Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já ti tady pouze vykládám, jak se dobře cvičí;) jestli si chceš zafixovat odmala na trandáku chyby kvůli jeho naprostý nečitelnosti při vyšším zkreslení, neumět hrát dynamicky, ovládat ruce a hlavně potáky na kytaře (u trandáku ti to naprosto ořeže výšky a celkově zhnusí zvuk, u lampy jde naprosto bez problému hrát s gainem na 10 a regulovat hlasitost - chová se uplně jinak a zvuk je plnohodnotnej, jen ubírá gain) tak proč ne;) mě jde o to, že s horším zvukem mi prostě nejde cvičit. beru to takle - tranzistor hraje tak na 2 z 10, ale lampa na 10. poskýtá ohromný množství možností, který jsou znát pouze na celolampách. a rozhodně se 5W lampa na podiu vidí častějc než tranzistorový komba:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

venca.k píše:
Maples píše:tak za prvé - větší reprák neznamená vyšší hlasitost, už mě s tou hlasitostí furt docela štveš:D
za druhý - samozřejmě, že se nekoupí mikrák za pádo a nekopne se tam neumětelsky před to. ty jsi asi nikdy nehrál na podiu, ne?
další věc - ztráty na kvalitě zvuku jsou naprosto minimální, kdo tomu přesto nevěří, na kvalitních lampách je výstup přímo do mixu.
a sakra zase - i 5W lampa ti na podiu snímaná bude hrát daleko líp než tranzistor, takže kvalita, je zaručeně větší.
tak.
Uz jsi nekdy videl nekoho hrat na podiu na 5ti watovou lampu, ja teda ne. Jo a je pravda, ze jsem na podiu jeste nehral. Ale ja jsem takovej, ze si vsechno zjistim a okouknu a myslim si, ze se v reprakach uz docela vyznam. A kdyz je vetsi reprak, tim je vetsi hlasitost a vetsi mohutnost zvuku, pokud to teda neni uplnej sh*t. proc by se asi davali do PA systemu 15" a 18"ky? proste mi postav jakejkoli 8" reprak s jakimkoli zesilovacem vedle ty moji dvanactky a schvalne co bude hrat ve vysoky hlasitosti lip. 8" se utrhne ze zavesu, uz kdyz budu mit muj na pulku.
Proste s tebou souhlasim v tom, ze lampy jsou hodne dobry, ale ma cenu si ji koupit na doma? NEMÁ. Ja kdyz bych sel do naky lampy, tak aby uz s tim slo hrat ve zkusebne a na podiu- kolem 30-50 watu, a na hodne velky podium 100w ale rozhodne bych nesel do 5ti watovy lampicky.
Nechci ti do toho kecat brácho, ale mě ukřičí kolega s 30W kombem a 10"reprem a to mám 2x12" a 50W lampu... o kvalitě zkuku to není (můj zvuk je mnoooohem lepší), jen o hlasitosti, o kterou tu vůbec, ale vůbec nejde, spíš naopak, dobrej zvukař sice nazvučí i 100W s 2ma 4x12" boxy (fullstack) ... ale podstatně radši bude zvučit 15W celolampu... prostě luxus
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
noc33

Příspěvek od noc33 »

Chlape i do 5w lampy se dává 12" (viz třeba laney LION heart) a stejně se to všechno snímá do Pa, tak jedinej problém je zkušebna, tam ale těch 15w lampáč stačí-protože to nepoužívaj metloši, ale bluesmani, abys věděl.
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Maples píše:já ti tady pouze vykládám, jak se dobře cvičí;) jestli si chceš zafixovat odmala na trandáku chyby kvůli jeho naprostý nečitelnosti při vyšším zkreslení, neumět hrát dynamicky, ovládat ruce a hlavně potáky na kytaře (u trandáku ti to naprosto ořeže výšky a celkově zhnusí zvuk, u lampy jde naprosto bez problému hrát s gainem na 10 a regulovat hlasitost - chová se uplně jinak a zvuk je plnohodnotnej, jen ubírá gain) tak proč ne;) mě jde o to, že s horším zvukem mi prostě nejde cvičit. beru to takle - tranzistor hraje tak na 2 z 10, ale lampa na 10. poskýtá ohromný množství možností, který jsou znát pouze na celolampách. a rozhodně se 5W lampa na podiu vidí častějc než tranzistorový komba:D
Ja mam gain porad na 6-7 a jde dat i na vic a hraje to v pohode. Gain na 2 jsem jeste nemel :lol:
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
venca.k

Příspěvek od venca.k »

noc33 píše:Chlape i do 5w lampy se dává 12" (viz třeba laney LION heart) a stejně se to všechno snímá do Pa, tak jedinej problém je zkušebna, tam ale těch 15w lampáč stačí-protože to nepoužívaj metloši, ale bluesmani, abys věděl.
12" je i v kustomu 10 watu, ale to jsou spis vyjimky. 12" jsou v celolampach kolem 15 watu, pak uz to docela hraje. Ale me nevymluvite to, ze je mi na doma 5watu lampa uplne na nic
venca.k

Příspěvek od venca.k »

Maples píše:já ti tady pouze vykládám, jak se dobře cvičí;) jestli si chceš zafixovat odmala na trandáku chyby kvůli jeho naprostý nečitelnosti při vyšším zkreslení, neumět hrát dynamicky, ovládat ruce a hlavně potáky na kytaře (u trandáku ti to naprosto ořeže výšky a celkově zhnusí zvuk, u lampy jde naprosto bez problému hrát s gainem na 10 a regulovat hlasitost - chová se uplně jinak a zvuk je plnohodnotnej, jen ubírá gain) tak proč ne;) mě jde o to, že s horším zvukem mi prostě nejde cvičit. beru to takle - tranzistor hraje tak na 2 z 10, ale lampa na 10. poskýtá ohromný množství možností, který jsou znát pouze na celolampách. a rozhodně se 5W lampa na podiu vidí častějc než tranzistorový komba:D
A na jakej trandak jsi vubec hral? Ja hral na teslu, ted hraju na randall- oba jsou to tranzistory a ten zvuk se vubec neda rovnat. Nesmis hazet vsechny tranzistory do jednoho pytle.
noc33

Příspěvek od noc33 »

možná jo, možná ne, časem třeba změníš názor, zkus si někde k tomu připojit nějakej box(2*12" třebas)...
noc33

Příspěvek od noc33 »

No a k tématu, nějaký pidi kombo v lampách dělá i Peavy...
noc33

Příspěvek od noc33 »

jo a ještě carvin má 15/7w přepinatelný kombo...celkem dobrý(je ale dražší...).
noc33

Příspěvek od noc33 »

pokud chceš hlavu tak orange nějakou má, tuším, že je taky 15/7w, ale s boxem asi něco přes dvacet...
jeux

Neřeší se tady lampový kombo na doma?

Příspěvek od jeux »

Koukam,že ste tady trochu ujely od tématu,kombo na DOMA,takže bych se chtěl zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s 5w lampou na domácí cvičení,našel sem Fendra champion,Crate v 5,Epiphon valve junior,a toho Ibaneze vgb,chtěl bych si něco takového pořídit.Tady je třeba ten Epiphone
http://youtube.com/watch?v=K8twAHspOw4& ... ed&search=
Kytara Jackson DKMG Dinky+Jackson SLS3 Soloist
Laney GH50L,box AXL 412 Rapture
http://bandzone.cz/fan/jocik
Rommy

Příspěvek od Rommy »

Ježiši :roll: To je jako diskuze o tom, jestli na doma stačí kytara za 2 000-protože kvalitní kytaru doma přeci nepotřebuješ, a na koncerty má být kytara za 30 000-protože tam kvalitu potřebuješ... :roll: Právě že na domácí cvičení nestačí nějaký sh*t amp, protože právě doma je potřeba slyšet všechny chyby!!Dohady jestli je důležitejší hlasitost nebo kvalita zvuku, jsou, nezlobte se na mě, úplná bejkárna... Až vy "hlasitostkáři"(nemluvím těď úplně o vás všech co rádi tranzistor, to ani náhodou, pokud vám to na co hrajetet vyhovuje, nic proti tomu!Jen poukazuji, proč lampu pro teprve se učícího hráče(třeba mě :D) ), na koncertě, tedy opravdu nahlas, v odposlechu uslyšíte ty přehmaty, riffy které "nedýchají", bordel, tedy co to vám unikalo společně s významem kvality, my "lampáři" se budem jenom smát :lol: :lol: (Prosím vás, berte to s nadsázkou, určitě si nemyslím, že kdo má tranzistor=špatný kytarista :wink: )
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Rommy píše:Ježiši :roll: To je jako diskuze o tom, jestli na doma stačí kytara za 2 000-protože kvalitní kytaru doma přeci nepotřebuješ, a na koncerty má být kytara za 30 000-protože tam kvalitu potřebuješ... :roll: Právě že na domácí cvičení nestačí nějaký sh*t amp, protože právě doma je potřeba slyšet všechny chyby!!Dohady jestli je důležitejší hlasitost nebo kvalita zvuku, jsou, nezlobte se na mě, úplná bejkárna... Až vy "hlasitostkáři"(nemluvím těď úplně o vás všech co rádi tranzistor, to ani náhodou, pokud vám to na co hrajetet vyhovuje, nic proti tomu!Jen poukazuji, proč lampu pro teprve se učícího hráče(třeba mě :D) ), na koncertě, tedy opravdu nahlas, v odposlechu uslyšíte ty přehmaty, riffy které "nedýchají", bordel, tedy co to vám unikalo společně s významem kvality, my "lampáři" se budem jenom smát :lol: :lol: (Prosím vás, berte to s nadsázkou, určitě si nemyslím, že kdo má tranzistor=špatný kytarista :wink: )
Já myslím že poznám že jsem udělal chybu i bez apecu....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Basa to je věc dost jiná;) hojně zkreslená kytara se chybkami projeví a člověk, který hraje na tranzistorový zkreslení o tom ani neví...šok je potom, když si zahraje na něco "lampovějšího" (dobře, nebudu řikat pořádnějšího) :twisted:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
venca.k

Příspěvek od venca.k »

KIWI píše:
Rommy píše:Ježiši :roll: To je jako diskuze o tom, jestli na doma stačí kytara za 2 000-protože kvalitní kytaru doma přeci nepotřebuješ, a na koncerty má být kytara za 30 000-protože tam kvalitu potřebuješ... :roll: Právě že na domácí cvičení nestačí nějaký sh*t amp, protože právě doma je potřeba slyšet všechny chyby!!Dohady jestli je důležitejší hlasitost nebo kvalita zvuku, jsou, nezlobte se na mě, úplná bejkárna... Až vy "hlasitostkáři"(nemluvím těď úplně o vás všech co rádi tranzistor, to ani náhodou, pokud vám to na co hrajetet vyhovuje, nic proti tomu!Jen poukazuji, proč lampu pro teprve se učícího hráče(třeba mě :D) ), na koncertě, tedy opravdu nahlas, v odposlechu uslyšíte ty přehmaty, riffy které "nedýchají", bordel, tedy co to vám unikalo společně s významem kvality, my "lampáři" se budem jenom smát :lol: :lol: (Prosím vás, berte to s nadsázkou, určitě si nemyslím, že kdo má tranzistor=špatný kytarista :wink: )
Rommy: Jestli nepoznas, ze jsi udelal chybu, tak jsi opravdu zacatecnik, s tim nema lampa co delat. Ty si myslis, ze u tranzistoru nepoznas ze jsi udelal chybu? Tak si na to nejdriv zahraj, a pak neco takovyhleho piš ty "lampáři"
Rommy

Příspěvek od Rommy »

KIWI píše:
Netvrdím, že to nepoznáš, ale dobrý aparát, ti v tomto směru může hodně pomoci a ty chyby, které normálně "jenom" poznáš na tebe přímo zakříčí a donutí tě hrát to správně...Podobně jako španělka, ale u ní je to ad absurdum. A přiznám se, že právě to mě baví, ten nádhernej pocit, když ty chyby, který mi před tím "ani tak nepřišly"(jasně, hrubky a "normální" chyby taky poznám i "na sucho"(na ampu mi připadaj hnusný jestě víc:lol: ), ale mluvím taky o těch úplne jemňoučkých nuancích, které když vyhladíte, tak je to najednou přesně ono..) a aparát/španělka mi je ještě více zdůrazní, v mé hře po ´troše´ cvičení najednou nejsou a já hraju zase o kousíček precizněji... :)
venca.k

Příspěvek od venca.k »

ja jsem taky zacinal hrat na westernovku a naka ta mala bezviznamna chybicka se stane i hodne dobrejm kytarystum. je pravda ze se na westernovce pozna vic chyb nez na zkreslenym zesilovaci, ale ja ty chyby slysim i na tom zkreslenym trandaku a kdyz je neslisim, tak je to dobry, protoze tam snad ani nejsou. a to je u tech trandaku taky dobry, ze ty chyby tak nezvyrazni. V tom bych zrovna nic kladnyho u ty lampy nevidel, ze to zvyrazni chybu, to poznas na westernovce a nemusis mit lampu.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Rommy píše:
KIWI píše:
Netvrdím, že to nepoznáš, ale dobrý aparát, ti v tomto směru může hodně pomoci a ty chyby, které normálně "jenom" poznáš na tebe přímo zakříčí a donutí tě hrát to správně...Podobně jako španělka, ale u ní je to ad absurdum. A přiznám se, že právě to mě baví, ten nádhernej pocit, když ty chyby, který mi před tím "ani tak nepřišly"(jasně, hrubky a "normální" chyby taky poznám i "na sucho"(na ampu mi připadaj hnusný jestě víc:lol: ), ale mluvím taky o těch úplne jemňoučkých nuancích, které když vyhladíte, tak je to najednou přesně ono..) a aparát/španělka mi je ještě více zdůrazní, v mé hře po ´troše´ cvičení najednou nejsou a já hraju zase o kousíček precizněji... :)
No já to mám tak, že když udělám chybu tak se ji snažím opravit ať hraju na čemkoli...nemusí to na mě nějak "křičet"...pokud hraješ a nadchybou mávneš rukou že se to tam ztratí tak není o aparatuře ale o přístupu....s tím nemá co dělat jestil hraje na lampu či tranďák...Prostě buď tu chybu odstanit chceš protože to hraješ špatně a nebo ju chceš odstranit protože to vyčnívá...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pokud se chci opravdu dobře naučit nějakou zběsilou metalovou řežbu, tak se mi vyplatí vzít si na to místo elektriky westernku, vážně se to lépe piluje.

uznávám, že na lampu jsem hrál jen jednou v životě, ale i ta chvíle s Peavey Valvekingem mě osvědčila v tom, že mé "pracně nadřené a vypilované" sólo v The Unforgiven od Metallicy není ani náhodou tak precizní, jak jsem si myslel, když jsem to hrál doma na tranďák.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
venca.k

Příspěvek od venca.k »

tak sis to mel natrenovat na akustiku :lol:
A jestli lampa zduraznuje chyby vic jak akustika, tak v tom nevidim zadnej prinos.
To ja se nakejma slozitejma solama vubec nezabejvam, k cemu mi bude kdyz budu mit napilovany naky blaznivy metalovy sola, kdyz budu sedet doma na prdeli. Kabati taky nepostavili karieru na perfektnich solech, ale na dobrejch textech a dobry hudbe- i kdyz neni nejak slozita, ale je dobra. Reknete mi, kolik lidi pujde na Kabaty a kolik lidi pujde na metalovej narez, ktery tam budou dve hodiny solovat, normalni clovek to stejne neoceni. Ja preferuju to, abych umel radsi vic jednodussich pisnicek naspamet, nez mit nadrnceny jedno solo, abych to odehral na lampe, podle me to o tomhle neni, ale nadruhou stranu si holt nekdo chce dokazat, ze to metalovy solo uplne presne zahraje. Ale ja mezi ne nepatrim. Jezis, to jsem zase odbocil od tematu. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“