Orange TH30C
Pravidla fóra
-
jose.arman
Orange TH30C
http://www.orangeamps.com/products.asp? ... iew&ID=125
Zdravím všechny, má někdo nějakou zkušenost s tímto pomerančem? Docela by mě zajímalo, kde to vyrábí (předpokládám Čínu). Myslím, že jsem to viděl i u českých prodejců, ale nikde jsem k tomu nenašel nějaké uživatelské reference (ještě jsem negoogloval ve světě). Díky.
Zdravím všechny, má někdo nějakou zkušenost s tímto pomerančem? Docela by mě zajímalo, kde to vyrábí (předpokládám Čínu). Myslím, že jsem to viděl i u českých prodejců, ale nikde jsem k tomu nenašel nějaké uživatelské reference (ještě jsem negoogloval ve světě). Díky.
Re: Orange TH30C
nechci kecat, ale myslím, že v případě zesáku je Oryndž stále mejd in inglend, aspoň teda u mojí hlavy to tak je. Bednu mám z čajny.
Tenhle TH30C je vyrobený celý v číně, stejně jako Tiny Terror, Dual Terror a jejich traňdáky. Zbytek produkce je jakože vyrobena v anglii - plošnáky a součástky do těchto Made in UK aparátů jsou stejně udělané v číně, v anglii se to jen montuje dokupy. Myslím, že je v dnešní době naprosto jedno, kde je co udělané... a bohužel čína a korea začíná evropu a usa v kvalitě výroby krutě předhánět, takže za chvíli může být spíš známka šmejdovosti produkt Made in Europe a nebo Made in USA 
No abych nebyl úplně ot - TH30C je docela novinka, ani nevím, jestli jej už mají někde skladem. Myslel jsem, že to bude bomba, nicméně se mi zatím u ukázek líbí více Dual Terror popřídě již nevyráběný, ale stále sehnatelná Rocker 30.
No abych nebyl úplně ot - TH30C je docela novinka, ani nevím, jestli jej už mají někde skladem. Myslel jsem, že to bude bomba, nicméně se mi zatím u ukázek líbí více Dual Terror popřídě již nevyráběný, ale stále sehnatelná Rocker 30.
No mně to teda z ukázek znělo dost hrozně:
Bych se chtěl zeptat zkušených, ten poťák na nastavení "Shape" gainu (Dirty Shape) to je něco podobného jako ISF od BlackStar?
Bych se chtěl zeptat zkušených, ten poťák na nastavení "Shape" gainu (Dirty Shape) to je něco podobného jako ISF od BlackStar?
-
jose.arman
No, není china jako china; o tom by můj Laney mohl dlouze vyprávět - 4.reklamace během necelého roku. Tak se rozhlížím po jiném ampu. TH30C ze zvukových ukázek se mi docela zamlouvá a ve srovnání s H&K Statemanem mi jeho zvuk přijde mnohem přitažlivější, byť pro H&K mluví kvalita a preciznost. Nedávno jsem zkoušel Tiny Terror, a docela dobré, ale je to jednokanál - občas potřebuju docela hlasitý čistý tón, což by u Tiny asi nešlo. Otázka je, jak by TH30C zvučil s Bachovkou osazenou SH2 a SH4... Pokusím si někde domluvit kombíčko na vyzkoušení (Orange i Statesmana).
OT: Je také zřejmě třeba vzít v potaz i to, jakým způsobem jsou ukázky od tohoto chlápka dělané/natočené. Já si zatím matně vybavuju nějakou nahrávku zesilovače, která by se mi líbila a nikdy jsem se na to nedodíval zcela do konce, jen jsem nucen to přeskakovat dál dopředu.Jester píše:No mně to teda z ukázek znělo dost hrozně...
No na pana Tone Kinga mám alergii, radši to nechám bez komentáře... nicméně i v jiných videích se mi TH30 moc nezamlouvalo. Třeba to ale na živo může být fajn.
Jinak je samozřejmě kvalitativní rozdíl mezi levným zesíkem Made in China za pár tisíc a zesíkem Made in China za 20-40t.
Tam už se ta kvalita hlídá asi trochu jinak.
Jo a Dual Terror má kanály 2 a měl by nabídnout docela slušný headroom, samozřejmě asi ne takový jako nějaká 100w hlava s 412 boxem, nicméně to už jsme někde jinde.
Jinak je samozřejmě kvalitativní rozdíl mezi levným zesíkem Made in China za pár tisíc a zesíkem Made in China za 20-40t.
Jo a Dual Terror má kanály 2 a měl by nabídnout docela slušný headroom, samozřejmě asi ne takový jako nějaká 100w hlava s 412 boxem, nicméně to už jsme někde jinde.
-
woro90-1
Pekingskou kachnu vyrobenou jinde než v Číně bych nepozřel, nebo hlavně nejspíš nepoznal že je to pekingská kachna. Tolik k Made in China.
-
jose.arman
O tom Dualu jsem uvažoval; myslím, že s boxíkem (1x 12") se to do nějakých 23t. vleze. To taky lze uvažovat i o Rockerovi 30, což bych řekl že bude jistě určitý posun.
No ani si nemyslím, že by byl mezi Rockerem a Terrem nějaký rozdíl kvalitativní... každý Orange hraje hodně specificky a nedá se říct, že by třeba Tiny Terror byl horší než Rockerverb 100, který stojí několikanásobně víc. Třeba ty Terrory jsou taková master volume klasika cathode bias s EL84 v konci, Rocker má zase v konci EL34 a je to taky cathode bias zesík s AB1 a hraje více hutněji a má prostě jiný charakter zkreslení, Rockerverby jedou v AB a je to taková ta higain klasika... Mě se třeba nejvíc líbí Rocker, proto jej mám a jsem s ním strašně spokojený. Hraju přes něj ale jen se singlovým teletem, s humbáčema mi přijde takový na můj vkus temný, ale to je samozřejmě o uších a potřebách každého z nás... se singlama je ale božský, asi nej aparát pro kytary se singlama, co jsem slyšel - prostě těm singlům umí dodat parádní hutnost a i zkreslení je pro singly tak nějak správně vyvážené. K humbuckerům by se mi zase asi víc líbil třeba ten Dual Terror...
-
jose.arman
Díky za reference. Na kytaře mám SH humbuckery; tak či tak, budu to muset vyzkoušet. Toto téma jsem založil spíše ze zvědavosti na negativní ohlasy na TH30C z hlediska jeho kvality zpracování. Nic zásadního se mi nepovedlo najít ani světě (ono je to v prodeji asi jenom 2 měsíce, a to ještě ne všude).