Apec ala maidni
Pravidla fóra
Re: Apec ala maidni
Ja som furt hovoril, že je šumák, čím aparát kreslí, či dióda, prebudená lampa, alebo digitál ... dôležité je to, ako to znie a či sa to dá použiť pre hranie. Ale furt sa nájde kopec takých, čo zachytia info, že vec kreslí niečím iným ako lampou, a hneď to musí byť zlé, počujú v zvuku rušivé veci atď ... Niektoré verzie JCM-800, JCM-900 a aj preamp JMP-1 kreslia diódami a hrá to ako má, a hráči svetového mena (Iron Maiden a mnoho iných) tým nepohŕdajú na rozdiel od všeznalých majstrov riešičov z obývačiek. Carvin robí preamp Tone Navigator ... kreslí to tiež polovodičom, a hrá to dobre, dokonca na to hrá sám Frank Gambale, a v pohode. Vox Valvetronics je digitál kombinovaný s malou lampou a hrá to fajn, Gerstner z Helloweenu cez to hrá na koncertoch aj na nahrávkach. Edguy hrali kedysi cez V-Ampa, ktorý by si tu väčšina nekúpila ani ako cvičítko, a šlo to pekne... A tak ďalej ... pomaly mi to tu príde ako diskusné fórum audiofilov, čo sa idú hádať o tom, ktorý reprokábel im urobí menej skreslenia vo zvuku 
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
M/B Mark V nabízí přepínání mezi diodovým a lampovým zkreslením. A že by tam byl kvalitativní rozdíl, to ani omylem. Charakter zvuku se trochu samozřejmě změní, ale jestli k lepšímu či k horšímu, to je subjektivní otázka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak se hlavně neposer, všichni tady nemají ING. z elektrarain píše:Co to meleš za koko*iny? Jakýma diodama kreslí SINGL ???Fade píše:Diodami kreslí i Singkle Rectifier a zvuk má dobrý. Stejně tak Dual, Triple, Laboga a jiné. Tam jde jen o to, jaký zvuk požaduješ. U té JCM900 je to do značné míry vyčítáno kvůli tomu, že všichni chtějí levného Marshalla a když se podívají a vidí tam diody, které drahé, staré Marshally nemají, tak už jim to začíná znít jinak. Neříkám, že to tak je ve všech případech. Take it ízy, vyzkoušej a uvidíš.Já se snad pose*u, to jsou zas kydy ...
![]()
No, jsem si ulevil tak k věci. V dobrých rukou hraje i 900 s diodama dobře, chce to vyzkoušet, ale pokud neumíš hrát ani 110% plnolampovácelolampa tě nezachrání.
Omlouvám se všem, které jsem mystifikoval. Viděl jsem tam diody a nedošlo mi, že to jen usměrňuje. Já hraju a nerýpu se v součástkách. Když třeba přepnu na Vintage mód na svém Rockwellu, tak se sepne zpětná vazba a to absolutně netuším co se tam vevnitř děje. Vím jen, že zvuk je teplejší, zpevněnější, zpěvnější a na low gainu to krásně chroupe. To mi stačí
Hlavní co jsem tam napsal je, že je jedno čím to kreslí pokud se ti to líbí, a proto nechápu oblíbené zatracování devítikila s diodami.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
real_dead_one
stejně tak volitelné jako třeba u té zmíněné Mesy recto (jen daul a triple teda...). To, jestli je usměrňovač lampový nebo solid state není určitě známka nějaký vyšší/nižší třídy, je to prostě věc, která ovlivňuje charakter zvuku aparátu... Nedovedu si představit některé vintage apce bez lampového rectifieru, stejně tak si nedovedu představit moderní aparáty jinak než se solid state rectifierem, ikdyž tam je to docela diskutabilní, protože ty vysokowatážní monstra se stejně málokdy dostanou do hlasitostních vod, kdy by se ten rectifier nějak brutálně na zvuku projevoval ikdyby byl lampový... u lampového rectifieru jde především o "sag" a ten se děje až při docela vyhuleném aparátu... takový sag je myslím pro moderní styly naprosto nepoužitelná věc, vintagisti si na něm ale zase naipak frčí 
Naopak diody v devítikilu - to je prostě jako šoupnout si před lampový aparát solid state krabičku... což ale spousta lidí dělá a nenadává. Fakt je prostě důležité, jak to hraje a ne jak je to udělané
Naopak diody v devítikilu - to je prostě jako šoupnout si před lampový aparát solid state krabičku... což ale spousta lidí dělá a nenadává. Fakt je prostě důležité, jak to hraje a ne jak je to udělané
cau muzikanti, jakej je váš názor ohledně provozování jcm 900 (tý 50W verzi doma) , dá se to nějak šikovně nastavit na pokojovou halsitost a jak to bude pro představu dyžtak hrát (a eventuelně jakej box k tomu?)
mark V nabizi prepnuti mezi lampovym a diodovym usmernovacem, ne zkreslenimNero píše:M/B Mark V nabízí přepínání mezi diodovým a lampovým zkreslením. A že by tam byl kvalitativní rozdíl, to ani omylem. Charakter zvuku se trochu samozřejmě změní, ale jestli k lepšímu či k horšímu, to je subjektivní otázka.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, jak psal qwer byly to jen příklady aparátů, které to umějí. Není důležité, že umí i lampu.real_dead_one píše:u labogy je to volitelné !!!!
Skervesen 4AP Custom Shop
+ je mi jasný, že to nebude znít tak, jako kdyby byly vybuzený lampy...jen mi jde o to jestli ybch si na to vůbec doma zahrál a jestli yb to i při tý malý hlasitosti znělo líp než trandákhumpl píše:cau muzikanti, jakej je váš názor ohledně provozování jcm 900 (tý 50W verzi doma) , dá se to nějak šikovně nastavit na pokojovou halsitost a jak to bude pro představu dyžtak hrát (a eventuelně jakej box k tomu?)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jsem to vůl, chtěl jsem napsat usměrňovač, napíšu zkreslení - nějak mě tahle diskuze mate.Kinx píše:mark V nabizi prepnuti mezi lampovym a diodovym usmernovacem, ne zkreslenimNero píše:M/B Mark V nabízí přepínání mezi diodovým a lampovým zkreslením. A že by tam byl kvalitativní rozdíl, to ani omylem. Charakter zvuku se trochu samozřejmě změní, ale jestli k lepšímu či k horšímu, to je subjektivní otázka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No hele běžně lidi hrajou i na 50W komba doma a nestěžujou si, tak yb to neměl bejt problém dle měhumpl píše:+ je mi jasný, že to nebude znít tak, jako kdyby byly vybuzený lampy...jen mi jde o to jestli ybch si na to vůbec doma zahrál a jestli yb to i při tý malý hlasitosti znělo líp než trandákhumpl píše:cau muzikanti, jakej je váš názor ohledně provozování jcm 900 (tý 50W verzi doma) , dá se to nějak šikovně nastavit na pokojovou halsitost a jak to bude pro představu dyžtak hrát (a eventuelně jakej box k tomu?)
Podle mě to ukrotíš... a přinejhorším si pořídíš výkonovou brzdou/power brake/attenuator/dummy load
()
A líp než tranďák to hrát bude určitě
()
A líp než tranďák to hrát bude určitě
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
humpl: pokud bys měl aparát se smyčkou, tak je i možnost dát do tý smyčky volume krabičku a stáhnout to zesílení smyčky na hodnotu <1 - pak to funguje tak, že můžeš vytavit preamp -> ve smyčce se to sníží -> a můžeš vytavit i konec... ale osobně to vyzkoušený nemam 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Hm, to bych moh vyzkoušet, co 
tohle dost dobre nemuze fungovat. vytaveny PA = overdriven PA. To znamena, ze do PA se musi hodit signal s urcitou P-2-P hodnotou. Pokud je ta hodnota mensi, tak ten konec nemuze kreslit. Ta volume krabka prave snizuje hodnotu signalu z pre-ampu ... takze ten nebude stacit na vybuzeni konce ...Stanley06 píše:humpl: pokud bys měl aparát se smyčkou, tak je i možnost dát do tý smyčky volume krabičku a stáhnout to zesílení smyčky na hodnotu <1 - pak to funguje tak, že můžeš vytavit preamp -> ve smyčce se to sníží -> a můžeš vytavit i konec... ale osobně to vyzkoušený nemam
priklad - rekneme, aby se koncova lampa dostala do OD, musi videt na vstupu 30V p-2-p (konec 2xel84, 2x6v6, pro velke lampy je ta hodnota samozrejme vetsi). Preamp to tam dostane pri plne hlasitosti. Jakmile ale zacnu snizovat pomoci volume krabky signal z preampu - rekneme treba na 15V, tak takovy signal nema sanci vybudit PA, protoze ten potrebuje min. 15V ... Tohle se muze lehce promitnout do hodnot pro FX-loop, kde ty hodnoty jspo nekde na urovni stovek mA ... recovery v FX-loop ma za ukol dostat ty fx friendly hodnoty zpatky na hodnotu, ktera je schopna vybudit PA.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
lunchie: jasny... ja to spis myslel (ale zapomnel napsat) tak, že když si máš doma nastavit hlasitost na 50W lampě, tak je to u některejch aparátů otázka desetin milimetru nastavení otočení volume poťáku, a tím co jsem psal se ti "zmenší citlivost" toho volume poťáku 
St.Anley Tube Amps
stanley - ja jen to chtel upresnit ... 
Moc dík chlapi za rady - že jsou i takový fígle, to jsem nevěděl stanly
....jinak ohledně bedny by jste mi doporučili spíš 1X12 nebo 2X12 ...je mi jasný, že by byla lepší asi 1X12, ale co jsem čet, tak to nemá takovej tlak a do budoucna by 2X12určitě na konzerty byla lepší a taktéž už se mi asi dlouho nepovede mít takovej obnos, abych mohl koupit i 2X12 
Tak můžeš mít i 1x12+1x12 časem
Miniaturizace fullstacku
:D
Stejně tak si můžeš koupit 2x12 a zapojit jen jeden reprák, pokud ti vyjde impedance...
Stejně tak si můžeš koupit 2x12 a zapojit jen jeden reprák, pokud ti vyjde impedance...
...to sjem vůbec nevěděl, že se dá zapojit jenom jeden reprák u 2X12....jak je to prosimtě s tou impedancí, aby mi "vyšla"?Sadam.S píše:Tak můžeš mít i 1x12+1x12 časemMiniaturizace fullstacku
:D