..pomoc s bicími pro začátečníka

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Volu

..pomoc s bicími pro začátečníka

Příspěvek od Volu »

Předem se omlouvám :D..
Potřebovala bych poradit jaké bicí si koupit :D ..já vím,že je to věčný téma,ale já už fakt nevím :)
Pročítala jsem různé stránky,fóra,ale nejsem z toho zrovna moudrá :?..chodím do Zušky druhým rokem a mám doma jenom snare..a už mi to nestačí :D ..taťka mi slíbil,že mi je koupí,že si mám vybrat,tak prohlížím,ale stále nevím..je toho hodně :D..takže jestli byste byli tak hodný a náko mi poradili :)..ztm jenom základní sestavu 8) ..nemám vůbec představu jakou značku atd..ale...nechci taťku voškubat..už takhle stojím taťku dost peněz :D..takže ať mi neporadíte něco drahýho :D ..ztm by mě stačilo i něco obyčejnýho :)..potom..časem bych si koupila něco dražšího,ale teď by to stačilo..takže..jestli byste byli tak hodní :)..děkuju předem..a ještě jednou se omlouvám :wink:
woro90-1

Re: ..pomoc..

Příspěvek od woro90-1 »

To ti fakt nestačí témata co tu už jsou? O tom, jaké jsou nejlevnější použitelné bicí, už je toho tady spousta. Nemluvě o výslovně zakázaném názvu tématu.
bici-nastroje/bici-pro-zacatecnika-t17057.html
bici-nastroje/bici-do-zacatku-t20290.html
bici-nastroje/jake-jsou-bici-stagg-tim-22-bk-t4437.html
bici-nastroje/ludwig-accent-cs-combo-t14384.html
bici-nastroje/levny-novy-sonor-nebo-amati-t7597.html
Navrhuji na zamčení.
Volu

Příspěvek od Volu »

Asi si budeš myslet,že jsem úplně blbá,ale nestačilo :D..ztm jsem jenom pochopila,že jsou dobrý Sonor 507,ale až po vyměnění blán..a to nejsou žádný kvalitní levné bicí..bez změn? :D..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Převozní blány co jsou na tom při koupi stejně nebývají použitelné, vždy stojí za to koupit nové - i u nejdražších sestav. Ale to ses tam (aspoň myslím) také mohla dočíst :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Plně souhlas kolegou WORO.....

Ale abyh alespoň konstruktivně něco pordila, tak prosím doplň, kolik peněz do toho jste s otcem schopni dát (aby to ještě nebylo "oškubání" táty) a také, jestli za tu cenu požaduješ nejen základní set bubnů, ale také slušnější blány, nějaký ten potřebný HW, pak také jestli se bavíme i o nějakých činelech, atd.....
Počítej ale s tím, že když napíšeš třeba 10 tisíc, tak pak se rady nedočkáš. Za takové peníze si koupíš opravdu tak slušnou fokací harmoniku + zpěvník + tátovi bednu lahváčů a můžete si udělat fajn večer se zpěvem. Na bubenický základ počítej alespoň 2x tolik rámcově... :!: :wink:
každopádně tě dle tvé ceny budu směrovat spíše na bazarové stránky (tam ušetříš a přitom koupíš se štěstím solidní nástroj). :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Re: ..pomoc s bicími pro začátečníka

Příspěvek od vrablc.v »

jenom taky maly dotazek, jake mate zkusenosti s bicima NRG??? dik :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

vrablc.v píše:jenom taky maly dotazek, jake mate zkusenosti s bicima NRG??? dik :wink:
NRG, DIMAVERY, STAGG a podobné (zpravidla) asijské napodobeniny bych se trošku bála nazvat bicíma. Vážně, je to spíše atrapa, než nástroj. nekvalitní dřevo, málo ladících šroubů, mechanika co moc nevydrží,..... :roll:

Je to dobré tak na ozdobu někam do hudebnho baru, než k nějakému hraní nebo cvičení. Pokud chce někdo vyhodit peníze, nechť si to koupí, jinak určitě nedoporučuji! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

tak jinak, neni to primo pro me (kytarista) ale pro bicmena
situace je takova ze mesto organizuje takou organizaci a soucasti je i zkusebna, tak tam hravame, ale ted je tam vhaji virbl(nema blanu) crash je taky nehratelny a tak ze bysme zatim hrali u neho doma a sam bici nema, a nema nato ani moc penez, i 6000 se mu zda hodne
tak prave jsme nasli na bazaru totohttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=577978&page=1&kategorie=0&nabpop=vse&region=&ins=15&order=datum
jeste zduraznim nema moc penez, a potrebuje celou sadu i s cinelama, myslis ze toto bude horsi nez stagg?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

vrablc.v píše:tak jinak, neni to primo pro me (kytarista) ale pro bicmena
situace je takova ze mesto organizuje takou organizaci a soucasti je i zkusebna, tak tam hravame, ale ted je tam vhaji virbl(nema blanu) crash je taky nehratelny a tak ze bysme zatim hrali u neho doma a sam bici nema, a nema nato ani moc penez, i 6000 se mu zda hodne
tak prave jsme nasli na bazaru totohttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=577978&page=1&kategorie=0&nabpop=vse&region=&ins=15&order=datum
jeste zduraznim nema moc penez, a potrebuje celou sadu i s cinelama, myslis ze toto bude horsi nez stagg?
nebude to horší... bude to stejný. No v rámci ceny to DO ZKUŠEBNY nastálo snad bude stačit. :wink:
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Monikad píše:
vrablc.v píše:tak jinak, neni to primo pro me (kytarista) ale pro bicmena
nebude to horší... bude to stejný. No v rámci ceny to DO ZKUŠEBNY nastálo snad bude stačit. :wink:
to jako myslis zkusebna Ano koncert Ne? jestli jo tak je to Ok tak jsem to myslel, a jeste je bude mit na domaci cviceni :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

VRABIC: ANO!! Myslím tím do zkušebny (nebo na doma) V NEJHORŠÍM ano, někam před lidi raději ne. :idea:

Takhle, cvičit se na to rozhodně dá, při troše cviku nebo štěstí se to jakž takž dá i poladit ke kultivovanějšímu zvuku, ale málo ladících šroubů a tenké korpusy nepředurčují žádný plný tón a držíí ladění. Také ekonomicky řešená tenká mechanika soupravy nemusí přežít mnohonásobné balení a rozbalování, včetně transportu....... takže napíšu jasněji: někde do soukromí, kde to bude nejlépe dlouhodobě rozbalené o mže být vhodné řešení za hodně málo peněz. :!: :wink: :idea:

jasně že v téhle nízké kategorii násstroje už je to o štěstí na konkrétní kus..... :|
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

VRABIC: 6 tisíc peněz na nákup soupravy je opravdu jako plivnutí do vody. A to mluvíme o soupravě bubnů, ne o HW a už vůbec ne o činelech.
Chápu, že málokdo je ekonomicky schopný si koupit něco drhého hned v začátku svého hraní, mnohdy ještě coby učeň nebo student. právě proto je moc fajn každou kačku investovat do něčeho, co má cenu, co hraje a co se v případě pozdějšího upgrae na lepší level nástroje, dá taky prodat.
V případě té 6ti tisícové NRG sady je třeba počítat s tím, že to je trochu vyhozený peníz, neboť to za čas už asi nikdo nekoupí, pokud se toho ta soprava vůbec dožije.

Zběžně jsem koukla do bazaru a třeba tohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order= by bylo pro tvého kamaráda terno.
Tyhle bubny jsou velmi dobře hrající a tady se prodávají za symbolický peníz. nějaké stojany a plechy se už dokoupí a za míň, než by stála slušnější sada nová (tedy kolem 12-15 ti tisíc) už by měl velmi fajn výbavu! :wink:
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Dovolil bych si tvrdit, že tady je to opravdu za slušné peníze. Běžně se prodávají i na bazarech za 10-11 000
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Blaky

Příspěvek od Blaky »

Co si myslíte o těchto bicích?? http://hudba.bazos.cz/inzerat/9308972/bici-nrg.php Není to nějáká Junior souprava??? :D Vím že značka nic moc, ale pro začátek???
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Blaky píše:Co si myslíte o těchto bicích?? http://hudba.bazos.cz/inzerat/9308972/bici-nrg.php Není to nějáká Junior souprava??? :D Vím že značka nic moc, ale pro začátek???
Ne, tohle opravdu není dětská souprava. je to regulérně rozměrů 22" kopák, 12+13" tomy a 16" kotel, 14" snare.
průser tohohle je to, že ta souprava je víceméně neznějící atrapa, tedy ta tvá myšlenka "do začátku dobrý" se ti vymstí právě v tom, že ti to nebude hrát, tedy ani nemáš šanci poznat své pokroky, případně se nějak aktivně motivovat k dalšímu zdokonalování. Fakt ten budoucí nákup trochu víc promysli....tohle fakt není výhra. :?
Blaky

Příspěvek od Blaky »

Monikad píše:
Blaky píše:Co si myslíte o těchto bicích?? http://hudba.bazos.cz/inzerat/9308972/bici-nrg.php Není to nějáká Junior souprava??? :D Vím že značka nic moc, ale pro začátek???
Ne, tohle opravdu není dětská souprava. je to regulérně rozměrů 22" kopák, 12+13" tomy a 16" kotel, 14" snare.
průser tohohle je to, že ta souprava je víceméně neznějící atrapa, tedy ta tvá myšlenka "do začátku dobrý" se ti vymstí právě v tom, že ti to nebude hrát, tedy ani nemáš šanci poznat své pokroky, případně se nějak aktivně motivovat k dalšímu zdokonalování. Fakt ten budoucí nákup trochu víc promysli....tohle fakt není výhra. :?
Díky za odpověd :) , a co říkáš na značku Ashton??? Díky za odpovědi ;)
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Odpověď za mě:

Bicím jako Ashton, Peace, Stagg, CB Drums, NRG, Dynamic, Peavey (bál bych se jich taky),... se obrovským obloukem vyhýbej. Snad jen, že by jsi sháněl dřevo do kamen :)
Blaky

Příspěvek od Blaky »

ošťa píše:Odpověď za mě:

Bicím jako Ashton, Peace, Stagg, CB Drums, NRG, Dynamic, Peavey (bál bych se jich taky),... se obrovským obloukem vyhýbej. Snad jen, že by jsi sháněl dřevo do kamen :)
Mám kámoše bubeníka, co má stagg a je snimi velice spokojen, mají krásný zvuk sám jsem na ně hrál. A cena za kterou jí koupil byla velice směšná ;) Hraje snimi s kapelou a jezdí po koncertech :)
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

ošťa píše:Odpověď za mě:

Já se zase musím zastat Dynamic...(pokud myslíš Dynamic Percussion - podznačka Basix - aby nedošlo k mýlce). Mám v sestavě dva bubny: 10" přechod a 14" kotlík (a k tomu kopák Pearl Export Series 22"). Musím říct, že mě velmi mile překvapily. Natáhl jsem na to Powerstroke 4 a dole Diplomatky a jsem nadmíru spokojený. Přesto, že jsou to malé rozměry, tak díky těm Powerstroke 4kám mám hluboký tón bez zbytečného přeznívání. Konstrukčně k nim také nemám žádné výhrady, folie narozdíl od Staggu(které jsem viděl u kamaráda) drží a drží i ladění. Na kotli mám sice ruplý jeden úchyt na nohu, ale tak jsem to koupil a stav se od té doby nezměnil. Nemám sice zkušenosti s celou sadou ani s více kusy, akorát vím, že je měl jeden známý a ani tomu nehrály zle. Navíc, když jsou z druhé ruky, tak za ty peníze...nedávno byly tady na bazaru bez HW za 3000,-!!! Co se týče těch značek, které jsi vyjmenoval, tak u mě jsou jasnými favority. Jasně, můžou se lišit kus od kusu, ale myslím, že v téhle cenové kategorii by obstály nejlíp jak zvukově, tak i zpracováním...soudím tak z dosavadních zkušeností s výše vyjmenovanými značkami (můj osobní názor).
Blaky

Příspěvek od Blaky »

Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“