JCM 2000 TSL 601 > nové repro + box
Pravidla fóra
JCM 2000 TSL 601 > nové repro + box
Přemýšlím o výměně reproduktoru ve svém kombu... je v něm původní Wolverine, o kterém jsem se dočetl, že je hlavně pro zavřené bedny a že s TSL moc nefunguje.
Zkoušel jste někdo nacpat do téhle potvory třeba klasický V30?
Zkoušel jste někdo nacpat do téhle potvory třeba klasický V30?
Naposledy upravil(a) Gobak dne 20.10.2010 13:34, celkem upraveno 1 x.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: JCM 2000 TSL 601 > nové repro
Tak V30 nic nezkazíš, určitě to bude lepší než to OEM repro a včera jsme v některém threadu probírali Classic Lead 80 nebo Black Shadow C90, které by se hodili do komba nebo openback boxu.
Mě se V30 k marshalu nelíbí. Ideálně sedí marshallacká klasika G12T-75. Kdybys měl víc peněz, můžeš koupit G12 65 a pokud by ti nevadil trochu starší/vintage/barevnější charakter, mohl bys tam dát G12H ať už normální nebo harritage.
Latam : Vcelku súhlasím, pre úplne typický Marshall zvuk sú G12-75T to pravé, štrky, piesky to je presne ono, ale niekomu nemusí sadnúť ich Včkovy charakter. V30 je zase tiež klasika, niekto hovorí že sú uvrešťané, čo aj sú ale záleží či ti to sadne. G12H je velmi vyvážený reprák s velmi lahodiacimi výškami a pevnými spodkami. Pre mna zatial najlepší reprák k Marshallu čo som mal. A teraz sa rozhodni že
. Kedže to je 112 kombo volil by som G12-75 je to profi reprák a kvoli ich obecnej neoblube sú na bazári často za dost smiešny peniaz, išiel by som doň.
Ja som mal dakedy Valvestate 8040 a to malo G12T ... ten zvuk bol o ničom, kým sa ten reprák riadne nevybudil, až potom to začalo mať farbu. Bez toho to fakt boli len štrky piesky, Contour stiahnutý snáď na dvojku. Ale keď sa to dalo cez SM-57 do PA, tak to znelo výborne, ten mikrofón akosi to bzučanie vyrovnal do normálneho zvuku.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Tak on je marshall a marshall, v openback kombu JCM 900 s 2xG12T-75 to byl písek, v closed back boxu to bylo mnohem lepší a ten stejný box byl s osmikilem uplně nej:) po písku ani stopy (krom pokojové hlasitosti). Příjde mi, že zrovna Tčka se moc budit nemusí. Navíc T mají 75w a ten marshall má 60. To není zase takový rozdíl a vzhledem k tomu, že T má 97dB, nebude problém zesák víc tavit a tak vybudit i reprák. Osobně mám mnohem raděj ty míň citlivé repráky, člověk může zesák víc vybudit při stejné hlasitosti. Ještě mi vždycky přišlo, že jdou tak "měkčej" s rukou při čistém zvuku, V30 a spol hrozně "plácají"
ja zjistil ze hrozne zalezi i na konstrukci boxu, treba diezel bedna je s marshallem naprosto fantasticka presto ze ma V30, 1960AV nebo treba framus jsou ale hrozne papirove (byt maji stejny repro a charakter zvuku), hubene a "uvrestene".
do komba bych to moc na V30 nevidel, zkusil bych bud Tcko (aele jak bylo receno, nemusi ti sednout jeho Vckovej charakter takze to je taky celkem diskutabilni), H30, classic lead 80, eminence guv'nor, EVM, greenback. kazdy to repro hraje jinak ale vsechny hrajou dobre
do komba bych to moc na V30 nevidel, zkusil bych bud Tcko (aele jak bylo receno, nemusi ti sednout jeho Vckovej charakter takze to je taky celkem diskutabilni), H30, classic lead 80, eminence guv'nor, EVM, greenback. kazdy to repro hraje jinak ale vsechny hrajou dobre
Greenbacky H30 možeš vylúčiť ihneď, to kombo má 60W
to si ce jo, ale nepredpokladam ze ho crankuje a navic ty repra maj urcitou rezervu. bezne takhle slabsi repra pouzivam a nikdy nebyl zadnej problem.
Ne, fakt ho nervu do plnejch... jsem na masteru někde slabě za půlkou a na kanálovejch volume taky tak nějak. Zvukově potřebuju univerzála, ale spíš ke zvuku tvrdších věcí od Lynyrd Skynyrd než k numetalovejm pilám. Ty G12... hm lákají mě.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
pro me osobne LS = greenback
takze bych se omezil na ten, H30, eminence guv'nor nebo to EVM (ktery je ale hrozne osobity - nic jen stredy - a nejdrazsi z jmenovanych)
Koupil bych Hčko a ideálně pod to ještě 1x12 box s Hčkem.
Jo, to jsem přesně myslel... hodit pod to ještě 1x12" box a mít z toho 2x12". Akorát teda nevím, jak to bude fungovat hlasitostně... když tam budou dvě stejná repra, bude hrát box stejně nahlas jako kombo? Sorry ale s tímhle nemám žádné zkušenosti.
pokud ho zapojis do stejne impndance tak bude (napr oba 4ohm).
Tyjo to bych nedělal. Repráky moc rezerv nemají. Byl sem u pana Husáka opravovat Classic Lead: nebyl přetěžovaný CL je 80W byl v 50W kombu ty tak ta cívka byla úplně černá a vypálenáKinx píše:to si ce jo, ale nepredpokladam ze ho crankuje a navic ty repra maj urcitou rezervu. bezne takhle slabsi repra pouzivam a nikdy nebyl zadnej problem.
Tak a teď: který to přesně je? Protože na kytarách jsem našel buď 30W, nebo 15ohmový. A já potřebuju 60W+-tercka a 16ohmový. G12T vidím a jsou i za dobré peníze.Koupil bych Hčko
Jeden ohm hore dole, keby si premeral repráky v svojom kombe tak dám ruku do ohňa že lietajú aj o +/- 2 Ohmy. Odksúšané. Moja 1960tka má na 16ohm vstupe 15,6, na 4ohm myslím 4,2, na stereo 7,6 a 8,4. Staré Roly Celestiony mali 16ohmové aj okolo 13. Zosíky zase vydržia, ten 15 ohm je fajn
No ono jde taky o to, že to jejich značení 15 ohm je spíš z tradice a ne nějaká přesná specifikace... Prostě je to obyč. 16 ohmové repro, jen tam flákli 15 ohm nápis, aby to vypadalo víc vintage a byla to přesnější replika... Stejně tak jako je Celestion Heritage G12M označen 20w, ale ve skutečnosti má 25w.
Nezmysel ... to, čo si nameral, bol jednosmerný odpor, ktorý je u repráka vždy o niečo menší ako impedancia, nikdy nie je väčší. Impedancia je zdanlivý odpor pri striedavom prúde a keby si to meral pri striedavom signále, určite by si nameral miesto povedzme 13 Ohm 16 Ohm.kubog píše:Jeden ohm hore dole, keby si premeral repráky v svojom kombe tak dám ruku do ohňa že lietajú aj o +/- 2 Ohmy. Odksúšané. Moja 1960tka má na 16ohm vstupe 15,6, na 4ohm myslím 4,2, na stereo 7,6 a 8,4. Staré Roly Celestiony mali 16ohmové aj okolo 13. Zosíky zase vydržia, ten 15 ohm je fajn
A navyše, repráky majú značnú indukčnosť, ktorá, ako je z fyziky známe, pôsobí proti zmene prúdu, ktorá ju vyvolala, a po pripojení digitálneho multimetra vznikne na nej prechodový jav - špička s opačným napätím, ktorá citlivý prístroj s veľkým vnútorným odporom "pomýli" tak, že môže ukazovať nezmysly aj +-20% . Preto si dakedy nameral aj hodnoty väčšie ako menovité - hlavne na sériovo paralelné konfigurácie zapojení 4x12, kde sa tieto prechodové deje zrátajú.
Impedancia sa meria inou metódou - reprák pripojíš na zosilňovač, ten vybudíš sínusovým signálom 1 kHz, sériovo k repráku pripojíš ampérmeter a paralelne k jeho svorkám voltmeter. Dostaneš tak hodnoty prúdu pretekajúceho reprákom a hodnoty napätia na jeho svorkách. Z tých potom vypočítaš presnú impedanciu.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
To je všetko v poriadku ale na zistenie čí má bedna 4 alebo 16 ohm to myslím stačí
Je jasné že mulťákom za 10 eur tu nebudeme robiť fyzikálne pokusy.