jak je na schíma rešena cesta od snímačů k prvnímu potu..? tam se uzemní 1. kabel 2. kabel jde k prepínači..? Nechápu nákres, kde jdou všechny tri kabely do země a ze země jdou všechny tri do prepínačů..to je totiz nesmysl..
Zapojení boosteru do kytary.
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Zapojení boosteru do kytary.
Koupil sem si EMG pickup booster a do emg comp. sem napsal, jestli mi nezašlou schíma pro zapojení strata s master volume, master tone...pán mi během 2 hodin odepsal, ale v príloze mi zaslal poněkud podivné schéma. posílám v príloze.
jak je na schíma rešena cesta od snímačů k prvnímu potu..? tam se uzemní 1. kabel 2. kabel jde k prepínači..? Nechápu nákres, kde jdou všechny tri kabely do země a ze země jdou všechny tri do prepínačů..to je totiz nesmysl..
- Přílohy
-
- 3 Pass 1v 1t AB 5wb(2).pdf
- (94.32 KiB) Staženo 193 x
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení boosteru do kytary.
Tak otevři oči. Na plášť volume potu se uzemní stínění všech tří káblíků od snímačů, živé vodiče pokračují k přepínači... Občas stojí za to chvilku přemýšlet, než hned běžet plakat na NET 
60RnR: A na tu zem by se to teda mělo dostat nějak bezdrátově, nebo jak si to představuješ? 
- 60'Rock_N'_Roll
Fajn, kdyby se na to kouknul laik, tak rekne, ze ze snímače vede jeden kabel, ten jde do země a ze země pokračuje doprepínače, není liz pravda...a jinak radši budu psát na net, nez dělat práci zbytečně a pak to prepajovat, nebo ještě hur, ten booster odpálit...

stáhnul sis to PDFko vůbec..? kdyby jo, tak si tu hloupou pripomínku vymyslíš nějak líp, protoze ta vůbec nesedí k mýmu problému...ale pobavil sem se..Kamahl píše:60RnR: A na tu zem by se to teda mělo dostat nějak bezdrátově, nebo jak si to představuješ?
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Njn, ta je tak, když se výrobci snaží vymyslet nákres "pro blbce" ani ti blbci to nepochopí 
Je třeba si uvědomit že ze snímače vždy vedou dva vodiče - páč cívka má kupodivu dva konce, no a jeden ten vodič může být zároveň stíněním stíněného kablíku (a naopak), což se sice vidí spíš u nějakých hodně vintage snímačů, ale zas až tak vyjímečné to není, no...
Je třeba si uvědomit že ze snímače vždy vedou dva vodiče - páč cívka má kupodivu dva konce, no a jeden ten vodič může být zároveň stíněním stíněného kablíku (a naopak), což se sice vidí spíš u nějakých hodně vintage snímačů, ale zas až tak vyjímečné to není, no...
- 60'Rock_N'_Roll
vše sem napájel podle poslaného diagramu, tak jak má...a kytara nefunguje..
..jediný, co je jinak, je kapacitátor na tone, který je místo O.22pF nějaký výjmutý z epiphone les paul...jinak je vše do puntíku jak má...
nevíte, jaké jsou nejčastější príčiny toho, ze kytara nefunguje, ikdyz je zapojena tak jak má..? všecny spoje jsou hezky lesklé, takze pochybuji, ze by nějaký byl mrtvý...
premýšlím, ze by ještě mohl být problém, ze booster je špatný, ale to se mi ani nechce věrit...tak sem se na něj těšill.
nevíte, jaké jsou nejčastější príčiny toho, ze kytara nefunguje, ikdyz je zapojena tak jak má..? všecny spoje jsou hezky lesklé, takze pochybuji, ze by nějaký byl mrtvý...
premýšlím, ze by ještě mohl být problém, ze booster je špatný, ale to se mi ani nechce věrit...tak sem se na něj těšill.
- 60'Rock_N'_Roll
Tak jsem kytaru zapojil standartně, 1 master volume, 1 master tone a funguje to bez problému. kapacitátor z epi les paul taky funguje, takze v tomhle problém není...
bud je problém v samotném boosteru, nebo jeho zapojení...podle zaslaného schématu kytara mlčí, tak jestli se v tom někdo vyzná, tak jestli by byl tak laskav a nepomohl by mi...
bud je problém v samotném boosteru, nebo jeho zapojení...podle zaslaného schématu kytara mlčí, tak jestli se v tom někdo vyzná, tak jestli by byl tak laskav a nepomohl by mi...
Vždyť na tom nic neni. Stačí když vrazíš booster mezi signálovou cestu mezi master pot a jack na kytaru. Na tom boosteru máš bílej vstup, zelenej výstup, dvě země a jedněch 9V. Mám ten booster a schéma mě taky poslali. Zapojil jsem to ale intuitivně a bez problému.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB
- 60'Rock_N'_Roll
čili bílej na poták, zelenej na tip jacku, 2 černý do země, červenej do baterky a z baterky černej na sleeve jacku..?
-
charliealpha
Jo tak nějak to taky chápu...jediný co mě napadá... máš správně polaritu baterky?
- 60'Rock_N'_Roll
tak ta kytara nehrála ani bez baterky...a doufám, ze je TB...jen mi príjde divný, ze tam ty 2 černý kabely půjdou do země...ale zkusím to..
bez baterky to asi hrát moc nebude, nevím ale myslím že ten booster není TB takže bez baterky z něj poleze jenom slabej signál. Jestli chceš vyfotim ti svou kytaru, ale mám jinej přepínač a jen dva snímače. Jinak taky master volume a tone.
edit: ty dva určitě vedou do země. je to zapojeny tak, že jeden černej vedeš z potu volume a ten druhej vedeš na zem jacku. Je to jakoby propojka aby to bylo "po cestě"
edit: ty dva určitě vedou do země. je to zapojeny tak, že jeden černej vedeš z potu volume a ten druhej vedeš na zem jacku. Je to jakoby propojka aby to bylo "po cestě"
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB
- 60'Rock_N'_Roll
ano, asi bude lepší, kdyz mi to vyfotíš, protoze sem se tvojí poslední zprávou dočista ztratil..
a je to mé tvrzení teda pravdivé..?
a je to mé tvrzení teda pravdivé..?
60'Rock_N'_Roll píše:čili bílej na poták, zelenej na tip jacku, 2 černý do země, červenej do baterky a z baterky černej na sleeve jacku..?
- 60'Rock_N'_Roll
funguje to, děkuji moc za pomoc
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
TB téměř určitě nebude.60'Rock_N'_Roll píše:tak ta kytara nehrála ani bez baterky...a doufám, ze je TB...jen mi príjde divný, ze tam ty 2 černý kabely půjdou do země...ale zkusím to..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008