Behringer V-Amp 3 vs. Digitech RP-155
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Behringer V-Amp 3 vs. Digitech RP-155
Upřímně ti závidím, že i přes digitální simulaci takovéhleho typu cítíš "teplost" lampového zvuku... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hele, co vím, je že když jsem naživo slyšel Red Bullovu Mesu a Wocassova Engla, tak mi to kdovíjak super nepřišlo (ve srovnání s tím, jaké se vedou řeči o úžasnosti lamp). Možná je to tím, že převážně drtili zkreslený kanál, kdo ví.
Vím, ale, že to, co tady bublá z Amplitube se mi líbí mnohem víc.
Ačkoli máš pravdu, ještě to nebude "to ouplně vono", jen komentuju, co uši cítí..
Vím, ale, že to, co tady bublá z Amplitube se mi líbí mnohem víc.
Ačkoli máš pravdu, ještě to nebude "to ouplně vono", jen komentuju, co uši cítí..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
Nerouhej se! 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
I kdyby to bylo tak, že jsem jeden hluchej deviant v moři talentovaných a "vybavených" hudebníků, kdo ví. Ale ani to nedává nikomu právo vnucovat mi svůj názor 
Uznávám, že to může být totální bullshit, protože ony "velmistraparáty" jsem slyšel jenom chvíli, pravděpodobně s velmi omezeným spektrem nastavení a z "cizích rukou". Také jsem si vědom toho, že vkusy a preference se časem mění, od té doby to může být všechno jinak
Kdo ví, co bude za měsíc a rok..
Teď je to ale takhle, a pokud se proti mému názoru postaví sám Aštar Šeran, co na tom? Jsou to moje uši.
Jsme OT, tak sorry. BTW, příští tejden, nebo nějak tak se chystám do hradce ošahat a pozkoušet pravá dřívka a bedýnky, tak se možná vrátím úplně přehodnocen, opět, kdo ví.
Uznávám, že to může být totální bullshit, protože ony "velmistraparáty" jsem slyšel jenom chvíli, pravděpodobně s velmi omezeným spektrem nastavení a z "cizích rukou". Také jsem si vědom toho, že vkusy a preference se časem mění, od té doby to může být všechno jinak
Teď je to ale takhle, a pokud se proti mému názoru postaví sám Aštar Šeran, co na tom? Jsou to moje uši.
Jsme OT, tak sorry. BTW, příští tejden, nebo nějak tak se chystám do hradce ošahat a pozkoušet pravá dřívka a bedýnky, tak se možná vrátím úplně přehodnocen, opět, kdo ví.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Hele, tak pokud jsi ty komba jenom slyšel, tak to se nedivím, že ti to nepřišlo tak převratný... protože ta "zázračnost" lamp je v pocitu z hraní
Navíc to chce pohrát si sám se zvukem, jinak si to taky neužiješ 
EDIT: Pro mě právě RedBullova Mesa byla startovací čarou pro snění o flaškách
EDIT: Pro mě právě RedBullova Mesa byla startovací čarou pro snění o flaškách
- Nero
- Rádce
Kdo si na to sám nezahraje, nezakroutí si s potáky a nevyhraje si s tím, ten nepochopí
Samozřejmě, jsou i vyjímky, ale pokud se stane, že RP a AmpliTube hrajou někomu lépe jak Mesy nebo Engly (či jiné kvalitní aparáty), je to opravdu enormně vzácný jev
Samozřejmě, jsou i vyjímky, ale pokud se stane, že RP a AmpliTube hrajou někomu lépe jak Mesy nebo Engly (či jiné kvalitní aparáty), je to opravdu enormně vzácný jev
PetrPeter 1975 - 2008
-
janCH
Čus,
hele taky přemýšlím nad tím RP155, koukal jsem na youtube co to umí... Zjistil jsem že ten co to video natáčel to ovládat moc neumí, asi bude fakt příšerný. Ale zajímalo by mě jak je udělaný wah, jestli je k němu potřeba i koupit expression pedál? Pro co ses nakonec rozhodl a z jakého materiálu je ten multiefekt tedy?
hele taky přemýšlím nad tím RP155, koukal jsem na youtube co to umí... Zjistil jsem že ten co to video natáčel to ovládat moc neumí, asi bude fakt příšerný. Ale zajímalo by mě jak je udělaný wah, jestli je k němu potřeba i koupit expression pedál? Pro co ses nakonec rozhodl a z jakého materiálu je ten multiefekt tedy?
Jo, pedál je potřeba, je tam naň konektor.
Z čeho bude, to asi záleží na tom, jaký koupíš... plast, kov
http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... on-pedaly/
-
janCH
Jo já vím napsal jsem to blbě, myslel jsme materiál multiefektmtmccox píše:Jo, pedál je potřeba, je tam naň konektor.
Mohli taky hodit ten wah na jeden z pedálů na panelu. Asi by to chtěla pedál jen na jeden jack, koukám že tu jsou se vstupem a výstupem a nevím kam bych to do efekt zapojil... Nebo jaky by jste doporučili v rozmezí tak 500Kč, sice jsou umělé, ale skákat na nich asi nebudu?
Vy..r se na to. Teď se válela RP250 na bazaru. Máš to za stejný love a v kupě.
A je to celý kovový
A je to celý kovový
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
Ja by som si skôr vybral V-Amp ako ten Digitech ... už kvôli zvuku, ktorý je u V-Ampu o hodne ďalej. Na zemi budeš mať aj tak len prepínací pedál od V-Ampu, a ten je kovový. Aj keď ti dakto poskáče po ňom, nemalo by sa nič stať. A keď aj, odnesie to iba pedál a ty môžeš hrať ďalej.
Osobná skúsenosť - používam V-Ampire hlavu (čo je v podstate hlavová verzia V-Amp Pro) a hrá to celkom dobre, môžeš popočúvať moju ukážku, kde na doprovody používam Mesa model a na sóla Engl model
.
Osobná skúsenosť - používam V-Ampire hlavu (čo je v podstate hlavová verzia V-Amp Pro) a hrá to celkom dobre, môžeš popočúvať moju ukážku, kde na doprovody používam Mesa model a na sóla Engl model
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
V-amp je proti tomu digitechu trochu jak nebe a dudy
ale trochu bych se worry about reliability, protože nepamatuju nic od behringera, co bych nereklamoval nebo se nepos*alo 
No neviem, ja tú svoju digitálnu hlavu vláčim po koncertoch už asi dva roky a zatiaľ všetko OK, klopem na drevo, nech jej to vydrží. V kapele máme rackový efekťák Virtualizer a ten nám k šťastiu a spokojnosti slúži viac ako 3 roky, taktiež nijaký problém s ním. Takže možno si mal fakt smolu, alebo sa k tým mašinám správaš podľa hesla "No a čo, je to len Behringer"
A nakoniec, pokaziť sa môže všetko, aj Marshall za 40 tisíc a aj oveľa drahšie stroje... len potom sa hovorí o "vadnom kuse" a nie o "vadnom výrobcovi". Jeden maník z Ostravy robí servis aparátov a na svojom "operačnom stole" už mal takmer kompletný sortiment od Mesy
Mne raz vyhorel mixák Digi002 od firmy Digidesign, v tých časoch stál okolo sto litrov. Mesiac som čakal na novú dosku napájacieho zdroja, kým mi ju donesú z USA. To len tak medzi rečou
A nakoniec, pokaziť sa môže všetko, aj Marshall za 40 tisíc a aj oveľa drahšie stroje... len potom sa hovorí o "vadnom kuse" a nie o "vadnom výrobcovi". Jeden maník z Ostravy robí servis aparátov a na svojom "operačnom stole" už mal takmer kompletný sortiment od Mesy
Mne raz vyhorel mixák Digi002 od firmy Digidesign, v tých časoch stál okolo sto litrov. Mesiac som čakal na novú dosku napájacieho zdroja, kým mi ju donesú z USA. To len tak medzi rečou
for JanCH: looper a aku a ...... si pročti popis u výrobce
Michale Predatore, ty nehraješ na Golema?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Hral som, asi dva roky, potom som mal miesto neho lampový preamp kópia Soldano, a išlo to všetko cez Gerhat koniec 50W s EL34. Golem má výborný zvuk a za tú cenu je super. Jedného dňa som si ale povedal, že prejdem na digitál, lebo som lenivý a nechce sa mi furt štelovať zvuk a riešiť, že lampa hrá všade ináč, radšej si to chcem spraviť do presetov a mať to tam nafurt a stále rovnako. Všetko som predal a kúpil si V-Ampire.
-
janCH
Já si nemyslím že to využii... stačí mi 155Lachim píše:for JanCH: looper a aku a ...... si pročti popis u výrobce
-
janCH
Mimochodem RP 155: Looper: až 20 sekund
Nechápu co myslíš tím aku...
Nechápu co myslíš tím aku...
myslel jsem tím aku simulátor, ale neštudoval jsem to. To mělo být spíš pobídnutí si najít takový základní info sám a neptat se ostatních. Všichni rádi poradí, ale spíš s nějakejma zkušenostma, než aby za tebe někdo něco hledal.
Tož tak
Tož tak
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
-
janCH
Jasný, už jsme hledal na stránkách výrobce. Je tam pár věcí navíc, ale ja stěží asi využii tyto. Ale zajímala by mě kvalita zvuku, jestli jsou oba stejní.