The Doors

Vše o kapelách a hudebnících ...
arcilucifer

The Doors

Příspěvek od arcilucifer »

nazdar ,jsou mezi vama vsema fanousci tehle skupiny ,mohli byste poradit,jaky aparaty a krabicky pouzival Robby Krieger za pusobeni v The doors.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: The Doors

Příspěvek od rotten77 »

arcilucifer píše:nazdar ,jsou mezi vama vsema fanousci tehle skupiny ,mohli byste poradit,jaky aparaty a krabicky pouzival Robby Krieger za pusobeni v The doors.
Co tady?
http://en.allexperts.com/q/Doors-Jim-Mo ... ipment.htm
http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... -tone-223/
soldi3r

Příspěvek od soldi3r »

The Doors, co říct, prostě klasika....skvělá muzika.

Hodně dobrá skladba je tahle (Peace Frog)

http://www.youtube.com/watch?v=3KlVZ9CLg3E

a samozřejmě Light My Fire :)
Krata666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krata666 »

Doporučuju poslechnout si tuhle písničku. Nejsou to sice Doors, ale je to momentálně moje nejoblíbenější věc. Fakt nádherná. Vokál je z The Lost Paris Tapes.

Satellite Party ft Jim Morrison - Woman in the window
www.youtube.com/watch?v=9ATikeWf8Ss
Fender Mustang 65 (Japan)-Laney LC30-Delay DD6-Boss DS2-EHX Big Muff
mr.a

Příspěvek od mr.a »

the doors, to je diky bratrovi prvni skupina kterou sem zacal jako malej kluk poslouchat :), krieger je bohuzel neprilis ocenenej kytarista na to jakym zpusobem hraje, je videt ze se na nem podepsali ty leta na klasice co hraval
panedge

Příspěvek od panedge »

Pro mě jedna z nejlepších kapel vůbec...Krieger je absolutně perfektní,jak skladatel tak hráč,nevím proč je nedoceněnej,ale ono bejt v kapele z Morrisonem,to pak ostatní trochu zanikaj :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Osobně mám z kapely nejraději Manzareka... (Jestli jsem nepodělal jméno :oops: )
Perfektní kapela.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Doors, klasika :)

Vždycky jsem si říkal, že se na ně musím podívat nějak víc, ale zatím k tomu nedošlo..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja od nich zeru vsechno, treba takovy LA woman mam spojeny s jednim vyletem do Parize (takze vzdycky kdyz tam ejdu tak ho mam v prehravaci :D) a vsechny ostatni alba mam taky takhel zarazeny.

na nejvyssim miste ale mam od nich absolutely live - muj nejoblibenejsi zivak vubec. byl jsem opravdu hrozne zklamany kdyz jsem se pozdeji dozvedel ze je to opravdu brutalnim zpusobem sestrihane z desitek zivaku, protoze nebyli schopni ani jednu celou vec natocit dobre! nicmene nikdy jsem to nepoznal a vetsina zivych verzi tech veci ty studiove uplne zaslape do zeme - treba not to touch the earth je ve verzi z waiting for the sun proti tomuhle zviaku übernuda.
arcilucifer

Kinx píše:ja od nich zeru vsechno, treba takovy LA woman mam spojeny s jednim vyletem do Parize (takze vzdycky kdyz tam ejdu tak ho mam v prehravaci :D) a vsechny ostatni alba mam taky takhel zarazeny.

na nejvyssim miste ale mam od nich absolutely live - muj nejoblibenejsi zivak vubec. byl jsem opravdu hrozne zklamany kdyz jsem se pozdeji dozvedel ze je to opravdu brutalnim zpusobem sestrihane z desitek zivaku, protoze nebyli schopni ani jednu celou vec natocit dobre! nicmene nikdy jsem to nepoznal a vetsina zivych verzi tech veci ty studiove uplne zaslape do zeme - treba not to touch the earth je ve verzi z waiting for the sun proti tomuhle zviaku übernuda.
jo vono taky verzí not to touch the earth je co ja zatim slyšel: 5 různejch variací.
jinac souhlas s absolutely live tenhle zivak ma hodne energie.
Ja bych rad prisel na chut The soft parade, vkladam do prehravace a jedéém.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No, pár proslulých butlegů The Doors by se dalo najít. "The Complete MATRIX CLUB Tapes Vol. 1-4" dvou zivých 100 minutových koncertů nahraných z pultu z 67. roku a v perfektní kvalitě, jsou naprostou lahůdkou.

1967-03-07 Matrix Club, San Francisco, CA, US [The Complete MATRIX CLUB Tapes CD Vol.1 and Vol. 2]
Lenght:108:24 - Complete
Quality: A+ (soundboard)
Generation: CD(M)->FLAC ... (unknown equipment)
Setlist: Back Door Man / My Eyes Have Seen You / Soul Kitchen / Get Off My Life / When The Music's Over / Close To You / Crawling King Snake / I Can't See Your Face In My Mind / People Are Strange / Who Do You Love / Alabama Song / The Crystal Ship /Moonlight Drive / Summer's Almost Gone / Unhappy Girl / Medley / Break On Through / Light My Fire / The End
1967-03-10 Matrix Club, San Francisco, CA, US [The Complete MATRIX CLUB Tapes CD Vol.3 and Vol. 4]
Lenght: 86:42 - Complete
Quality: A+ (soundboard)
Generation: CD(M)->FLAC ... (unknown equipment)
Setlist: My Eyes Have Seen You / Soul Kitchen / I Can't See Your Face In My Mind / People Are Strange / When The Music's Over / Money / Who Do You Love / Moonlight Drive / Summer's Almost Gone / I'm A King Bee / Gloria / Break On Through / Summertime / Back Door Man / Alabama Song / The End
termyx

Příspěvek od termyx »

a přiznejte se, kdo byl na koncertě v pze?

já jo :mrgreen:
to a to a za chvíli zas tohle
arcilucifer

a jaky to bylo? napis co robby na co hral?
ja se tesil jak malej kluk, snad tri mesice dopredu a pak mi prisla nemoc akorat na den koncertu.Jako jiz klasicky kdyz se na neco dlouho tesis.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

taky se pridavam k zadosti o report a pokud se rozepises, budu nejspokojenejsi
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
termyx

Příspěvek od termyx »

tak já se pokusim na něco vzpomenout :)

koncert se konal v kongresovém centru na vyšehradě,
původně jsem měl koupenej nějakej levnější lístek (+-1490kč) na balkón,
ale (prý) kvůli požáru byly balkóny zavřený, takže jsem dostal lístek asi do osmý řady (cca 2700kč)
to byla hned první věc, co mě potěšila..

chlapci začali asi alabama songem nebo backdoor manem nebo už nevim..každopádně hráli většinu hitů, co jsem si přál..roundhouse blues, light my fire, LA woman..etc..

manzarek hrál parádně a i něco zazpíval..jeho hlas je fakt naprosto parádní..nechápu, že hledali jinýho zpěváka, když to všechno může odzpívat on..přejel mi mráz po zádech..hrál nejen rukama, ale i nohama, jak uvidíte dole na fotografii :lol:

krieger klasicky..měl gibson SG, který pak vyměnil za gibson sg se slidem do open G, pak si vzal i španělku a zahrál trochu flamenga jako mezihru, když si dával menzarek s ostatníma členama cigárko :lol: a píchlý to měl do marshallu bluesbreaker

zpěvák (nevim, jak se jmenuje) zpíval parádně..představte si morrisona, kterej nechlastá denně litr whisky a nekouří dvě krabičky cigaret..charakterem byl ten hlas téměř identickej..akorát nebyl zničenej chlastem a cigaretama..prostě ten jimovo chraplák to nebyl..ale byl dobrej

hráli bez předkapely, a už po první písničce tancovala třetina sálu v uličkách (v kongresovém sálu nejsou žádná místa na stání) a od třetí písničky už celý sál stál a tancoval, kde se dalo..úžasná atmosféra..pár fanoušků se prosmýklo na pódium (samostatně), kde si chvilku zatancovali s kapelou, ale ochranka je rychle a nemilosrdně zpacifikovala..

když to shrnu, tak to byl velice příjemně překvapivý večer a parádní koncert, rozhodně jsem rád, že jsem šel 8)

lístek
Obrázek

před začátkem
Obrázek

hrajouu
Obrázek

všichni stáli..trochu psychedelickej snímek :lol:
Obrázek

no a manzarek sóluje nohou
Obrázek
arcilucifer

Ty jo, mel bluesbreakera
nevsim si jaky pouzival krabicky?
jak pises o tom zpevu Kriegra, tak sem cetl ze casto kdyz byl Jim uplne v riti a nemoh ani mluvit
odezpival koncert Robby. :D
termyx

Příspěvek od termyx »

no asi nějakej fuzz, kvákadlo..a jestli booster..ale spíš bych řek, že většina songů byla čistě kytara - zesík..

nj, asi má za sebou manzarek dlouholetou praxi :lol:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

diky :-). akorat fakt je tezky si predstavit zpev Doors bez Jima na LSD, whisce a po par krabach cigaret. to proste uz nemuze byt ono :-D, i kdyz byl bych rad i za videni Doors s tim zpevakem/nahradnikem :-).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
arcilucifer

jasny, ale stejne nejvic bys sledoval Manzarka a Kriegra, jednoznacny legendy.
s tim sem se tam chystal vychutnat si ty dva a na J.M moc nemyslet.
termyx

Příspěvek od termyx »

jasny, ale stejne nejvic bys sledoval Manzarka a Kriegra, jednoznacny legendy.
s tim sem se tam chystal vychutnat si ty dva a na J.M moc nemyslet.
přesně tak..s tim jsem tam šel..zpěv bylo nakonec příjemné překvapení :)
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“