?)lubovce s humbuckerem u krku. Ty aparáty z odkazu by docela seděly.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Kamahl píše:
Petr píše:Tohle je docela zajímavej článek k tématu (-:
Moc k tématu to není, protože se řeší trochu jinej sound - dutá kejtra Kay z padesátek, kterou Jack dostal jako odměnu za stěhování lednice. :wink: Nevim, čim konkrétním by to šlo nejlíp napodobit, ale šel bych po (polo?)lubovce s humbuckerem u krku. Ty aparáty z odkazu by docela seděly.
právě tohle moc dobře napodobit nejde - ale pokud člověk nechce bejt kopírák tak musí stačit řádně ostrá kytara - nejlíp vintage snímače s vyšším výstupem - nedávno sem hrál na epiphone LP jr(ještě ta dřevěná korea :lol: ) kterej byl osazen lindy fralin 10% overwound P90 snímačem - sakra to mělo koule :twisted:
hodí se singly nebo p90 který produkujou při vysoukým zkreslení takovej ten zvláštní "bordel" nevim jak to popsat ale to je jeden z hlavních důvodů proč miluju zvuk jednocívkovejch snímačů...
dál to chce pořádnou očouzenou lampu (originalitě se meze nekladou) a nějakej slušnej FUZZ - občas i sám čumim co leze z toho mýho equipu kterej mě nestál dohromady ani 15t :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“