CHILDREN OF BODOM

Vše o kapelách a hudebnících ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to je vůl :D:D

ne, oni ti studenti nejsou :D oni se tou vraždou akorát nechali inspirovat ve psaní textů a podobně
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Dark Axel píše:to je vůl :D:D

ne, oni ti studenti nejsou :D oni se tou vraždou akorát nechali inspirovat ve psaní textů a podobně
Delal sem si legraci :lol: Jelikoz sem videl v TV Slipkot, tak nevim, jestli se nevydavaj jako ze sou ti mrtvi studenti :lol: Ale chapu, jejich tvorba je asi plna lasky a porozumneni, proto ta inspirace ve vrazdach. :D
Jo a vul sem :lol:
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

jezero Bodom - Bodomské vraždy

Bodomské vraždy, nechvalně proslulá trojnásobná vražda, se udála v jižním Finsku v roce 1960 u jezera Bodom ve městě Espoo, asi 22 km západně od Helsinek. V noci 4. června 1960 tábořili čtyři mladí lidé na břehu jezera, když neznámý vrah tři z nich zabil nožem a čtvrtého zranil. Jediný přeživší, Nils Gustafsson, poté žil normálním životem až do roku 2004, kdy se stal sám po čtyřiačtyřiceti letech podezřelým. V říjnu 2005 byl pak okresním soudem s konečnou platností osvobozen. Bodomské vraždy byly a jsou velmi diskutovaným tématem ve finských médiích a v případě, že se objeví nová informace nebo teorie, dostávají se obvykle opět na první stránky novin. Oběti

1. Maila Irmeli Björklund, 15 let
2. Anja Tuulikki Mäki, 15 let
3. Seppo Antero Boisman, 18 let
4. Nils Gustafsson, tehdy 18 let, jediný přeživší, roku 2004 zatčen, propuštěn 2005. Shledán nevinným.

Teorie

Zhruba 12 let po vraždách - mezi 3. a 6. června 1972 - napsal jistý sebevrah ve svém dopise na rozloučenou, že to byl on, kdo spáchal Bodomské vraždy. 4. června 1960 pracoval ve stánku poblíž jezera a prodal obětem limonádu. Obecně se o něm vědělo, že neměl rád lidi, co v okolí jezera tábořili. Policejní vyšetřování nicméně dokázalo jeho nevinu a zjistilo sebevrahovo alibi (v době spáchání vražd spal doma se svou ženou, která to potvrdila). V roce 2003 profesor Jorma Palo publikoval knihu se svou teorií. Roku 1960 Palo pracoval jako doktor v nedaleké nemocnici. Krátce po vraždách ošetřil velmi podezřelého muže. Byl to Němec Hans Assmann, který v té době pracoval jako agent Západního Německa. Podle Pala stála za nedostatečným vyšetřováním Assmanna diplomatická kamufláž. Policie toto vyvrátila s tím, že Assmann měl právoplatné alibi. V roce 1997, krátce po své smrti, přiznal Assmann vraždy jistému finskému novináři.
Zatčení Nilse Gustafssona

Koncem března 2004, téměř čtyřiačtyřicet let po vraždách byl Nils Gustafsson policí zatčen. Počátkem roku 2005 prohlásila finská centrální vyšetřovací služb a (Keskusrikospoliisi, KRP), že případ byl vyřešen na základě nové analýzy krevních stop. Podle oficiálního prohlášení měl přeživší Nils Gustafsson před vraždami žárlivou scénu s Irmeli Björklund, která byla tehdy jeho novou přítelkyní. Irmeli byla mnohonásobně pobodána ještě po své smrti, zatímco obě dvě druhé oběti byly zavražděny mnohem méně brutálně. Gustafssonova zranění nebyla příliš vážná. Soud začal 4. srpna 2005. Obžalova požadovala pro Gustafssona doživotní trest. Podle obžaloby opětovné vyšetřovaní dokázalo za použití nejmodernějších technik jako test DNA, že viníkem je právě Gustafsson. Obhajoba argumentovala tím, že vraždy byly dílem jedné či více neznámých osob a že Gustafsson utrpěl zranění podobná těm, na které zemřely ostatní oběti, a kvůli kterým by nebyl schopen zabít tři lidi. 7. října byl Nils Gustaffson osvobozen. Poněvadž byl Gustafsson shledám neviným, zaplatila mu Finská republika 44 900€ za psychickou újmu, kterou utrpěl následkem uvěznění.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tady to máš černý na bílým, mi samotnému se to nechtělo hledat :D

jinak po tomhle můžeme z jistotou říct, že CoB se za ty zavražděné nevydávají, vzhledem k tomu že mrtví jsou 3 a lidí v CoB je 5 :D
majkie

Příspěvek od majkie »

dark axel: tak to nesouhlasim takle bych to podle textu neskatulkoval, texty black metalu se tykaji mnoha veci nejen satanismu, castymi tematy jsou priroda (predevsim severska), lesy, fantasy namety, pohanska temata, protikatolicka temata... stejne tak death metal, to bys rovnou rekl ze treba skupina death, podle ktere je zanr pojmenovany, neni death metal (spousta predevsim pozdejsich textu se tyka aktualnich temat). navic zamenujes melodic black metal a normalni black metal...

na druhou stranu se to v metalu imho s tim skatulkovanim obcas prehani :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

Hele melodeath možná , ale s troškou power/speed... ne ? jinak k bodomskýmů incidentu se stahuje tak jedna nebo dvě písničky z každýho alba, ne ..??

btw. Angels dont kill je parádní :) , jako Sixpounder , Everytime I die , Downfall , Mask of Saniti atd :)
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já tu vůbec o melodic black metalu nemluvil :roll: ale jasně, nebral jsem to nějak důsledně, chtěl jsem prostě nějak jednoduše podložit své (a nejen své) tvrzení že jde o melodeath

jasně, ten speed by se tam taky dal najít, o tom žádná
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Bodomy

Příspěvek od Wonder »

No CoB co ja vim hrajou Bodom metal,smesice melodickyho death metalu a jeste dalsich metalu.Jinak Alexi zpiva o hodne vecech Sixpounder je o znasilneni napriklad.Nejlepsi songy od nich - rekl bych ze maj kvalitu pisnicek vyrovnanou a je to kapela,ktera se vyborne posloucha .) A kazdej je musi uznavat,protoze vsichni sou vyborny muzikanti.Jinak power metal je skoro to samy jako heavy akorat ze zpiva jak prijizdi na bilym koni a sou v kouzelnym lese...Viking zpiva o tom jak prijede severskej barbar s velkou sekyrou .) Dalsi: Black je opravdu o satanismu,ale i death obcas zpiva o zombikach nebo o zabijeni,ale to i thrashovy Slayeri a nektery zas zpivaj o utrpeni nejakyho cloveka,treba Metallica .) Ale jako kapela,ma texty nejkrasnejsi Cannibal Corpse to je opravdu pocteni :D
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
majkie

Příspěvek od majkie »

jenom bych dodal ze black vazne neni vzdy o satanismu, i kdyz tohle tema je celkem casty... spousta drevnich black metalovejch kapel se satanismem nema vubec nic spolecnyho (proti satanismu vubec nic nemam :) ).
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jasně, například Forest silence (ikdyž tam je trochu i ten Doommetal)

Wonder: copak, zakládáš nový hudební styl kvůli jediné kapely? :D
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Dark Axel píše:jasně, například Forest silence (ikdyž tam je trochu i ten Doommetal)

Wonder: copak, zakládáš nový hudební styl kvůli jediné kapely? :D
Ne nezakladam,ale casto sem to o nich cet,tak pouze zprostredkovavam informace :) Ale proc ne,oni na to maj a zaslouzi si to,ne? :D
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak to asi čtem oba úplně jiné věci :D

jinak zas uvažuju že je opět začnu poslouchat... nějak jsem dostal chuť na Laihův úžasný hlas :D

to by mě zajímalo - spoustě lidem se takovéhle kapely nelíbí jen kvůli zpěvu, co vy, co Bodomy moc nemusíte?
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Dark Axel píše:tak to asi čtem oba úplně jiné věci :D

jinak zas uvažuju že je opět začnu poslouchat... nějak jsem dostal chuť na Laihův úžasný hlas :D

to by mě zajímalo - spoustě lidem se takovéhle kapely nelíbí jen kvůli zpěvu, co vy, co Bodomy moc nemusíte?
Tak to ja nevim co ctes...Ja sem to mrkal nekde na netu...A myslim ze ten zpev je docela dobrej a je tomu docela i rozumet...Co asi tak lidi rikaj na zpev Cannibalu?

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nebo třeba Six feet under, Dying fetus nebo Napalm death, žejo? :D

jo, musím uznat že Laihovi jde dost dobře rozumět...jinak pokud bys chtěl fakt solidní deathmetal (a to říkám já, který death moc nemusím) tak si poslechni Gorefest (třeba nejnovější CD Rise to ruin), tam jde tomu growlingu dobře rozumět a zní skvěle.

Trochu mě mrzí že to na sebe Laiho všechno strhl (sóla, zpěv...) a druhý kytarista (dokonce si ani nevzpomenu na jméno!) je tak v pozadí :D to je skoro jak Zakk Wylde a Nick Catanese, u BLS mě to taky trochu štve
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Dark Axel píše:nebo třeba Six feet under, Dying fetus nebo Napalm death, žejo? :D

jo, musím uznat že Laihovi jde dost dobře rozumět...jinak pokud bys chtěl fakt solidní deathmetal (a to říkám já, který death moc nemusím) tak si poslechni Gorefest (třeba nejnovější CD Rise to ruin), tam jde tomu growlingu dobře rozumět a zní skvěle.

Trochu mě mrzí že to na sebe Laiho všechno strhl (sóla, zpěv...) a druhý kytarista (dokonce si ani nevzpomenu na jméno!) je tak v pozadí :D to je skoro jak Zakk Wylde a Nick Catanese, u BLS mě to taky trochu štve
A co takhle Morbid Angel? :D Jinak solidne death-metal je treba kapelka Death,ne?:D Jinak u Bodomu si pamatuju vsecky,ale to je protoze sem o nich jednou neco hledat a ten druhej kytarista se menuje Roope Latvala a treba bassak Henka T.Blacksmith :) Alexiho si asi kazdej pamatuje kvuli dobre zapamatovatelnymu menu,nebo nevim kazdopadne kazdej z CoB je borec...A u BLS je beznej fakt ze vsichni sou v pozadi Zakka...Ale tohle neni u kapel ojedinely...

Edit : Nemel si me navadet na sledovani klipu...Jen jsem uvidel bassu a musel sem vypinat...Hraje na pekny hnusy a to neprekousnu... :D

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Morbid angel vlastně taky, ikdyž ti nemají zas tak brutální vokály jako Six feet under, nebo ranní Cannibalové (nojo, Chris Barnes je jen jeden :D)
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Dark Axel píše:Morbid angel vlastně taky, ikdyž ti nemají zas tak brutální vokály jako Six feet under, nebo ranní Cannibalové (nojo, Chris Barnes je jen jeden :D)
To sou proste vyborny kapelky,jedinecne svym vokalnim projevem :D

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jedinečné jsou, ale já je rád nemám :D
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

čííístě náhodou , (timdle sem si 100pro jistej , takže žádnou náhodou:) ) , nezpíval v "ranných" canniblech právě nynější zpavák six feetů ...? jinak Laiho má dobrej zpěv, ale s growlem a deathem to nemá fakt nic společnýho, má prostě svůj osobitej hlubokej hlas, ječák ,řev... sám se ted učim zpívat trochu deathově a grindově a fakt je to těžký :D, prej znim jak nasranej nosorožec :D , jinak v CoB sou podle mně všichnui perfektní hudebnící ....
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jojo, Chris Barnes, proto jsem ho tam zmiňoval.

On death metal nemusí být vyloženě jen o tom growlingu, ne? Slyšel jsem pár názorů, že Craddle of filth hrajou death a teda tam je právě spíše ten šílený scream :wink:
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“