Mid vs. Midi

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Mid vs. Midi

Příspěvek od pupack »

Prosim zkusenejsi o radu. Mam software ve kterem si nahraju midi zaznam (klasika, noty, délka atd) tento soft mi to vygeneruje jako soubor s priponou *.midi

Problem mi nastane v momente, kdy chci importovat tento midi zapis na vsti do Reaperu. Prvni vec, Reaper umi otevrit jen soubor s priponou *.mid . Tudiz puvodni soubor prejmenuju a zkratim priponu na MID.

Jenže kdyz pak tento soubor hodim do Reaperu tak je dost rozhozenej co se delky not a rytmu týká.

Zadny konvertor z midi na mid jsem nenasel.

Tudiz dotaz. Co s tim? JE vubec realny rozdil mezi soubory mid a midi a jak to resit? nebo je to jen chyba reaperu ze to rozhodi?

Diky za namety.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Mid vs. Midi

Příspěvek od Wohma »

mid je jen tripismenna pripona od midi, podobne jako htm a html - nemel by mezi tim byt vubec zadny rozdil. Zkus to otevrit v jinem softwaru, jestli proste ten soubor neni tak zapsany (spatne).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:mid je jen tripismenna pripona od midi, podobne jako htm a html - nemel by mezi tim byt vubec zadny rozdil. Zkus to otevrit v jinem softwaru, jestli proste ten soubor neni tak zapsany (spatne).

áha s tou zkrácenou verzí přípony jsem to chtěl slyšet, už vim že problém bude zřejmě v Reaperu protože jsem ted zkusil obyčejný Win Media Player a ten mid prehraje spravne. Díky za info.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Amid

Příspěvek od Amid »

Nezná někdo náhodou nějaký freeware konvertor který umí převést MID do MP3?

Našel jsem tohle, ale ta cena se mi zdá přehnaná.
http://www.swprodej.cz/cz/katalog/audio ... converter/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pro konverzi potřebuješ zvukový generátor, který ti z MIDI dat vyrobí AUDIO data. Ta se pak teprve dají enkódovat do MP3.

Čili máš tam vlastně za tu ticku několik programů naráz. Můžeš si ale vystačit s freeware aplikacemi, akorát (pokud neexistuje něco podobného zadarmo) to budeš dělat "na několikrát":

- přehrát MID(I) soubor a současně nahrát jako audio (WAV)
- konvertovat WAV na MP3

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Amid

Příspěvek od Amid »

Našel jsem nějakou trial verzi MID to MP3 convertoru, ale ta tvalita toho převedeného souboru do MP3 je mizerná: velmi špatná kvalita zvuku(šum, brum bordel, prostě všechno co tam nemá být), rytmus bubnů je zpřeházený, zní úplně jinak než by měly.

Měl jsem tam jenom bubny, rači ani nechci vědět, jak by to znělo kdybych tam byly další nástroje...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Amid: Doporuřuji si načíst něco málo o formátu a protokolu MIDI, třeba tady:
http://en.wikipedia.org/wiki/Musical_In ... _Interface

Zjednodušeně řečeno - MIDI jsou pouze informace pro nástroj (neobsahují zvuk): nota zapnuta, nota vypnuta, volba banku apod. Takže převod bude přesně odpovídat comu, co za SW synt máš ve svém PC k disposici, o kvalitě (zápisu) původního MIDu ani nemluvě - opět malounko zjednodušeno.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“