Kytara + Kombo do 6500 Kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Funky_Train

Kytara + Kombo do 6500 Kč

Příspěvek od Funky_Train »

Nazdárek všem :)
Můj kamarád se rozhodl, že by chtěl hrát na kytaru a je začátečník, tak se rozhodl, že by se vás zeptal jak postupovat při výběru kytary a komba, neboť by nechtěl aby ho hraní odradilo... Chtěl by hrát styl bližší Jimi Hendrixovi, Johnu Frusciantemu apod.
Tedy trochu Psychedelic a Alternative Rock a možná i Blues. Velice ho oslovili a zaujali kytary typu Stratocaster a rád by se dozvěděl, že vybral dobře...

Kytara:
SQUIER Bullet Strat: http://kytary.cz/squier-bullet-strat/HN001105/

Kombo:
MARSHALL M MG15: http://kytary.cz/marshall-m-mg15/HN104063/
FENDER Frontman F15G: http://kytary.cz/fender-frontman-f15g/HN000960/
ROLAND Cube 15 X - malý ďábel: http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly-dabel/HN089787/

U komba mu prý nejde ani tak o výkon, jako o spolehlivost a dobré vlastnosti. Chce to na domácí hraní, takže na výkonu zase moc nezáleží...také nechce hrát nějaké extra řežby spíš něco pohodovějšího.

Cenový strop je 6500 Kč...zkrátka platit co nejméně za hodně kvality :)
Děkujeme za váš čas a vaše drahocenné rady :)
Daniel Danes

Re: Kytara + Kombo do 6500 Kč

Příspěvek od Daniel Danes »

Nemusíš se schovávat za kamaráda, ostuda neni se zeptat, ostuda je nevědět a dělat chtrýho :)
Jinak jsi vybral dobře, Squier je bezva kus na začátek a komba co jsi vybral, si myslim, že jsou více než v pohodě! Jinak doporučuju navštívit nějaký dobrý obchod s hudebními nástroji. Tady se sice dozvíš lecos, ale každý už má svůj názor a feeling a to na začátek nemusí být úplně dobře, takže bych navštívil odborníka...Jinak přečti FaQ je tu mraky rad a tipů do začátku!
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Daniel Danes píše:Jinak doporučuju navštívit nějaký dobrý obchod s hudebními nástroji. Tady se sice dozvíš lecos, ale každý už má svůj názor a feeling a to na začátek nemusí být úplně dobře, takže bych navštívil odborníka..
ano, za to v obchode jsou obcas lide, kteri by ti byli schopni prodat hajzl prkno s civkou, takze pokud mas tu moznost zkus vzit sebou(nebo teda at kamarad zkusi) nekoho znaleho, urcite ti to usetri par penez a vzteku
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Daniel Danes píše:Nemusíš se schovávat za kamaráda, ostuda neni se zeptat, ostuda je nevědět a dělat chtrýho :)
Jinak jsi vybral dobře, Squier je bezva kus na začátek a komba co jsi vybral, si myslim, že jsou více než v pohodě!
Bullet strat že je bezva? MG15 že je víc než v pohodě? :roll: Frontman rozhodně není špatný, jen nesedne každému (na psych, alt rock a blues je to v této kategorii výborná volba), krychle je dost univerzální, ačkoli mi na ní nesedí, že nemá žádný výrazný charakter. Vanilka. Hodí se do všeho ale ten zvuk je trochu nuda. Z těch dvou bych bral toho Frontmana, ale rozhodně to není kombo na metal. Z Cube se oproti tomu dá vytáhnout kdeco, jen je to takové nemastné neslané, nemůže se nelíbit ale nezaujme.

Místo Bulleta bych se poohlédnul po sérii Affinity z bazaru. Nebo zkusit cortku série G. Není to klasický strat, ale je pohodlnější. Vzhled nekomentuji, mně se moc nelíbí ale to je dost subjektivní.
Funky_Train

Chci se zeptat...je ten Bullet opravdu špatný? Četli jsme recenzi a chválili ho :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak o moc lepsi kejtru za tri litry asi nenajdes vid...ale porad dostavas, za co si zaplatis, jak rika woro bazarova affinity by asi byla chytrejsi napad.
Funky_Train

Do Bazaru jsem koukal a maj tam Standard Series za velice dobrou cenu, ovšem Affintku jsem tam nikde nezahlédl...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Bullet je asi tak stejně dobrý jako každá jiná kytara v té cenové kategorii. Včetně Staggů. Záleží na tom, co chytneš za kus.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 4.10.2010 20:27, celkem upraveno 1 x.
Funky_Train

Stagg že je jako Squier :?: :?: :?:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Najdeš spoustu kusů stejné kvality. Měl jsem v ruce Stagg lepší než Squier, měl jsem v ruce Squier lepší než Stagg, měl jsem v ruce Squier horší než nejhorší Stagg, měl jsem v ruce zhruba stejně hrozný Stagg. Stejně se to vyrábí v podobných podmínkách. Dostaneš co si zaplatíš. Nehledě na sice horší snímače a mokřejší dřevo, ale za ty peníze velmi pěkný krk na Staggu.
termyx

Příspěvek od termyx »

ta recenze je moje a opravdu je lepší vzít affinity před bulletem...bez diskuzí

tenhle údaj do té recenze doplním
to a to a za chvíli zas tohle
Funky_Train

termyx píše:ta recenze je moje a opravdu je lepší vzít affinity před bulletem...bez diskuzí

tenhle údaj do té recenze doplním
Tak mě je jasné, že Affinty je lepší...už jsem pročetl nějaké ty topicy, ovšem spíš mi jde o to jestli je ten Bullet vyloženě tak špatný...v cenové kategorii 3000 zkrátka nechce kamarád naletět a nekoupit šmejd...Stagg, Dimavery a Tenson jimi jsou a tak sme se jim vyhnuli obloukem a teď se dozvím, že ten Bullet je stejný...Mimochodem kamarád nechce kytaru z bazaru.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Za tři tisíce je jedno co to má napsané na hlavě. Musíš vybírat pozorně, rozdíly mezi jednotlivými kusy jsou v této kategorii větší než rozdíly mezi typy a značkami.
Funky_Train

woro90-1 píše:Za tři tisíce je jedno co to má napsané na hlavě. Musíš vybírat pozorně, rozdíly mezi jednotlivými kusy jsou v této kategorii větší než rozdíly mezi typy a značkami.
Pokud to tedy chápu...bylo by nejlepší zajít do nějakého obchodu a vybrat si tam...než risknout koupi přes net s tím že budeme doufat, že přijde dobrý kus? :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Přes net rozhodně ne.
Funky_Train

Děkuji tedy za radu :)
Funky_Train

Ještě mám jeden dotaz :)
Dostane kamarád k té kytaře s kombem i popruch s cabelem? Nebo se musí dokupovat zvlášť?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Popruh s kabelem se kupuje zvlášť. Jaký si vybrat se dočteš v příslušné diskusi.
Funky_Train

Ještě jednou díky :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

woro90-1 píše:
Daniel Danes píše:Nemusíš se schovávat za kamaráda, ostuda neni se zeptat, ostuda je nevědět a dělat chtrýho :)
Jinak jsi vybral dobře, Squier je bezva kus na začátek a komba co jsi vybral, si myslim, že jsou více než v pohodě!
Bullet strat že je bezva? MG15 že je víc než v pohodě? :roll: Frontman rozhodně není špatný, jen nesedne každému (na psych, alt rock a blues je to v této kategorii výborná volba), krychle je dost univerzální, ačkoli mi na ní nesedí, že nemá žádný výrazný charakter. Vanilka. Hodí se do všeho ale ten zvuk je trochu nuda. Z těch dvou bych bral toho Frontmana, ale rozhodně to není kombo na metal. Z Cube se oproti tomu dá vytáhnout kdeco, jen je to takové nemastné neslané, nemůže se nelíbit ale nezaujme.

Místo Bulleta bych se poohlédnul po sérii Affinity z bazaru. Nebo zkusit cortku série G. Není to klasický strat, ale je pohodlnější. Vzhled nekomentuji, mně se moc nelíbí ale to je dost subjektivní.
MG je v pohode kdyz ho beres z bazaru za litr :) Podival bych se jeste po kytarach od AXL.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“