Kabely, kabely, kabely

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Severin 852

Kabely, kabely, kabely

Příspěvek od Severin 852 »

Čaute mám dotaz na hodně opomíjenou věc ve výbavě kytaristy. Rád bych se zeptal jaké preferujete nástrojové kabely a jaké byste doporučili. Díky Mirec :)
Severin 852

Re: Kabely, kabely, kabely

Příspěvek od Severin 852 »

Jestli třeba tento kabel může nějak výrazně ovlinit zvuk, když je kytara zapojená přímo do zesilovače, bez žádných efektů a dalších kravin :D
http://kytary.cz/monster-cable-sp1000-i-21a/HN101435/
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/r ... ilit=kabel
post362351.html?hilit=%20kabel#p362351
post361835.html?hilit=%20kabel#p361835
post332419.html?hilit=%20kabel#p332419

Kabel je prostě kabel. Zvuk nevylepší. Já spokojeně používám 4.5m kabel Cort, ten za 270 na Jungmanňáku, s texilním povrchem.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

woro90-1 píše:Kabel je prostě kabel. Zvuk nevylepší. Já spokojeně používám 4.5m kabel Cort, ten za 270 na Jungmanňáku, s texilním povrchem.
Ne, ale muze ho zkazit..ikdyz ne tolik co smejdska kytara v tranzistorovem chrchlaku.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud to není setová tkanička od bot a je v dobrém stavu, rozdíly jsou zanedbatelné.
...EDGE...

U nekterych pofidernich modelu (napriklad Stagg co mam doted ve skrini) bych se nedivil, kdyby v tom dobrem stavu moc dlouho nevydrzely..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ten Stagg - není to náhodou ta tkanička od bot? Nebo sis cíleně koupil nějakou vyšší řadu od Staggu?
...EDGE...

Dostal jsem ho s kejtrou kterou jsem koupil z druhe ruky, vypada to na pohled jak..no..radsi nic.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

za sebe muzu ríct, ze kabel dělá hodně...co jsem si koupil spectraflex, hraje to líp...a ríkám to bez zájmu k firmě nebo nějakého neobjektivního názoru...

kabel, co stál 200 v kytarách a tenhle spectraflex za 700, jde to poznat...kvalitní kabel sezeneš za pět stovek, spectraflex stojí víc asi za design a u mosterů platíš: 1)značka 2) dozivotní záruka 3)kvalita /odolnost/
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Za můj Klotz (tři stovky homemade letovanej) jsem musel na jeden koncík hodit Bespeco (tři stovky kupovanej), protože jsem prase a na tom původním jsem urval konektor (long story)
Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že se mi kamsi vytratil gain a sustain...:(
(Pro rejpaly - Jackson DK2M do Engl thunder Halfstacku, původně gain na jedný hodině, s druhým kabelem na čtyřech a stálo to stále za h***o)
Die Hard or Die Home
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Moje zkušenosti s KLOTZ jsou taky very gút
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Teorge

Příspěvek od Teorge »

A má někdo zkušenosti s kabely od Cordialu nebo Fenderu?
kubog

Příspěvek od kubog »

Hotové káble nekupujem už 3 roky, kúpim si tú najkvalitnejšiu kabeláž, neutrik/proel jacky a poletujem sám. Vo finále to vyjde lacnejšie ako káblel nejakej nižšej strednej triedy a porovnávať kvalitu je zbytočné. A doživotnú záruku mám tiež :) . Letujem si nástrojové, silové ako aj patch káble a zatial maximálna spokojnosť
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No nevím, objednal jsem si 2ks Klotz kabelu /cca 200,-/ a jeden z nich fungoval tak měsíc. Dlouhou dobu mám Planet Waves a spokojenost a teď jsem ještě dokoupil jeden Monster Cable a mám klid. Z PW kabelu si řežu kousky na propojky efektů bo je zbytečně dlouhý :D
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Já mám jeden kabel Spectraflex s tím Silent jackem, hraje to super, ale totálně to nedrží v samici.. :roll:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Homemade Sommer+Neutriky, kabel skvělej a jacky taky, není na tom co pokazit, kvalita je supr a stojí to pár stovek dohromady :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zdra, jaké mám pořídit propojky? Uvažuju mezi 3 variantama. Smrčkovy s těma placatýma konektorama, můžu mít 1ks za 50,- Dál mám nabídku na koupi monster cabel 350/ks a nebo si můžu koupit neutriky a udělat si je doma. Teď jde o to, jestli se vyplatí investovat do monstru, neutriků nebo stačí ty smrčkovky. Používám dost efektů a plánuju jich ještě víc a tak by mi bodlo, aby se singnál neztrácel (už tak mám před amepem 12m a do smyčky 6m). Dlouhé kabely mám PW, všechno zlacené jacky. Dík za odpověď.
loos

Příspěvek od loos »

B.Mikey píše:Já mám jeden kabel Spectraflex s tím Silent jackem, hraje to super, ale totálně to nedrží v samici.. :roll:
být tebou hledám problém v samici....mám ho taky a až na to, že pomalu ztrácí tu svou silence schopnost tak drží a hraje jak má :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Lachim

Příspěvek od Lachim »

for BUBUCCI:
to nemůžeš srovnávat komplet kabel za 200Kč s metráží za 40Kč/m :shock:
Já si dělám kabely sám. PROEL mě hraje už asi 7 let a protože je potřeba mít záložní (přeci jen má už věk), tak jsem koupil, co bylo dostupný a dobrý. Mám teď tento KLOTZ
http://www.audiotek.cz/product-37176-klotz-ac110sw
a hraje supr a i drží v poho. A je dost tuhej.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Latam píše:Zdra, jaké mám pořídit propojky? Uvažuju mezi 3 variantama. Smrčkovy s těma placatýma konektorama, můžu mít 1ks za 50,- Dál mám nabídku na koupi monster cabel 350/ks a nebo si můžu koupit neutriky a udělat si je doma. Teď jde o to, jestli se vyplatí investovat do monstru, neutriků nebo stačí ty smrčkovky. Používám dost efektů a plánuju jich ještě víc a tak by mi bodlo, aby se singnál neztrácel (už tak mám před amepem 12m a do smyčky 6m). Dlouhé kabely mám PW, všechno zlacené jacky. Dík za odpověď.
Jestli zvažuješ koupi těch Monster propojek z bazaru, tak můžu doporučit. Bral jsem od toho kluka 1,8m a fakt serióznost sama. Kabel poslal i se záručákem a s páskou na stáhnutí. Vzal bych od něho i ty krátký propojky, ale má jenom 4 a já bych jich potřeboval víc. Jsou ale fakt dost drahé.

Teď ke zvuku. Srovnával jsem PlanetWaves Circut Breaker (http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... /HN020993/) s Monster Rock. Rozdíly tam drobné jsou (ve prospěch toho Monsteru - on taky byl dražší, že, a psychoakustika je sviňa), ale že bych z toho zase byl na větvi, to ne. Ono to taky možná bude i hlasitostí, při které hraju (dost nízká), při vyšší by možná rozdíly byly zřetelnější.

Tady je dobře slyšet charakter toho Monster rocku:

Takže moje resume je, že jestli na to máš a bude ti stačit počet, vzal bych ti Monstery. Jestli ne, zvolil bych buď ruční práci nebo Smrčku. Nemyslím si, že by se kvalita nějak výrazně lišila.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“