Orange TH30C

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
jose.arman

Orange TH30C

Příspěvek od jose.arman »

http://www.orangeamps.com/products.asp? ... iew&ID=125

Zdravím všechny, má někdo nějakou zkušenost s tímto pomerančem? Docela by mě zajímalo, kde to vyrábí (předpokládám Čínu). Myslím, že jsem to viděl i u českých prodejců, ale nikde jsem k tomu nenašel nějaké uživatelské reference (ještě jsem negoogloval ve světě). Díky.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Re: Orange TH30C

Příspěvek od Skiner »

nechci kecat, ale myslím, že v případě zesáku je Oryndž stále mejd in inglend, aspoň teda u mojí hlavy to tak je. Bednu mám z čajny.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tenhle TH30C je vyrobený celý v číně, stejně jako Tiny Terror, Dual Terror a jejich traňdáky. Zbytek produkce je jakože vyrobena v anglii - plošnáky a součástky do těchto Made in UK aparátů jsou stejně udělané v číně, v anglii se to jen montuje dokupy. Myslím, že je v dnešní době naprosto jedno, kde je co udělané... a bohužel čína a korea začíná evropu a usa v kvalitě výroby krutě předhánět, takže za chvíli může být spíš známka šmejdovosti produkt Made in Europe a nebo Made in USA :)

No abych nebyl úplně ot - TH30C je docela novinka, ani nevím, jestli jej už mají někde skladem. Myslel jsem, že to bude bomba, nicméně se mi zatím u ukázek líbí více Dual Terror popřídě již nevyráběný, ale stále sehnatelná Rocker 30.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No mně to teda z ukázek znělo dost hrozně:

Bych se chtěl zeptat zkušených, ten poťák na nastavení "Shape" gainu (Dirty Shape) to je něco podobného jako ISF od BlackStar?
jose.arman

No, není china jako china; o tom by můj Laney mohl dlouze vyprávět - 4.reklamace během necelého roku. Tak se rozhlížím po jiném ampu. TH30C ze zvukových ukázek se mi docela zamlouvá a ve srovnání s H&K Statemanem mi jeho zvuk přijde mnohem přitažlivější, byť pro H&K mluví kvalita a preciznost. Nedávno jsem zkoušel Tiny Terror, a docela dobré, ale je to jednokanál - občas potřebuju docela hlasitý čistý tón, což by u Tiny asi nešlo. Otázka je, jak by TH30C zvučil s Bachovkou osazenou SH2 a SH4... Pokusím si někde domluvit kombíčko na vyzkoušení (Orange i Statesmana).
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester píše:No mně to teda z ukázek znělo dost hrozně...
OT: Je také zřejmě třeba vzít v potaz i to, jakým způsobem jsou ukázky od tohoto chlápka dělané/natočené. Já si zatím matně vybavuju nějakou nahrávku zesilovače, která by se mi líbila a nikdy jsem se na to nedodíval zcela do konce, jen jsem nucen to přeskakovat dál dopředu.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No na pana Tone Kinga mám alergii, radši to nechám bez komentáře... nicméně i v jiných videích se mi TH30 moc nezamlouvalo. Třeba to ale na živo může být fajn.

Jinak je samozřejmě kvalitativní rozdíl mezi levným zesíkem Made in China za pár tisíc a zesíkem Made in China za 20-40t. :) Tam už se ta kvalita hlídá asi trochu jinak.

Jo a Dual Terror má kanály 2 a měl by nabídnout docela slušný headroom, samozřejmě asi ne takový jako nějaká 100w hlava s 412 boxem, nicméně to už jsme někde jinde.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pekingskou kachnu vyrobenou jinde než v Číně bych nepozřel, nebo hlavně nejspíš nepoznal že je to pekingská kachna. Tolik k Made in China.
jose.arman

O tom Dualu jsem uvažoval; myslím, že s boxíkem (1x 12") se to do nějakých 23t. vleze. To taky lze uvažovat i o Rockerovi 30, což bych řekl že bude jistě určitý posun.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No ani si nemyslím, že by byl mezi Rockerem a Terrem nějaký rozdíl kvalitativní... každý Orange hraje hodně specificky a nedá se říct, že by třeba Tiny Terror byl horší než Rockerverb 100, který stojí několikanásobně víc. Třeba ty Terrory jsou taková master volume klasika cathode bias s EL84 v konci, Rocker má zase v konci EL34 a je to taky cathode bias zesík s AB1 a hraje více hutněji a má prostě jiný charakter zkreslení, Rockerverby jedou v AB a je to taková ta higain klasika... Mě se třeba nejvíc líbí Rocker, proto jej mám a jsem s ním strašně spokojený. Hraju přes něj ale jen se singlovým teletem, s humbáčema mi přijde takový na můj vkus temný, ale to je samozřejmě o uších a potřebách každého z nás... se singlama je ale božský, asi nej aparát pro kytary se singlama, co jsem slyšel - prostě těm singlům umí dodat parádní hutnost a i zkreslení je pro singly tak nějak správně vyvážené. K humbuckerům by se mi zase asi víc líbil třeba ten Dual Terror...
jose.arman

Díky za reference. Na kytaře mám SH humbuckery; tak či tak, budu to muset vyzkoušet. Toto téma jsem založil spíše ze zvědavosti na negativní ohlasy na TH30C z hlediska jeho kvality zpracování. Nic zásadního se mi nepovedlo najít ani světě (ono je to v prodeji asi jenom 2 měsíce, a to ještě ne všude).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“