TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH APARÁTECH
Pravidla fóra
Re: TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH APARÁTECH
Ale třeba takového Engla za 20 000, v takové ceně je těch aparátů mnoho.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky tam píše "Engl Tunder sem zařadím, přestože nový stojí téměř 20 000 a stojí tak kvalitativně i cenově nad většinou zde zmíněných aparátů. Na bazaru se ale s trochou štěstí dá sehnat za 14 – 16 000, někdy i levněji." To je cena nových Buger nebo VK 212.
Pochop, že tohle je jen orientační přehled. Není jeho cílem podat kompletní přehled po světě kytarových aparatur.
Pochop, že tohle je jen orientační přehled. Není jeho cílem podat kompletní přehled po světě kytarových aparatur.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No však jo 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
Hele, nešlo by sem ještě jako variantu přihodit zvukovka+PC+program a do odkazů
studio-a-recording/kytara-a-pc-t10403.h ... ytara%20PC
Myslím, že by to mohlo být pro některé začátečníky dost zajímavé

studio-a-recording/kytara-a-pc-t10403.h ... ytara%20PC
Myslím, že by to mohlo být pro některé začátečníky dost zajímavé
- Nero
- Rádce
Tenhle článek je míněn pouze jako mapa v oblasti aparátů, ne jejich alternativ. Proto tam také o nich není zmíňka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, pak by to chtělo článek s alternativami 
Možná, pokud se na to tedy nechceš vrhnout, bych nějaký průřez mohl sesmolit, ale s žádnou alternativní metodou nemám osobní zkušenost (maximálně tak mulťák)
Možná, pokud se na to tedy nechceš vrhnout, bych nějaký průřez mohl sesmolit, ale s žádnou alternativní metodou nemám osobní zkušenost (maximálně tak mulťák)
- Nero
- Rádce
Když nemáš zkušenosti, tak radši nic nepiš.
Navíc o alternativách se zde již zmiňuje v jiném článku - kytarove-efekty/co-na-domaci-cviceni-t7327.html
Akorát koukám, že je poněkud neprakticky strčený v Efektech, přesunu ho do Aparatur.
Navíc o alternativách se zde již zmiňuje v jiném článku - kytarove-efekty/co-na-domaci-cviceni-t7327.html
Akorát koukám, že je poněkud neprakticky strčený v Efektech, přesunu ho do Aparatur.
PetrPeter 1975 - 2008
Jo vidíš, na tenhle topic jsem zapomněl 
To napsání jsem myslel jako vypsání možných alternativ s odkazy na příslušný thready - rozcestník... ale teď už teda nen potřeba
To napsání jsem myslel jako vypsání možných alternativ s odkazy na příslušný thready - rozcestník... ale teď už teda nen potřeba
Google mi nepomohl.
Dá se v pár slovech popsat rozdíl mezi klasickými komby a akustickými? Totiž, co mají komba pro poloakustiky tak special? Díky.
Dá se v pár slovech popsat rozdíl mezi klasickými komby a akustickými? Totiž, co mají komba pro poloakustiky tak special? Díky.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Pokud vím, jsou to většinou tranďáky, nemaj zkreslenej kanál a trochu jinak posunutý ekvalizér (víc ke středu?)
- Nero
- Rádce
Elektroakustický komba jsou téměř výhradně tranzistory. Používají jiný preamp, zejména ovladače ekvalizéru jsou posunutý na jiný frekvence. Z hlediska konstrukce je ještě zásadní rozdíl v reprech, používají se modely s jinými frekvenčními charakteristikami a často i jinými průměry (viz například Hartke AC150).
Z hlediska výbavy - většinou jde o jednokanály, případně mají víc kanálu, ale každý kanál má jiný vstup, a pak slouží v podstatě jako primitivní mixpulty - například první kanál má vstup pro kytaru, druhý pro mikrofon etc.
Z hlediska výbavy - většinou jde o jednokanály, případně mají víc kanálu, ale každý kanál má jiný vstup, a pak slouží v podstatě jako primitivní mixpulty - například první kanál má vstup pro kytaru, druhý pro mikrofon etc.
PetrPeter 1975 - 2008
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Díky díky, moc čupr článek... pročetl jsem, ale víceméně jsem hodně věcí věděl, chtěl jsem si jen dostudovat lampové věcičky a našel jsem co jsem potřeboval
Díky moc 
Bylo tu kdysi kdesi řečeno, že by se neměla strkat basa do kytarového komba, protože to repro není stavěné na nízké kmitočty a mohlo by se dodrbat.
Když mám v efektu Pitch Shifter, až o oktávu dolů, asi to taky vadí, co?
Když mám v efektu Pitch Shifter, až o oktávu dolů, asi to taky vadí, co?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Díky, proč ten výtlem? 
Že jsem se na to ptal já
Mám kombo spolu s efektem v jedné "prodlužce", a když všechno vypínám efekt (nemá žádnej vlastní vypínač), občas vypnu prodlužku, když ještě kombo není vyplé. Mám si nafackovat hodně, nebo to nějak přežije ?
(obyč lowend tranďák)
//: no to byla rychlost, díky
//: no to byla rychlost, díky
Naposledy upravil(a) mtmccox dne 8.11.2010 17:53, celkem upraveno 2 x.
- Nero
- Rádce
Přežije to bez problémů.
PetrPeter 1975 - 2008
- Equilibriák
už mě z toho čtená bolí oči > supr články, hodně mě pomohly!! 
Tady je stránka s elektrickými schématy zapojení kytarových zesilovačů a efektů ...
http://www.schematics.ca/
http://www.schematics.ca/