Výkonostní rezervy
Pravidla fóra
Výkonostní rezervy
Ano vím že při kombinaci hlavy a boxu musí být výkonostní rezerva....ale kolik? Je jasné že když je 50W hlava, tak box 100W bude stačit.....ale kolik byste doporučoval rezervu k 350W (hybridní) hlavě? Box 400W nebo si mám připlatit na 500W??
Díky za doporučení
Díky za doporučení
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
No tak když je to hybrid, tak koncový stupeň je tranzistor, proto tam nemusí být taková rezerva jako u celolampy, ale přecejenom raději to pětikylo. Taky záleží jaký jsou to repráky,páč nějakej levnej nevydrží to, co má napsaný.
Jinak co máme dělaný aktivný odposlechy, tak jsou 120W a reprák 200W. Basák má taky 120W s 200W reprákem .... elektrotechnik nám říkal, že minimální rezerva by měla být polovina výkonu zesilovače (zesilovač 100W -> reprák alespoň 150W).
Já mám k 120W lampě 400W box s Celestionama.
... jak tak na to koukám, tak všechno máme 120W
Jinak co máme dělaný aktivný odposlechy, tak jsou 120W a reprák 200W. Basák má taky 120W s 200W reprákem .... elektrotechnik nám říkal, že minimální rezerva by měla být polovina výkonu zesilovače (zesilovač 100W -> reprák alespoň 150W).
Já mám k 120W lampě 400W box s Celestionama.
... jak tak na to koukám, tak všechno máme 120W
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
No nechtěl jsem to napsat přímo aby to nějak neovlivnilo reakce, ale mluvím o zesilovači Hartke 3500 a ten box je Ampeg SVT 410HLF 
Je možný že kdybych používal efekty (který ještě zesilují signál), tak bych potřeboval výkonější box?? Nechci do toho zbytečně vrážet prachy...
Ale zase když rezerva min polovina zesilovače, tak to je i těch 500W málo co
Ale bylo by to dobrý protože řeším dilema jakej box a tenhle je prej přitom uplně super...takže bych to měl vyřešený...
Je možný že kdybych používal efekty (který ještě zesilují signál), tak bych potřeboval výkonější box?? Nechci do toho zbytečně vrážet prachy...
Ale zase když rezerva min polovina zesilovače, tak to je i těch 500W málo co
Ale bylo by to dobrý protože řeším dilema jakej box a tenhle je prej přitom uplně super...takže bych to měl vyřešený...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
To je pochopitelný...já bych si nevzal box s menším výkonem než je zesilovačvenca.k píše:kamos ma na tranzistor 450w box s vykonem 300w+ horna a hraje na to na koncertech, ale musis si hlidat volume.
efekty sice zesilují signál, ale pouze výstupní z nástroje. výkon zesilovače je pořád stejnej, zvýší to hlasitost, protože zesílíš jenom signál z nástroje..KIWI píše:No nechtěl jsem to napsat přímo aby to nějak neovlivnilo reakce, ale mluvím o zesilovači Hartke 3500 a ten box je Ampeg SVT 410HLF
Ale zase když rezerva min polovina zesilovače, tak to je i těch 500W málo co![]()
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
moc pěkná bedínka neměl bys lepší GALLIEN-KRUEGER zesík ,cena je přibližně stejná ...v podstatě nemám nic proti Hart ,,jen mě to na padlo páč to znám v téhle kombinaci...
jinak 350w na 500w bednu nemůžeš odpárat nic teda pokud ti sedí ohmy..
jinak 350w na 500w bednu nemůžeš odpárat nic teda pokud ti sedí ohmy..
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
Odpálit určitě ne - právě jestli to nebude 350W do 500W málo. Ale už jusem ten dotaz zavedl i v jinym forum a tam jsem se dozvěděl že e jto prakticky akorát.
Z GK mi žádný zesák nesedí - jak výkonem, cenou, schopnostmi. Ten Hartke je pro mě uplně ideální...
Z GK mi žádný zesák nesedí - jak výkonem, cenou, schopnostmi. Ten Hartke je pro mě uplně ideální...
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je skutečně akorád... známej má 350W teda čistě tranzisotr a repro má 450W + hornu.... vím, že jsme se jednou bavili nad pivem nad výkony a tak a on říkal, že rezerva by měla být u tranzistorů více jak 30% a u lamp více jak 50% ... nevyznám se v tom tolik, ale jestli je to hybrid, tak 500W je uplně fklidu... a řekl bych, že rozhodně nebudeš mít problém repra vybudit, tak aby hráli naplno...
Jinak to už je pěkný aparát
tak užívej ve zdravy a ať ti to duní 
Jinak to už je pěkný aparát
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Ještě ho nemám, ale to Harkte bude a ten bo snad jednou (ale pozděj) taky...Isachs píše:Tohle je skutečně akorád... známej má 350W teda čistě tranzisotr a repro má 450W + hornu.... vím, že jsme se jednou bavili nad pivem nad výkony a tak a on říkal, že rezerva by měla být u tranzistorů více jak 30% a u lamp více jak 50% ... nevyznám se v tom tolik, ale jestli je to hybrid, tak 500W je uplně fklidu... a řekl bych, že rozhodně nebudeš mít problém repra vybudit, tak aby hráli naplno...
Jinak to už je pěkný aparáttak užívej ve zdravy a ať ti to duní