Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Příspěvek od Wohma »

Jee, Macku, tys koupil toho Selmera z bazace? Ani jsem si nevsim. Dobrej kup :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
fakal

Příspěvek od fakal »

Tak konečně krátká recenze/hodnocení JamMan Solo:
Co jsem vykoumal:
1) Kvalitou zpracování je na tom o něco hůř než boss, tlačítka nesedí tak pevně a hlavní pedál má trochu vůli(způsobeno tím že se lehko odendá kvůli sd kartě), ale nic co by výrazně znehodnocovalo tuhle super hračku.

2) Kvalita smyček je pro mě dobrá, papírově vyšší než u bosse. Nepotřebuju vrstvit tisíc smyček na sebe, tudíž jestli ta smyčka začne ztrácet po 10 overdubech kvalitu nevím, ale asi jo...

3) Ovládání je celkem v pohodě, bez manuálu, který v kytarách neměli to bylo zajímavé, ale základ v cajku.

4) Nastavení se provádí zmáčknutím obou knoflíků najednou (tempo, store). Nastavuje se:
metronom: přes deset různých beatů, bubeník to nejni, ale de hlavně o držení tempa než o zvuk
rytmus: základ 4/4 a vybíráme si
pedal tempo mod: on/ off

5) Chybí mi funkce autostart tzn začne nahrávat se signálem kytary :-(. Začátek smyčky se provede po odpočítání jednoho taktu. Nastavení správného rytmu je teda zásadní.

6) Pedal tempo mode: to je celkem fajn, když je zapnutý umožňuje tapovat tempo nohou -> pak podržíme pedál -> tempo je nastavené a pedál funguje jako normálně. Tohle je celkem význámné umožňuje základní ovládání jenom nohou.

7)Display je velkou výhodou, orientace v pamětích je jasná a nastavování atd je víc v pohodě. U bose se nastavuje beat jenom poslechem a ani jsem nevěděl jestli už se to opakuje, nebo projíždím ještě nějaké nové...

Shrnutí:
Určitě to nebyla láska na první pohled, ale když to objektivně zhodnotím: Boss je sice precizně zpracovaný, ale zaspal dobu - nemá display, nemá připojení k počítači... Je to stále těžké, protože boss je pro mě o něco sympatičtější, ale asi zvolím pokrokovější variantu. Kdyžtak se ptejte, zkusím pomoct.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

Díky za dojmy, nevíš, jestli jsou smyčky na sd kartě omezené nějak délkou? Na webu DT se píše, že lze uložit 16 hodin s 8 GB kartou, což mi vychází na nějakých 9 minut na jednu smyčku (x99 smyček). Je to tak?
Cort X11 >> Roland Cube X30 >> BRAIN 0,88 >> DR Extra Life & ROTOSOUND 11
fakal

Příspěvek od fakal »

Manuál:
"The maximum loop time the JamMan Solo can record or play is 10 minutes. "

Takže nejvíc deset minut, paměť se nijak nedělí. Můžeš zaplnit celou paměť třeba třema smyčkama, ten čas se nijak nerezervuje npro ty ostatní.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
ZeroTwo

Příspěvek od ZeroTwo »

Super, díky moc ;)
Cort X11 >> Roland Cube X30 >> BRAIN 0,88 >> DR Extra Life & ROTOSOUND 11
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

fakal píše:Manuál:
"The maximum loop time the JamMan Solo can record or play is 10 minutes. "

Takže nejvíc deset minut, paměť se nijak nedělí. Můžeš zaplnit celou paměť třeba třema smyčkama, ten čas se nijak nerezervuje npro ty ostatní.
TAkže ikdyž dám větší kartu, tak nemůžu udělat delší smyčku? ne že by to bylo asi potřeba...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Richard

Příspěvek od Richard »

ahoj mám takovej hloupej dotaz ale ted sem tady stoho špatnej a nejsem schopnej přijít na to jak mám na svym bossu RC 2 udělat podklad....jasně sešlápnuho hraju řeknu nákej riff třeba 2x a jak mile sešlápnu znova tak se to začne opakovat dvakrát a pak je tam mezera než se to znova začne opakovat :lol: vůbec mi neni jasný jak tu mezeru mám eliminot nebo aspon udělat co nejmenší...silněpochybuju o tom že když chci aby mi ten podklad jel třeba 3minuty bez mezery tak to budu muset celý ty 3minuty předtim nahrát :D nejhorší je že sem od toho bosse někde zašantročil návod nevim jak nato..tak kdyby mi někdo poradil tak dík :)
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
fakal

Příspěvek od fakal »

Pokud nahráváš jen takhle jednoduše, musíš zmáčknout pedál přesně v tu chvíli, kdy se to má navázat tzn. je to celkem těžké to trefit. Další řešení je natapovat tempo. Bude to jedno z tlačítek. Začne ti hrát jakoby metronom, a ty to nahraješ a ono se to ořízne. Určitě používej i autostart, je to lepší. Manuál je na stránkách www.bossus.com ;-).
Richard

Příspěvek od Richard »

co znaméná to autostart??? nák to nejsem schopnej pobrat
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
fakal

Příspěvek od fakal »

Začne to nahrávat s prvním signálem kytary, tzn. že začátek máš jakoby uplně přesnej.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Richard píše:ahoj mám takovej hloupej dotaz ale ted sem tady stoho špatnej a nejsem schopnej přijít na to jak mám na svym bossu RC 2 udělat podklad....jasně sešlápnuho hraju řeknu nákej riff třeba 2x a jak mile sešlápnu znova tak se to začne opakovat dvakrát a pak je tam mezera než se to znova začne opakovat :lol: vůbec mi neni jasný jak tu mezeru mám eliminot nebo aspon udělat co nejmenší...silněpochybuju o tom že když chci aby mi ten podklad jel třeba 3minuty bez mezery tak to budu muset celý ty 3minuty předtim nahrát :D nejhorší je že sem od toho bosse někde zašantročil návod nevim jak nato..tak kdyby mi někdo poradil tak dík :)
To není chyba pedálu a způsobu jeho užívání. Musíš RC aktivovat v tu pravou chvíli. Případně používat zmíněný autostart, který se mi ale moc neosvědčil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bassmag

Příspěvek od bassmag »

ahojte vsetci...
chcel by som sa opytat, ci niekto mate skusenosti s looperom boss rc-50, prednedavnom som si totiz objednal digitech jamman delay a ma niekolko chybiciek krasy (napr nema bubenika a metronom sa neda nastavit - je tam iba volba pomaly, rychlo, mierne! je to otrasne na to ze krabicka stala 400eur, som totalne rozcarovani kedze bubenika davaju uz aj do 50 eurovych zoomov :evil: ...preto by som sa rad informoval ci looper boss rc-50 ma nastavitelny metronom na presne tempo.... a ine otazky
dakujem velmi pekne za odpoved :)
s pozdravom
dodo
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bubeník u RC není zas taková výhra...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bassmag

Příspěvek od bassmag »

aky je tam bubenik? mal som rc-2...nieco podobne alebo lepsie? mne to stacilo som basak a potrebujem hrat s bubenikom stale....a ako je na tom metronom? dakujem za odpoved
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je tam stejný jako u RC2 - aspoň mě to tak přišlo, i když je pravda, že s tou RC50 jsem zas tak dlouho neblbnul. Pokud ti to stačí, tak budiž, na cvičení je to OK. Mluvil jsem spíš o nějakém vážnějším využití.

PetrPeter 1975 - 2008
bassmag

Příspěvek od bassmag »

nahodou nevies ci sa na tom bubenikovi da nastavit presne tempo?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

U RC-2 určitě ne, u RC-50 si nejsem jistý, myslím že taky ne - ale koukni se do manuálu, bude k dispozici na webu Rolandu / Bossu.

PetrPeter 1975 - 2008
koko

Looper u komba Roland Cube

Příspěvek od koko »

Jestli dovolite, vetrel bych se do tohohle vlakna s dotazem, jestli si myslite ze je pouzitelny looper v kombech vyssi řady Cube od Rolanda, konkretne v 80x kde je 40 sec. a nyni i v 40xl kde je 80 sec. Predstava je asi ta, ze bych pri domacim cviceni (mluvim ted o 40xl) nahral jeden podklad, treba 12ku, a pak do ni mohl zkouset sola. Ma nekdo zkusenost? Diky moc za info.

Jeste odkazy. Sice inzerovana 40xl, ale stale neni na trhu: http://www.rolandee.cz/product.php?node_id=2005546 a soucasna 80x: http://www.rolandee.cz/product.php?node_id=2005318
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
fakal

Příspěvek od fakal »

http://www.youtube.com/watch?v=T2xpEUe7Myg
podle tohohle to vypadá použitelně , ale bez fs asi těžko...
koko

Příspěvek od koko »

Jasne FS je samozrejmost. Jestli jsem to dobre pochopil tak se to da i vrtsvit a omezenim je tech 40 nebo 80sec. Diky za link.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“