Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun
Pravidla fóra
Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun
myslim ze tohle je jedno z mala temat ohledne serizeni kytary o kterem sem tu jeste nenasel thread
jaky na to mate nazor ? jak daleko by mely byt snimace od strun ? podle me to hodne ovlivnuje zvuk kytary, zvlast se zkreslenim. snadno se tak zesili signal a zvysi zkresleni i ze slabsiho snimace, na druhou stranu me pride ze snimac pak produkuje vic sumu.... jak to mate vy ? 
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Pri prilis velke vzdalenosti muze byt signal dost slabej, pri prilis velkem priblizeni se zas struny dostanou do magnetickyho pole civek a snizuje to sustain (hlavne u krkovyho snimace)... Charakter zvuku se taky trochu meni, nejlepsi je naladit si to proste podle ucha. Ja si dal RMko (zatim jen u kobylky) spis dal od strun, protoze ma dostatecne vysoky vybuzeni...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Něterá literatura radí, že pro dosažení ideálního zvuku je nejlepší přiblížit to co nejblíž ke strunám a postupně oddalovat do doby, kdy to přestane šumět...(doporučuju nezkoušet s noise gate
)
Každopádně moje varianta: Posouvej tak dlouho, dokud to nebude mít ideální zvuk, jo a je důležitý mít na přepínači ten snímač, co posouváš...
Každopádně moje varianta: Posouvej tak dlouho, dokud to nebude mít ideální zvuk, jo a je důležitý mít na přepínači ten snímač, co posouváš...
Die Hard or Die Home
ačkoliv souhlasim s příspěvky nademnou...můj učitel mi vždycky řiká at si dam nejdřív struny tak aby mi vyhovovali se vzdáleností od hmatníku...a poté at si dam snímače přibližně centimetr od nich...nevim co je na tom pravdy že to tak má bejt ale já takhle hraju už dva roky a sem spokojenej 
Epiphone les paul custom black beauty (tří humbuckerová verze)
Fade stratocaster sunburst (hum. Duncan SH-4)
kombo Laney MXD 65 hardcore
kvákadlo Dunlop Cry Baby GCB95
Boss Super overdrive SD-1
španělka Schneider (Luby u Chebu)
Fade stratocaster sunburst (hum. Duncan SH-4)
kombo Laney MXD 65 hardcore
kvákadlo Dunlop Cry Baby GCB95
Boss Super overdrive SD-1
španělka Schneider (Luby u Chebu)
- uncle sam: revival
obecne:
kobyla 2-4mm od strun (pri zmacknutych strunach na poslednim prazci samozrejme!)
krk 3-6mm (dtto)
Pak uz jen doladit podle impedance (sily vystupniho signalu) snimacu a stylu muziky - metal, higain - bliz / clean, crunch styl - niz, a podle pozadovane barvy zvuku priblizit ci oddalit jednu stranu (u tenkych/tlustych strun), popr. jeste doladit sroubovacimi polovymi nastavci
Cim bliz jsou snimace strunam, tim vice jejich magneticke pole "brzdi" rozkmit strun - tim i sustain, takze nervat snimace uplne ke strunam
kobyla 2-4mm od strun (pri zmacknutych strunach na poslednim prazci samozrejme!)
krk 3-6mm (dtto)
Pak uz jen doladit podle impedance (sily vystupniho signalu) snimacu a stylu muziky - metal, higain - bliz / clean, crunch styl - niz, a podle pozadovane barvy zvuku priblizit ci oddalit jednu stranu (u tenkych/tlustych strun), popr. jeste doladit sroubovacimi polovymi nastavci
Cim bliz jsou snimace strunam, tim vice jejich magneticke pole "brzdi" rozkmit strun - tim i sustain, takze nervat snimace uplne ke strunam
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Ako nastaviť tvrdy agresivny zvuk ?
chcel by som sa opitať ako mam nastaviť tie gombiky na kombe a na gitare a ako vysoko mam dať snimače k strunám aby som dosiahol tvrdý agresivny a možno aj ostry zvuk ? (mám običajne kombo je tam gain, treble, mid, a bass na gitare mám 3 singly....
Ono problemom budu prave tie 3 singly. Predpokladam, ze mas gitaru typu strat, takze by bolo vhodne prepinacom zapnut dva singly najblizsie ku kobylke. Volume naplno, tonovu clonu potiahnut k vyskam, nemusi byt uplne naplno. Na kombe by som stiahol stredy a pridal basy a vysky. Gain podla potreby. Takze zhruba tolko moj tip 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
On nehcce hutný, ale spíš ostrý..to je podle mě kobylkový...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zkus se podívat sem - http://www.fender.com/support/stratocaster.php
Rozdíl je v tom, jak silnej signál bude snímač brát - čím blíž tím silnější...
Rozdíl je v tom, jak silnej signál bude snímač brát - čím blíž tím silnější...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
Ceho dosahnu tim ze dam snimac vys?
Co to udela, mam stagg s402
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;