Dalsi zacatecnik..

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
kra

Dalsi zacatecnik..

Příspěvek od kra »

Zdravim ve spolek,

uvazuju o koupi nejakeho "bazmeku" na hrani a chtel bych poprosit o pomoc s vyberem toho spravneho kusu :) Prvne nevim, zda koupit digi piano nebo keyboard (nastesti klaviry jsou cenove uplne mimo takze ..). Chtel bych hrat jen sam pro sebe .. takove to domaci zuzlani jak se rika v reklame. Rad bych hral neco v tomto smyslu:

La Valse d'Amelie / Yann Tiersen
http://www.youtube.com/watch?v=i0zFBEuC ... re=related
William Haviland
http://www.youtube.com/user/williamhavi ... qCYD479h4c

Ten druhej link je keyboard, tak snad na tyto veci staci keyboardy? Jsem obdaren docela slusnou hluchotou, takze nuance mezi digi pianem a keyboardem bych prekousl.

V pripade keyboardu, ktery by byl vhodny pro zacatecnika? Cena +-8000. Krome dynamiky klaves a jejich poctu nemam vubec sajn jaka dalsi kriteria jsou dulezita. Takove ty "jukebox" vymozenosti nutne nepotrebuju. Ted me treba napadlo .. staci takove ty obycejne repracky co u tech keyboardu jsou? Da se to pripojit treba i na velke bedny? V tom druhem linku (to je snad Yamaha DGX 230?) vypadaji celkem forove .. ale rikam, vim o tom prd.

V pripade digi piana bych musel sahnout k tem nejlevnejsim kusum .. kolem 15tis, tam by bylo vhodne cca co?

Diky za vas cas a nazory,

Radim
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Dalsi zacatecnik..

Příspěvek od Scorpi.03 »

Když bys chtěl ty klavírní písničky, tak to je samozřejmě digitalní piano nejlepší, navíc to má aspoň lepší klaviaturu, keyboardy s dobrou klaviaturou za tuto cenu neseženeš. Klidně by mohlo byt Yamaha DGX 230, nebo 530.
Každopádně nejlepší bude zajít do kameného obchodu a vyzkoušet si je...:)
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Hrochan

Příspěvek od Hrochan »

Tak tak, pokud se ti líbí klavír tak jdi do dig. piana kvůli mechanice, určitě je někde ozkoušej.
Taky jsem vybíral, zkoušel, googlil jak o život a v podstatě vtýhle relaci připadá v úvahu Casio PX-130, Yamaha P-95 a Korg SP-170.
Já si vybral Casio PX-130 (nový za 16k, v kytary.cz, z krámu ošoupaný tam byly dokonce snad za 11,5) - mám ho měsíc a zatim spokojenost.

Můžeš na to připojit i ty bedny (a vřele to doporučuju, já teda hraju hlavně se sluchátkama, co jsem zkoušel tak interní repro u levnějších dig. pian za moc nestojí imho u žádný značky).
Jinak on ti de-facto na klavírní věci stačí keyboard (taky jsem si ho nejdřív koupil) ale jakmile si to pořádně osaháš tak zjitíš že ten keyboard je takovej hračkoidní, dynamika tam je ale do akus. klavíru má dost daleko. To je můj názor ale troufám si tvrdit že většina zkušenějších bude souhlasit :)
Počátek - sychravé dopoledne 10. dubna 2010 --- 1. (soukromá) hodina - 2. července 2010
R.I.P. Yamaha PSR-E313 --- welcome Casio PX-130
kra

Příspěvek od kra »

Jasne, diky za odpovedi. Pujdu teda do toho digi piana. Ted uz jen musim najit ty prachy na to :D S tim zkousenim v obchode je trochu problem .. ja na tom prd vyzkousim, protoze jednak nevim jak by se to melo chovat/znit a uz vubec bych nepoznal kdyby ty tony znely divne :) Zkusim s sebou vzit kamosku co trochu hraje.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

kra píše:Jasne, diky za odpovedi. Pujdu teda do toho digi piana. Ted uz jen musim najit ty prachy na to :D S tim zkousenim v obchode je trochu problem .. ja na tom prd vyzkousim, protoze jednak nevim jak by se to melo chovat/znit a uz vubec bych nepoznal kdyby ty tony znely divne :) Zkusim s sebou vzit kamosku co trochu hraje.
Zahraj si na něm, prozkoušej jak se ti hraje na klaviatuře, když se ti ten zvuk nebude líbit, tak zkus jiné. Ten který ti bude nejvíc vyhovovat, tak ber. Samozřejmě, že s tou kámoškou to bude nejlepší
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“